Fideszesek, Orbán Viktor hányszor tévedhet/hazudhat nektet?
Most nem a hosszú távú múltra gondolok, bár az is megér egy "misét", hogy lesz valaki a Kommunista Ifjak Szövetségének titkárából a Liberális Internacionálé elnöke, majd az Illiberalizmus meghirdetője, Soros György-támogatta libsiből konzervatív, stb.
Felejtsük mindezt el.
Koncentráljunk csak a legközvetlenebb múltra:
1. Orbán Viktor békemisszióra ment Putyinhoz, a talpnyalója, Bayer rögtön ki is jelentette: csak HÜLYE lehet, aki azt állítja, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát. Rá pár hétre Oroszország megtámadta Ukrajnát.
2. Orbán Viktor állította, hogy háborúnak tavaszra vége lesz - a háború most is tart és durvul.
3. Orbán Viktor kijelentette, hogy az ellenzék eltörölné, ő megvédi a rezsicsökkentést - most ő félig eltörli, az ellenzék szociális alapon védené a rezsicsökkentést.
4. Orbán Viktor kijelentette, hogy bőven elegendő orosz gáz van - kiderült, abszolúte nincs elegendő orosz gáz, még erre a télre sem.
5. Orbán Viktor stabil gazdasági felívelésről ígérgetett - most a saját kormánya recesszióval számol, hatalmas infláció van, gyengül a forint és elmaradtak az EU-s támogatások (amiket még Lengyelország is megkapott).
6. Korábban Orbán Viktor a saját euroszkeptikus politikájának világméret
előretörését vizionálta - most megbukott Trump, Boris Jonhson, de még a korrupt cseh barátja is, az összes V4-tagállam távolodik tőlünk, még a lengyelek is kiegyeztek, egyre egységesebb a Nyugat.
7. Orbán Viktor azt ígérte, nem lesznek megszorítások - most szaporodnak az adónemek, nő a rezsi, visszavonják az árstoppokat, eltörlik a KATÁ-t, emelik az alapkamatot, ingatlanhitel-válság fenyeget, gyengül a forint és elszabadult az infláció, csökken a forint vásárlóereje, nőnek az árak.
Úgy hozzávetőleg mennyi lelepleződő hazugság fér bele nektek? Az világos, hogy Orbán nem az a "látnok", akit felfestettek róla sokan, a legjobb esetben is jóindulatú balfék lehetne, ha a kétségtelenül tudatos hazugságaitól eltekintenénk.
Szóval, hol az a határ a fideszeseknek, ahol már muszáj kimondani: a császár meztelen?
Jaj de jó, hogy visszatértél, már vártam mikor fogsz írni :)
Gondolom a tűzijátékra való készülődés lekötötte eddigi idődet. Semmi baj.
Na ha már daráltál nekünk az élelmiszer árakról, légyszi lapozd fel OBI újságait is. Kíváncsi vagyok fideszes barátom, hogy telik-e több cementre :D persze kicsit irreális lesz a kép, ha az első fidesz kormányt hasonlítod össze a jelenlegi helyzettel, így szerintem maradjunk a 2017-2022-es helyzetben.
A lakás ára meg itt Komárom Esztergom megyében közel megnégyszereződött, hiába jössz mindenféle statisztikai süketeléssel, mint a vezéred :)
Légy szíves állj fel a géped elől és nézd meg a tényeket, nem tudsz velük vitatkozni, mert nincs igazad!
Nem érdekel a külföldi helyzet lakás vásárlás téren, majd ha fog külön kérem, hogy szakértsed meg.
Itthon akkor szaladtak el az árak, amikor a csokot bevezették. És hogy miért? Pofonegyszerű. Sokakból előjött a szaporodási ösztön és úgy voltak vele, hogy ingyen 10 millió de frankó. Igen, amikor elindult frankó is volt. Mert volt vásárló értéke. Ma nem annyira. Ekkor, akik rendelkeztek lakással úgy voltak vele, hogy ingyen 10 millió + befektetem a 6-8 milliós lakást és van ház (kíváncsi leszek ezek a jó emberek fogják-e tudni fizetni a hétszeres gázt). Közben mi lett a kereslet kínálatból, pofátlanabb helyzet, magasabb ár, mondván, hogy az építőipar drágul, ami szintén kenyéradó gazdádnak eredménye. Látszott, hogy az államnak ez nem éri meg, és úgy voltak vele, ahogy mindig is, hogy amit egyik kezükkel adtak a másikkal többszörösen elvették már tőled, jobb esetben már jóval előtte.
