Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek, Orbán Viktor...

Fideszesek, Orbán Viktor hányszor tévedhet/hazudhat nektet?

Figyelt kérdés

Most nem a hosszú távú múltra gondolok, bár az is megér egy "misét", hogy lesz valaki a Kommunista Ifjak Szövetségének titkárából a Liberális Internacionálé elnöke, majd az Illiberalizmus meghirdetője, Soros György-támogatta libsiből konzervatív, stb.

Felejtsük mindezt el.

Koncentráljunk csak a legközvetlenebb múltra:

1. Orbán Viktor békemisszióra ment Putyinhoz, a talpnyalója, Bayer rögtön ki is jelentette: csak HÜLYE lehet, aki azt állítja, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát. Rá pár hétre Oroszország megtámadta Ukrajnát.

2. Orbán Viktor állította, hogy háborúnak tavaszra vége lesz - a háború most is tart és durvul.

3. Orbán Viktor kijelentette, hogy az ellenzék eltörölné, ő megvédi a rezsicsökkentést - most ő félig eltörli, az ellenzék szociális alapon védené a rezsicsökkentést.

4. Orbán Viktor kijelentette, hogy bőven elegendő orosz gáz van - kiderült, abszolúte nincs elegendő orosz gáz, még erre a télre sem.

5. Orbán Viktor stabil gazdasági felívelésről ígérgetett - most a saját kormánya recesszióval számol, hatalmas infláció van, gyengül a forint és elmaradtak az EU-s támogatások (amiket még Lengyelország is megkapott).

6. Korábban Orbán Viktor a saját euroszkeptikus politikájának világméret

előretörését vizionálta - most megbukott Trump, Boris Jonhson, de még a korrupt cseh barátja is, az összes V4-tagállam távolodik tőlünk, még a lengyelek is kiegyeztek, egyre egységesebb a Nyugat.

7. Orbán Viktor azt ígérte, nem lesznek megszorítások - most szaporodnak az adónemek, nő a rezsi, visszavonják az árstoppokat, eltörlik a KATÁ-t, emelik az alapkamatot, ingatlanhitel-válság fenyeget, gyengül a forint és elszabadult az infláció, csökken a forint vásárlóereje, nőnek az árak.

Úgy hozzávetőleg mennyi lelepleződő hazugság fér bele nektek? Az világos, hogy Orbán nem az a "látnok", akit felfestettek róla sokan, a legjobb esetben is jóindulatú balfék lehetne, ha a kétségtelenül tudatos hazugságaitól eltekintenénk.

Szóval, hol az a határ a fideszeseknek, ahol már muszáj kimondani: a császár meztelen?

2022. aug. 17. 04:39
 121/145 anonim ***** válasza:
63%
Te, fideszes író deák! Örülj, hogy neked ennyire jő itt, bízom benne, hogy nem sokáig, és fogd be, mert a többség nem így él! Ne akard meggyőzni arról az embereket, hogy ez az ország így jó ahogy a rabló, hazug kormányd vezeti!
2022. szept. 2. 07:39
 122/145 anonim ***** válasza:
84%
121-es! Köszönöm szépen a megerősítésed! Örülök, hogy vannak itt még normális emberek, akik gondolkodnak!
2022. szept. 2. 09:15
 123/145 anonim ***** válasza:
61%

„Konkrétan csak azt adod elő, amit egy tipikus fideszes tesz, hogy mennyire jó ez a sz.r rendszer.”

Te adod elő azt, amit egy tipik ellenzéki, aki csak ész nélkül szarozza a rendszert, aztán ha rávílágítanak, hogy talán mégsem úgy van, ahogy álmodod, akkor szépen reakció nélkül odébb állsz és elkezdesz m1-ezni, diktatúrázni, meg stadionozni.

Komolyan, nézd már vissza, hogy hány témát hagytál félbe megválaszolatlanul! :D

„Neked valószínűleg jó, hiszen elárultad magad, fizetett bérkommentelő vagy, tehát hiába leplezed magad, megvan a hovatartozásod.”

