Fideszesek, Orbán Viktor hányszor tévedhet/hazudhat nektet?
Most nem a hosszú távú múltra gondolok, bár az is megér egy "misét", hogy lesz valaki a Kommunista Ifjak Szövetségének titkárából a Liberális Internacionálé elnöke, majd az Illiberalizmus meghirdetője, Soros György-támogatta libsiből konzervatív, stb.
Felejtsük mindezt el.
Koncentráljunk csak a legközvetlenebb múltra:
1. Orbán Viktor békemisszióra ment Putyinhoz, a talpnyalója, Bayer rögtön ki is jelentette: csak HÜLYE lehet, aki azt állítja, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát. Rá pár hétre Oroszország megtámadta Ukrajnát.
2. Orbán Viktor állította, hogy háborúnak tavaszra vége lesz - a háború most is tart és durvul.
3. Orbán Viktor kijelentette, hogy az ellenzék eltörölné, ő megvédi a rezsicsökkentést - most ő félig eltörli, az ellenzék szociális alapon védené a rezsicsökkentést.
4. Orbán Viktor kijelentette, hogy bőven elegendő orosz gáz van - kiderült, abszolúte nincs elegendő orosz gáz, még erre a télre sem.
5. Orbán Viktor stabil gazdasági felívelésről ígérgetett - most a saját kormánya recesszióval számol, hatalmas infláció van, gyengül a forint és elmaradtak az EU-s támogatások (amiket még Lengyelország is megkapott).
6. Korábban Orbán Viktor a saját euroszkeptikus politikájának világméret
előretörését vizionálta - most megbukott Trump, Boris Jonhson, de még a korrupt cseh barátja is, az összes V4-tagállam távolodik tőlünk, még a lengyelek is kiegyeztek, egyre egységesebb a Nyugat.
7. Orbán Viktor azt ígérte, nem lesznek megszorítások - most szaporodnak az adónemek, nő a rezsi, visszavonják az árstoppokat, eltörlik a KATÁ-t, emelik az alapkamatot, ingatlanhitel-válság fenyeget, gyengül a forint és elszabadult az infláció, csökken a forint vásárlóereje, nőnek az árak.
Úgy hozzávetőleg mennyi lelepleződő hazugság fér bele nektek? Az világos, hogy Orbán nem az a "látnok", akit felfestettek róla sokan, a legjobb esetben is jóindulatú balfék lehetne, ha a kétségtelenül tudatos hazugságaitól eltekintenénk.
Szóval, hol az a határ a fideszeseknek, ahol már muszáj kimondani: a császár meztelen?
#108 :)
Maradjunk annyiban, hogy ez nálam nem, de fideszes berkommentelőnknél ez zseniálisan látszik.
A nép azért hajlandó nyomorogni, mert hagyja, hogy kiszolgáltatott helyzetbe sodorják a tudatos elbutítással. Erről linkeltem is videót.
Azáltal, hogy a mese élhető legyen a köztévéből ki kell tiltani az ellenzéket, vitatkozni nem szabad vele. Lásd orbán felsülés a gyurcsánnyal való vita után. Amit bérkommentelő barátunk is tesz, hogy mindenféle statisztikát idemesél, még nem lesz igaz. Egy statisztikát úgy lehet foltozni, ahogy akarnak. Jó magam is tudom, hiszen ebben dolgozom. Azáltal, hogy a kereső képesség nő Magyarországon még nem feltétlenül igaz, mert a KSH beleszámolja, viktor haver 4,9 milliós fizetését is, meg a gyári melósét is. Csináljunk egy jó képet, miszerint a gyári munkás átlag 2,5 milliót keres. Adjuk össze egy viktor és egy gyári munkás fizetését, majd osszuk el kettővel! Hoppá ott a 2,5 millió. Na ennyit ér a KSH is. Ahogy mondom jó magam is dolgozom statisztikával gyártó berendezések körül. Látom, hogy az eredmény attól, hogy jó papíron, a valóság nem ugyanazt tükrözi. S hogy miért nem? Pofonegyszerű. A jó eredmények, jó termékekből vannak, ami ideális helyzetet tükröz, nem jelzi a gép rossz működését, állás idejét, ahogy azt sem, hogy akár hiba miatt selejtet gyárthat. A statisztika ugyanez, benne van orbán jó fizetése, meg a 133 legbátrabbé, ami egy közép értékhez viszonyítva lássuk be elég kiugró, ha most a KSH szerint itt kb 500-550 az átlag. Torzítja a képet, ezek a tartományon a kívül eső értékek, amiket normál esetben ki kellene zárni a statisztikából, hogy valós képet kapjunk. Azáltal, ha kizárjuk ezeket, egy jóval alacsonyabb értéket fogunk kapni. Így pedig jön a 108as által említett mese, hogy jobb élni. Igen jobb, ha viktor vagy, vagy neki a barátja. Közben szintén a mese része, hogy kap a nyugdíjas 3% nyugdíj prémiumot, vagy épp 13. havi nyugdíjat. Lássuk mit jelent ez! Ha adott egy 150000es nyugdíj és kap 13. havit, akkor osszuk le a 150000et 12vel. Az 12500Ft. Ha minden hónapban hozzáadod ehhez a 150000hez, akkor az havi 8%os emelést eredményez, az infláció meg 11% körüli, tehát hiába a 13. havi nyugdíj, nem fedezi a jelenlegi inflációt. Ez az, amit nem értenek meg az öregek, akik az m1et nézik. Ugyanez igaz az ipari dolgozóra, hiába kap 5-7%ot nem elég. Nyilván a vezető réteget ez a veszély nem fenyegeti, ahogy viktort sem. viktorunknak a 3 millió is bőven elég lett volna, de meg kellett emelni a fizetését, mert 1: pofátlan; 2: a statisztikát el lehet csalni vele. Ilyen egyszerű a matek, semmi extra nincsen benne.