Nem kell magyarázni az akkori orvosok helyzetét a maihoz képest. De, ha az egészségügyi szektor annyira rendben van, áruld el miért van akkora hiány benne, miért ment el több ezer alkalmazott, amikor nem akart oltást (amibe nemes egyszerűséggel bele akarták kényszeríteni)!? Miért népszerűsödik a magán szektor? Mit mondott a gazdád? Amiben jó vagy, annak kérd meg az árát! Mivel csóró alkalmazottak már hiába pofáznak ennek a majomnak, beszedik az egyszerű embertől a pénzt, aki hónapos várakozásra van kényszerítve. Mert ebben a rendszerben te nyugodtan megdögölhetsz, lásd gazdád korábbi idézetét, amit a nyugdíj kapcsán idéztem. És ha már nyugdíj, attól hogy adható, még adják most, de ha véletlenül téved egy miniszter, mint az OMSZ kapcsán, fogják és elveszik, mert ideges lett (mondd ezt majd sok nyugdíjasnak). Ugye? A mostani kialakult OMSZ helyzet pedig abszolút be is igazolta, hogy diktatúra van! Ezen nincs mit cáfolnod. Beszéljünk a tanárok, közalkalmazottak helyzetéről is! Valószínűleg azért van bennük hiány, mert olyan jó a fizetés ugye? Szintén csak azt tudom mondani, hogy amiben jó vagy annak kérd meg az árát. Ha tüntetni mennek, mintha a falnak beszélnének. Jöhetsz azzal, hogy ennyivel lett jobb, de ez a 170-200 ezer forint ma semmire sem elég; akkor, ha annyira jó itt minden áruld el, hogy miért van szüksége a gazdádnak 4,9 milliós fizetésre? Ja tudom, mert ő annyira szegény volt és annyira a népet szolgálja, hogy nem volt mit félretennie. De beszéljünk arról, hogy a kis gyerekes szülők miért vannak kiszolgáltatva az iparnak! Nyilván úgy gondolkodsz, mint a kenyéradó gazdád, hogy egy gyerek sosem beteg ugye? Azzal, hogy a nyakunkra hozták ezt a sok ipart, ez lett az eredménye! Kiszolgáltatás, kirúgás, megélhetési nehézség, munkakeresés, amit korábban elmondtam. Az pedig, hogy a 3,5%os munkanélküliséget úgy számoltam ahogy megint a propagandának köszönhető, mert azt már nem mondják, hogy miből számolják, csak hogy van. Akkor hazudni se tudnak rendesen (teszem fel a kérdést)?
Kérlek, ha pedig valamit bizonyítani akarsz, ahogy tőlem is kéred, hogy mondjam meg hogy vannak itt ukránok ingyen szállásolva, akkor arra kérlek hogy állj fel te is a géped elől és ne csak az elmúlt 12 évvel gyere, hanem az elmúlt szűk 5 évvel mondjuk, és ne cikkeket mutogass, hanem tessék írd meg, hogy igen ez a tapasztalatod, voltam itt meg itt és ezt láttam. Az interneten lehet írni bármit, de a való életben látni és bőrödön tapasztalni nem ugyanaz. Ez a különbség közted és köztem.