Persze, persze… :D

Ezt a bérkommentelőzést nem értettem soha. Miért számít az, hogy valaki bérkommentelő, vagy nem? Amikor vitázol, akkor az érveken, mondandókon van a hangsúly. Ha valaki úgy írja le, hogy kék az ég, hogy fizetnek neki, az attól kevésbé lesz igaz?

„Látod megint azzal jössz, hogy az orbán előtt lévő mit nem tett. Nem tette, hibázott, de sokkal nagyobb bűn az, hogy erre az elmúlt 12 évben lett volna pénz.”

Persze, hisz te írtad, hogy bárki jobb lenne a Fidesztől. És lám, az előzők (akiknek jelentős része a ma legnépszerűbb ellenzéki pártban vannak) még annyira sem. Abban a bizonyos elmúlt 8 évben is volt erre pénz, a főni maga mondta, hogy a világgazdaság pénzbősége segített, hogy túléljék.

„Nézd meg hol tart Lőrinc barátod! Vagy akár a viktorod veje.”

Korrupció igen, de mi lenne, ha nem hozzájuk korrumpálták volna azokat a pénzeket? Több másik vállalkozó gazdagodott volna meg, de neked akkor se lenne több pénzed.

„Azt, hogy neki irreális 2/3-a van nem használta ki arra, hogy megfelelő dolgokra fordítsa. Tanárok, pedagógusok, állami szférában, iparban dolgozó emberek. Csak ezeket hozom példának.”

A keleti blokkban máshol sem keresnek jelentősen jobban a dolgozók. Semelyik kormány nem tudott jelentősebb fejlődést összehozni, és elérni a nyugati életszínvonalat.

Nem gondolod, hogy talán nem a Fidesz hibája, hogy nem mindenki számára fenékig tejfel az élet, hisz ez máshol sem sikerült?

„Idehozta a sok külföldi multit. Persze szerinted jó az, ha az ember nyomorog 130-260 ezer forintért, mert legalább van munka.”

Vót már! A külföldi multikkal együtt is körülbelül ugyanakkora a minimálbér-mediánbér-átlagbér arány, mint 10 éve. Ha a külföldi multikban olyan szar lenne a fizetés, akkor ez jelentősen lehúzná az átlagot a minimálbér irányába. Ezt tapasztaljuk? Nem. Tehát a multiknál is hasonlók a bérek, mint a többi munkahelyen. És milyenek a bérek összességében? 12 év távlatában reálértéken növekedtek. Ha most nyomorognak szerinted az emberek, akkor a kormányzás elején mi volt? 2,5x-esére nőttek a bérek azóta, közben az élelmiszerárak meg kb. 2x-esére.

De akkor vegyük, hogy a válaszod az, hogy: Igen, inkább legyen 700ezerrel kevesebb munkahely, csak ne „nyomorogjon” az ember? :D

Szerintem a nyomorgás az, ha nincs munkád és éhezel, de látom neked más a véleményed.

„Csak had mondjak egy példát, itt az aszály, ezt nem tagadhatod le, nézd meg mekkora a kár. Erre mit tesz a haverod? Vodafont vásárol fel. 700 milliárdért érted?”

Még mindig jobb felvásárolni, mint eladni hazai vállalkozásokat. Az elődök mit tettek? Szanaszét árultak mindent milliárdokért. Megérte? Lett bármi haszna is? Mi lett egyáltalán a pénzzel, amit kaptak érte?

„700 milliárdért érted? Felfogod te hogy mi pénz az és mikre lehet fordítani? Áruld el, ennek mi értelme van!?”

Talán hosszabb távon több értelme van, mint fogni azt a 700 milliárdot és szétosztani. De nem ez a szakmám, és nem én fogom ezt megállapítani. Annó a visszavásárolt MOL részvényekre is ment a köpködés. Meg Paks II-re is ami 8x annyiba kerül.