„Jaj de jó, hogy visszatértél, már vártam mikor fogsz írni :)”
Jó látni, hogy vannak még kezdők, akik szívesen fogadják az okítást. Én is mindig szívesen írok, és örömmel világítalak rá a butaságaidra. :)
“Na ha már daráltál nekünk az élelmiszer árakról, légyszi lapozd fel OBI újságait is. Kíváncsi vagyok fideszes barátom, hogy telik-e több cementre :D”
Hát lapozd fel te! Hozz adatokat a mai cement árról, meg az X évvel ezelőttiről. Én már megtettem ezt a benzinnel, és az élelmiszerrel, dolgozz egy kicsit te is. :)
“Persze kicsit irreális lesz a kép, ha az első fidesz kormányt hasonlítod össze a jelenlegi helyzettel, így szerintem maradjunk a 2017-2022-es helyzetben.”
Miért lenne irreális a kép? Mert úgy esetleg olyan érték jön ki, ami neked annyira nem tetszik?
Az első Fidesz kormány 1998 és 2002 között volt, 2010-től a második volt. Még ezt se tudod. :D
“A lakás ára meg itt Komárom Esztergom megyében közel megnégyszereződött, hiába jössz mindenféle statisztikai süketeléssel, mint a vezéred :)”
De miért higgyük el neked, hogy megnégyszereződött? :) Mert eddig is annyira hiteles infókat hoztál, meg tanúbizonyságot adtál a tájékozottságodról és a szavahihetőségedről? Ha valóban megnégyszereződött volna, annak híre lenne, de egyelőre 2-2,5x-es ingatlanárakról van szó.
Vannak független statisztikai oldalak, amik ezzel foglalkoznak, jóval hitelesebbek, mint egyetlen félkegyelmű süketelése. Mi érdeke lenne ezeknek az oldalaknak hazudni? Nem fideszes oldalak/szervek, semmi érdekük a Fideszt jobb színben feltüntetni, ellenben veled, neked érdeked a Fideszt rosszabb színben, ezért kamuzol 4-szeres ingatlan árnövekedésről.
“Légy szíves állj fel a géped elől és nézd meg a tényeket, nem tudsz velük vitatkozni, mert nincs igazad!”
Amiket te mondasz, azok nem tények, hanem kamuk. Mondtam már; én 18 millióért vettem lakást, és most 28 millióért ér. Tessék, nem növekedett a négyszeresére az ára.
Nagyon könnyű ilyen szubjektív, se nem bizonyítható, se nem cáfolható kijelentésekkel vitázni amúgy. :)
“Nem érdekel a külföldi helyzet lakás vásárlás téren, majd ha fog külön kérem, hogy szakértsed meg.”
Érdekelni kellene pedig, hisz te a CSOK-ot és a babavárót teszed a lakásárak elszabadulásáért felelőssé. Ahhoz, hogy tudjuk valóban a CSOK és a babaváró miatt van, érdemes megvizsgálni olyan országokban is a lakásárakat, ahol nincs CSOK és babaváró. Ha ezek nélkül is magasak az ingatlanárak, akkor minden bizonnyal itt sem emiatt magasak.
“Itthon akkor szaladtak el az árak, amikor a csokot bevezették.”
Már a CSOK bevezétse előtt 1-2 évvel elkezdtek emelkedni az árak. 2015-től kb minden országban növekszenek az ingatlanárak. Ha valóban a CSOK lenne a felelős az ingatlanárak elszabadulásáért, akkor még a jelenleginél is magasabb ingatlanáranak kellene lennie. A CSOK-mentes Lengyelországban és Szlovákiában még mindig kicsivel magasabbak az ingatlanárak a bérekhez viszonyítva. Ez bizonyítja, hogy nem a CSOK tehet a helyzetről, hisz akkor a nem CSOK-osok számára irreálisan elszálltak volna az ingatlanárak, de itt irrealitásról szó nincs, hisz kb. ugyanakkora eséllyel vehet lakást egy magyar nem CSOK-os, mint egy lengyel, szlovák, stb.
- Miért magasabbak Szlovákiában és Lengyelországban az ingatlanárak, mint Magyarországon, mikor ott se CSOK, se babaváró nincs?
„Nem kell magyarázni az akkori orvosok helyzetét a maihoz képest.”
Ja bocs, pedig eddig nagyon kötötted az ebet a karóhoz, hogy szegény orvosok a pénzromlás miatt de rossz nekik.
- Akkor vehetjük úgy, hogy elismered, az orvosok helyzete javult a Fidesz kormányzás alatt? :)
„De, ha az egészségügyi szektor annyira rendben van”
Nem mondtam, hogy annyira rendben van, van hova fejlődnie, de még mindig fényévekkel jobb, mint a Fidesz előtt.
„Áruld el miért van akkora hiány benne, miért ment el több ezer alkalmazott, amikor nem akart oltást (amibe nemes egyszerűséggel bele akarták kényszeríteni)!?”
Megválaszoltad önmagad a kérdést: mert nem akart oltást.
Az alkalmazott számáról meg annyit, hogy 2010-ben volt kb. 171 ezer egészségügyi dolgozó, Jelenleg van 181 ezer. Még az több ezer felmondott alkalmazott ellenére is 10 ezerrel többen vannak az egészségügyben. Az MSZP kormányzása alatt kb. 8 ezerrel apadt az egészségügyisek száma.
„Miért népszerűsödik a magán szektor?”
Mert könnyű pénzkereseti lehetőség. Jól lehet keresni az állami szférában is, de a magánban még jobban, és ott más kényelmi szempontok is vannak, magadnak osztod be az időt például.
„És ha már nyugdíj, attól hogy adható, még adják most, de ha véletlenül téved egy miniszter, mint az OMSZ kapcsán, fogják és elveszik, mert ideges lett (mondd ezt majd sok nyugdíjasnak).”
Ja persze, majd hirtelen megvonják a nyugdíjat, mert az így működik. Ha ezt komolyan gondolod, menthetetlen vagy. :D
Majd akkor beszélj erről, ha bekövetkezett, addig csak üres spekuláció.
„Ugye? A mostani kialakult OMSZ helyzet pedig abszolút be is igazolta, hogy diktatúra van! Ezen nincs mit cáfolnod.”
Igen, mert a diktatúráknak az a fő ismérve, hogy kirúgnak állami szervekben lévő vezetőket, ha úgy van. :D
Nem ettől lesz valahol diktatúra, töki. Amúgy még mindig nem sikerült terítened azt a sok külföldi sajtót, amelyek szerint Magyarországon diktatúra van. Figyi, nem probléma. Nyilván nem olvastál semmiféle külföldi sajtót, hanem csak rávágtad arra számítva, hogy majd annyiban hagyom. Mindegy, teszek egy próbát megint, hátha, amúgy sem akarom megszakítani a hagyományt. :D
- Vehetjük úgy, hogy benézted és mégsem az az elfogadott álláspont külföldön, hogy Magyarországon diktatúra van? :)
Másik témába kapcsolódó, szintén válasz nélkül maradt kérdés:
- Mi olyan változtatást hajtott végre a Fidesz a választási törvényen, ami csak őket engedi nyerni?
És ami szintén ide kapcsolódik:
- Mi az oka szerinted, hogy az Egyesült Ellenzék majdnem 1 millió szavazót vesztett?
“Beszéljünk a tanárok, közalkalmazottak helyzetéről is! Valószínűleg azért van bennük hiány, mert olyan jó a fizetés ugye?”
Nem, nem jó a fizetésük.
“Jöhetsz azzal, hogy ennyivel lett jobb, de ez a 170-200 ezer forint ma semmire sem elég; akkor, ha annyira jó itt minden áruld el…”
Soha nem mondtam, hogy annyira jó itt minden. Én annyit mondtam, hogy a 12 évvel ezelőtthöz képest javult, és az előző kormányhoz képest sokkal jobb, és jelenlegi felhozatalból ők a legkormányképesebbek. Te meg azt mondod, hogy bárki jobb lenne, de még mindig nem sikerült értelmes indokot mondanod, hogy mitől olyan borzasztó rossz a Fidesz.
“miért van szüksége a gazdádnak 4,9 milliós fizetésre?”
Ha Orbán akkora tolvaj, akkor mi szüksége volt 4,9 milliós fizetésre? Hisz ellop annyit, hogy neki nem oszt nem szoroz pár millió. Ez az Orbán fizetésén való rágódás is annyira tipik proli tulajdonság. Orbán fizetése semennyiben nem befolyásolja az ország helyzetét, és európai viszonylatban még csak nem is kiemelkedő.