„Vagy áruld el miért kellett annyi stadion? Hmm? Egy Magyarországon például abszolút haldokló sportágnak a futballnak.”

Közel nem olyan haldokló, mint 10 éve. Az élsport fejlesztés az pont egy olyan dolog, amivel nem értek egyet, de legyen ez a legnagyobb hibájuk.

„Sajnálom, de te egy álom világban élsz, bizonyítja ezt az is, hogy szerinted a megveszetegetés nem szabály ellenes.”

Mi számít megvesztegetésnek? Megvesztegetés az SZJA visszatérítés? Megvesztegetés a 13-ik havi nyugdíj bevezetése? Megvesztegetés, ha egy párt félrevezetően európai minimálbérekkel kampányol? Megvesztegetés a babaváró bevezetése?

Szinte mindenki anyagi érdekből szavaz valakire!

„Szerinted minden elintézhető egy soros, migráns, Brüsszellel.”

Hol említettem én Soros-t, migránst, Brüsszelt? Egyszer nem hangzott el.

Akkor miért jössz ezzel? Miért vagy ilyen gerinctelen, hogy folyamatosan szalmabábozol? De azért te jössz a hazudgálásással, meg tisztességgel.

Nem egyszer szóltam már érte, hogy ne szalmabábozz, ez egy vitában alapszabály!

De mintha a falnak beszélnék, semmi fejlődés...

Ezenfelül minden témába belekezdesz, jön valami érv, amire nem tudsz nyögni semmit, és ott hagyod.

- Mikor említettem én Sorost, migránst, Brüsszelt?

- Mikor tettem Orbán Viktort magasztaló kijelentéseket?

- Miféle hazugságokat terjesztek itt? MONDJÁL PÉLDÁKAT A HAZUGSÁGAIMRA!

„De merem mondani, hogy a korábban említett Marshall segélyről nem hallottál...”

Te itt nem vagy azon a szinten, hogy másoknak az általad elképzelt tudatlanságáról feltételezésekbe menj, mikor már annyiszor mellényúltál a tájékozatlanságoddal.

„Talán igaz is, hogy itt háborús infláció van, de nem a szomszédos háború miatt, hanem a fideszed miatt, akiknek 12 éve baja van Európával!”

Akkor áruld már el, hogy miféle infláció van Európa-szerte! Ott is a Fidesz miatt van? Az energiaválság miatt van infláció, amire a háború csak rátesz egy lapáttal. Ja, bocs, elfelejtettem, hogy szerinted nincs is semmiféle energiaválság... :D

2022. szept. 3. 13:27
 124/145 anonim ***** válasza:
89%
El kelll hagyni ezt a gigakérdést testvéreim, nem éri már meg.
2022. szept. 4. 02:28
 125/145 anonim ***** válasza:
57%

Tehát, akkor bérkommentelő vagy, ezt is megtudtuk.

Na akkor mesélj még a stadionokról, hogy mi szükség van rájuk! A foci halott sport Magyarországon ez tény. Semmi eredmény nincs mögötte. Sem eb dobogós helyezés, sem vb dobogós helyezés. Ez vitathatatlan és tény! Tehát ebbe ölni a pénzt, őrültség!

Tehát akkor abban megállapodunk, hogy korrupció van. Miért jó egy ember zsebét kitömni? Szerintem akkor meg is érkeztünk az uram bátyám rendszerhez.

Hát azzal sem értek egyet, hogy a keleti blokkot kell utolérni, mert a románok már jobban állnak, mint mi, az ukránoknál háború van és az ő fizető eszközük nem romlott annyit, mint a forint. Na akkor ez kinek a hibája?

Ha az ipari bérek nem befolyásolják az általad említett statisztikát, akkor megérkeztünk oda is, hogy az emberek el lettek adva az iparnak, mert itt fellendülésről akkor beszélhetnénk, ha jelentősen emelkednének a bérek. Ezek pedig nem emelkednek, te magad mondtad ki!

Aha tehát egy válság idején, érdemes vodafont vásárolni 700 milliárdért ahelyett, hogy embereknek segítünk. Érdemes ebből is profitot húzni, mert ebből nekem hasznom nem lesz. Neked igen, mert ugye a fidesznek dolgozol, de azt a 700 milliárdot másra is lehetett volna költeni, említettem fent egy példát. De tudnék többet is!

Természetesen a most kiadott pénzek a megveszetegetés minden formáját kimerítették! Az embereknek nem négy évente van szükségük alamizsna pénzre, hanem folyamatosan! 3 évig miért nem érdekelte a kormányt a magyar nép? És választás után miért nem érdekli szintén?

Megnyugtatlak én is kaptam vissza, mert van gyerekem, de eszem ágában nem volt erre a hitvány bandára szavazni! Számos példát tudnék említeni, hogy pl az elmúlt 3 évben hogy tettek tönkre családokat, köztük a miénket is!

Infláció pedig mindenhol van, csak éppen a fogyatékos kormányod még nehezíti is az emberek helyzetét.

Egyébként ma van kenyér adó gazdáid napja, és egy úttal a lopás napja is. Ne felejtsd el köszönteni viktor és lőrinc barátodat!

2022. szept. 5. 09:09
 126/145 anonim ***** válasza:
100%

bérkommentelő'

Olyanisvan?🤔

2022. szept. 5. 09:11
 127/145 anonim ***** válasza:
57%
Igen 126-os! Nézz körül a facebookon fideszes fórumokban! Illetve tudnék más "iparágat" is megnevezni, ahol ez működik. De természetesen ez egy létező dolog.
2022. szept. 5. 10:14
 128/145 anonim ***** válasza:
47%

„Tehát, akkor bérkommentelő vagy, ezt is megtudtuk.”

Miből jutottál erre a következtetésre?

„Na akkor mesélj még a stadionokról, hogy mi szükség van rájuk!”

Semmi.

„Tehát akkor abban megállapodunk, hogy korrupció van. Miért jó egy ember zsebét kitömni?”

Mert így van egy jelentős tőke, amivel ők rendelkeznek, és az országba vissza lehet fordítani, pl.: munkahelyeket és olyan vállalkozásokat létrehozni, vagy növelni, amik nem külföldi tulajdonúak és nem külföldre viszik a profitot.

„Szerintem akkor meg is érkeztünk az uram bátyám rendszerhez.”

De nem a diktatúrához, sem a külföldi sajtókhoz, amik diktatúrának hívják Magyarországot. :)

„Hát azzal sem értek egyet, hogy a keleti blokkot kell utolérni”

Szövegértelmezési problémák már megint, nem ezt mondtam.

„…mert a románok már jobban állnak, mint mi”

Mire alapozod ezt a kijelentésedet?

„…az ukránoknál háború van és az ő fizető eszközük nem romlott annyit, mint a forint.”

Hungary inflation rate: 13,7%

Ukraine inflation rate: 21%

„Na akkor ez kinek a hibája?”

Én nem tudom, de valószínűleg Orbán Viktornak is megvan a felelőssége ebben.

„Ha az ipari bérek nem befolyásolják az általad említett statisztikát, akkor megérkeztünk oda is, hogy az emberek el lettek adva az iparnak…”

Nem. Ha a „sok iparral” együtt is körülbelül ugyanolyan az átlagbér és a minimálbér közötti arány, az azt jelenti, hogy az iparban lévő munkahelyeken is ugyanolyan szintű a bérezés, mint általában véve a többi munkahelyen. Ha az iparban rosszabb lenne a bérezés általában véve, akkor az elmúlt 12 évben az átlagbér értéke jobban közeledett volna a minimálbér irányába, de nem ez történt, hanem kb. ugyanannyi maradt.

„…fellendülésről akkor beszélhetnénk, ha jelentősen emelkednének a bérek. Ezek pedig nem emelkednek, te magad mondtad ki!”

Mikor mondtam olyat, hogy nem emelkednek a bérek?