“De beszéljünk arról, hogy a kis gyerekes szülők miért vannak kiszolgáltatva az iparnak!”
Na, mondjad, ki vele! *sóhaj* :D
“Azzal, hogy a nyakunkra hozták ezt a sok ipart, ez lett az eredménye! Kiszolgáltatás, kirúgás, megélhetési nehézség, munkakeresés, amit korábban elmondtam.”
Még aszongya, hogy “sok ipart”. :D
Jaj igen, el is felejtettem, neked valamiért nagyon nagy zabszem a seggedben az iparban dolgozni.
Már elmondtam. A Fidesz előtt 3,8 millió munkahely volt, most van 4,5 millió. Most 4% körüli a munkanélküliségi ráta, akkor 11% volt. A kiszolgáltatottság, megélhetési nehézség, munkakeresés ugyan mikor jellemzőbb 4% munaknélküliség, vagy 11% munkanélküliség mellett?
Nyakunkra hozták ezt a “sok ipart”, amivel az a bajod, hogy kirúghatják az embert, de ez még mindig jobb, mintha azért nem rúgnak ki, mert nincs honnan!
“Az pedig, hogy a 3,5%-os munkanélküliséget úgy számoltam ahogy megint a propagandának köszönhető, mert azt már nem mondják, hogy miből számolják, csak hogy van.”
Ja, a propaganda tehet róla, hogy balfasz vagy.
De mondom, nem is az a baj, hogy nem tudtad hogyan kell számolni, hanem hogy miután elmondtam a valós adatot, még akkor sem néztél utána, pedig nem tartott volna 1 percig.
A munkanélküliséget meg így számolják a rendszerváltás óta, nem a propaganda döntötte el, hogy így legyen számolva. Amúgy meg ha a teljes lakossághoz viszonyítanák akkor 1,8% lenne 3,5% helyett, így ha egy hozzád hasonló homályökör meglátja a 3,5%-ot pont olyan irányba téved, ami nagyobbnak mutatja a munkanélküliek számát, mint amennyi a valós, tehát a Fidesz szempontjából kedvezőtlenebbül.
“Akkor hazudni se tudnak rendesen (teszem fel a kérdést)?”
Mire alapozod, hogy hazugság a munkanélküliségi ráta és a munkanélküliek száma?
“Kérlek, ha pedig valamit bizonyítani akarsz, ahogy tőlem is kéred, hogy mondjam meg hogy vannak itt ukránok ingyen szállásolva, akkor arra kérlek hogy állj fel te is a géped elől”
Mint ahogyan te, aki meg tudod állapítani a saját bőrödön tapasztalva, 20ezer ukrán van ingyen elszállásolva, hogy mennyit változott az orvosok helyzete, mennyi fidesz-szavazó van, mennyi a munkanélküliség, és hogy a külföldi sajtó mit mond Magyarországról, meg hogy nincs energiaválság, meg hogy mi volt a múltba. :D
“ne csak az elmúlt 12 évvel gyere”
Miért ne? Az elmúlt 12 évben kormányoz a Fidesz.
“hanem az elmúlt szűk 5 évvel mondjuk”
Arról is volt szó, az élelmiszerárak és bérek arányát illetően.
„ne cikkeket mutogass, hanem tessék írd meg, hogy igen ez a tapasztalatod, voltam itt meg itt és ezt láttam.”
Tehát hazudhatok bármit, mint te, a valóságtartalmát meg ellenőrizni úgyse lehet.
Ezért vagy te a cikkek ellen, mert nem igazolnak téged, meg valószínűleg elég eszed sincs kutatómunkát véegzni, ezért helyette inkább összehordasz mindenfélét, amit a kedved tart, aztán reménykedsz, hogy benyelik.
Nem mellesleg a cikkeket, statisztikákat is TÖBB gép elől felálló emberek tapasztalata alapján írják.
„Az interneten lehet írni bármit, de a való életben látni és bőrödön tapasztalni nem ugyanaz.”