Úgy látom a csávó kényszeres hazudozó. Más magyarázatot nem találok a folyamatos kamuzásaira, hisz ilyen balfasz módon kamuzni csak akaratlanul lehet. :D

„Aha tehát egy válság idején, érdemes vodafont vásárolni 700 milliárdért…”

Nem rég még azt is tagadtad, hogy válság lenne, most meg már erre próbálsz hivatkozni. :D De tényleg, miért gondolod, hogy nincs energia válság?

„Természetesen a most kiadott pénzek a megveszetegetés minden formáját kimerítették! Az embereknek nem négy évente van szükségük alamizsna pénzre, hanem folyamatosan!”

Tehát szerinted folyamatosan szórni kellene a pénzt a népnek csak úgy. Ha ezt így gondolod, akkor miért problémázol a CSOK-on, babavárón? Szerinted az gerjesztette fel az ingatlanárakat. Ha mindenkinek szórnák a pénzt, akkor az ugyanezen logika alapján mekkora inflációt okozna szerinted?

„3 évig miért nem érdekelte a kormányt a magyar nép? És választás után miért nem érdekli szintén?”

Orvosok béremelése, 25 év alattiak SZJA mentessége, CSOK, babaváró, árstoppok, 13-ik havi nyugdíj. Ezek mind olyan intézkedések, amik nem csak a választás előttre lettek beígérve, hanem meg is tartották őket.

„Megnyugtatlak én is kaptam vissza, mert van gyerekem, de eszem ágában nem volt erre a hitvány bandára szavazni!”

Helyette gondolom a még hitványabb Összefosásra szavaztál, akik választási vereséget követő egy órán belül egymásnak estek. :D

„Számos példát tudnék említeni, hogy pl az elmúlt 3 évben hogy tettek tönkre családokat, köztük a miénket is!”

Hát akkor mondj példákat, hogyan tettek tönkre családokat. Bár szerintem el fog maradni, ahogyan a „sok ipar” borzalmas munkahelyeinek indoklása is elmaradt.

Amúgy nem elég, hogy én faggatózom, és próbálok belőled valami értelmes dolgot kihúzni, de még a saját „én aztán meg tudnám mondani” szintű hülyeségeidet is rendre félbehagyod, és nem nyögsz rá semmit, lásd.: cementárak.

„Infláció pedig mindenhol van, csak éppen a fogyatékos kormányod még nehezíti is az emberek helyzetét.”

Mivel nehezíti az emberek helyzetét?

„Egyébként ma van kenyér adó gazdáid napja, és egy úttal a lopás napja is. Ne felejtsd el köszönteni viktor és lőrinc barátodat!”

El vagy tévelyedve, töki. Épp ellenkezőleg, nem a lopás, hanem a jótékonykodás világnapja van. :)

Én is jótékonykodom neked. Tudom, hogy elég terjedelmes válaszokat írok, nyilván ez az oka, hogy elkerülik a figyelmedet a kérdéseim. De én olyan rendes vagyok, hogy kigyűjtöttem neked ide a leglényegesebbeket, első körben azokat, amik konkrétan a hazugságaidra világítanak rá. Remélem megvan benned a gerinc, hogy végre válaszolj rájuk, vagy legalább beismerd, hogy hazudtál. :)

- Mikor mondtam olyat, hogy nem emelkedtek a bérek? Idézd!

- Mikor mondtam Orbán Viktort magasztaló szöveget? Idézd!

- Mikor sorosoztam, migránsoztam, brüsszeleztem? Idézd!

- Miféle hazugságokat terjesztettem? Mondjál rá példákat!

2022. szept. 5. 23:10
 129/145 anonim ***** válasza:
50%
Irigylem a türelmedet, 128-as.
2022. szept. 5. 23:44
 130/145 anonim ***** válasza:
21%

128-as logorrhea-ban szenved szegény.

Nem türelmes csak épp nem tudja abbahagyni a kényszeres szófosást.

2022. szept. 6. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!