Pont ez a lényeg, te mint fidesz-ellenes személy írhatsz bármit az interneten.
Viszont amit többen álíltanak és több forrásból az kicsit hitelesebb, mint te.
„Mindent elárul, hogy az első számú ünnep elől futamodott meg, amiért úgy odavolt, valószínűleg félt, hogy a gazdák komposztálójába került volna.”
A gazdákat annyira érdekli Viktor, hogy a nagy gazda tüntetésen is 1800 traktor helyett vagy 100 piknikező hippi lézengett. 🤣🤣🤣
Sajnos egy menthetetlenül fideszes f.szkalap vagy, be kellene lépned tényleg a pártba, odavaló lennél.
Na térjünk vissza viktor haverodra, aki a Kossuth rádióban még nyilatkozta, hogy nincs itt az ideje a béremeléseknek, meg hogy milyen irreálisak a 15-30% közötti elvárások 11%os infláció esetén. Közben meg feltolta a saját fizetését 4,9 millióra, és utána gulyás komornyik azt mondta, hogy egy fizetés kigazdálkodását még elbírja a rendszer.
Na most vegyük sorba a dolgokat. Ahol például tartós beteg gyerek van. Pl asztmás adott a betegség kód, de csak egy gyógyszert kap, nem kettőt, mert épp a másikat kihányja ott nincs ám emelt családi pótlék. Ugye! Ezt is jobban tudod te seggfej, hogy, ahol kicsit beteg a gyerek az nem baj, majd benyeli a szülő! Holott az egy gyógyszer sincs ingyen, vizsgálatra eljutni sincs ingyen, ráadásul szabadságot is kell kivenni hozzá!
Közben neki elbírja a rendszer a 1,5-2 milliós emelést. De a 24 ezres családi pótlékot nem ilyen esetben nem! Oszd el a 1,5 milliót 12200al légy szíves és számold ki, hogy amit neki kigazdálkodik a rendszer, azzal hány gyerek kaphatna segítséget. Semmilyen szinten nem ismerem be, hogy ma az orvosok, ápolók, tanárok helyzete jobb! Ugyanígy nem ismerem be azt sem, hogy egy volános 250 ezres alamizsnáért dolgozik, és úgy szed be némi plusz pénzt, hogy nem ad jegyet! Vagy épp nem kapcsolja fel nyáron 35-40 fokban a buszon a klímát, mert kap +15000et, ha nem kevesebb üzemanyagot használ. Ez a szánalmas tudod? Meg az, hogy ezen a szinten tartasz. Nekem hiába próbálsz mindenféle okosságot mondani, nem fogsz meggyőzni. Előtte sem voltál meggyőző, azzal pedig, hogy szerinted a választás úgy tisztességes, hogy szavazókat veszel meg nálam menthetetlen. Ahogy elmondtam ez a gátlástalan stílus képvisel titeket, és számtalan hazugság. Engem nem fogsz meggyőzni. És igen az iparral igen komoly bajok vannak, de nem kezdem el neked ecsetelni, hogy hol mennyi a bér. Én szerencsére nem a tábla alján vagyok. De tudom milyen lent lenni. De szerinted az helyén való, hogy emberek ezreit eladunk alamizsnáért, rendben van. A te döntésed. Én határozottan nem értek vele egyet.
“The King can do no wrong” - mondja a középkori regula. Az Orbán udvari meseszerzője, Bogár Laszlo által optimálisnak tartott szakrális-tradicionális társadalomban nem merül fel a közember fejében még a gondolata sem annak, hogy az ország első számú vezetője esetleg tévedhet, és ez így van jól - sugalmazza a “tanár úr”.
Orbán rájött arra, amire az ellenzék máig sem: az emberek még nyomorogni is hajlandóak a királyukért, ha cserébe kapnak egy átélhető mesét, átfogó vilagmagyarazatot egy világról amely tele van fenyegetésekkel, melyekről csak a király képes megvédeni a népét, vagy ha nem is képes, még mindig nagyobb lenne a baj, ha nem ő lenne hatalmon. És a sztori beszarás, de működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!