„Sajnos egy menthetetlenül fideszes f.szkalap vagy, be kellene lépned tényleg a pártba, odavaló lennél.”
Töki, hát eddig még nem fideszes bérkommentelő voltam szerinted? Most meg már be kellene lépnem a pártba? Menthetetlenül hülye vagy! :D
Hol vannak a cement árak? Azt hittem ez valami jolly-joker lesz, annyira belengetted, erre nem sikerült nyögnöd semmit.
“Na térjünk vissza viktor haverodra, aki a Kossuth rádióban még nyilatkozta, hogy nincs itt az ideje a béremeléseknek, meg hogy milyen irreálisak a 15-30% közötti elvárások 11%os infláció esetén. Közben meg feltolta a saját fizetését 4,9 millióra, és utána gulyás komornyik azt mondta, hogy egy fizetés kigazdálkodását még elbírja a rendszer.”
Orbán Viktor fizetése 2010-ben br. 1.73 millió Ft volt, az akkori minimálbér br. 73.500 Ft volt, tehát OV az akkori minimálbér 23x-osát kereste. Most br. 4.82 milió a fizuja és a jelen minimálbér 200.000 Ft, ami a minimálbér 24x-ese. A 2010-es állapothoz képest egy 23,5x-os szorzó váltott 24x-esre, és ezen hörög a sok idióta az élükön veled. :D
“Na most vegyük sorba a dolgokat. Ahol például tartós beteg gyerek van. Pl asztmás adott a betegség kód, de csak egy gyógyszert kap, nem kettőt, mert épp a másikat kihányja ott nincs ám emelt családi pótlék. Ezt is jobban tudod te seggfej, hogy, ahol kicsit beteg a gyerek az nem baj, majd benyeli a szülő!”
Én ugyan nem tudom, nem vagyok szakember, emiatt nem is okoskodom a témában, de az asztmások utáni családi pótlék elbírálása a Fidesz előtti érában sem volt másmilyen, ott sem kapott volna emelt családi pótlékot egy kissé asztmás beteg.
“Holott az egy gyógyszer sincs ingyen, vizsgálatra eljutni sincs ingyen, ráadásul szabadságot is kell kivenni hozzá!”
Neked valami ezzel a szabadságkivétellel nagyon beragadt. Az embernek mindig is szabadságot kellett kivennie, ha beteg lett a gyerek, soha nem engedték el a szülőt puszira, de te még ezt is a Fideszre olvasod. :D
“Közben neki elbírja a rendszer a 1,5-2 milliós emelést. De a 24 ezres családi pótlékot nem ilyen esetben nem! Oszd el a 1,5 milliót 12200al légy szíves és számold ki, hogy amit neki kigazdálkodik a rendszer, azzal hány gyerek kaphatna segítséget.”
123, és a gyerekek 30-40%-ának van asztmája. Ez kb. 600.000 gyerek.
SZÁZHUSZONHÁROM gyereken problémázol, miközben van 600ezer. Látod, ennyit ér Orbán fizetésemelése, ha szétosztanák. De akkor számold már ki azt is, hogy a parlamentben milliós fizetésekért dísznövényként funkcionáló ellenzéki tábor (akik szerint diktatúra van, de kérdés, hogy akkor miért asszisztálnak hozzá?) fizetése hány gyereket mentene meg.
“Semmilyen szinten nem ismerem be, hogy ma az orvosok, ápolók, tanárok helyzete jobb!”
Ismétlem magam: egy átlag orvos 12 éve brutto 215ezer forintot keresett, most keres 1.3 millió forintot. Eközben az árromlás kb 2x-es volt, ingatlanok esetén meg vegyük a te kamu 4x-es értékedet, és a KATA bevezetésének hála ma már egy orvos kedvezőbb áron tud magánpraktizálni.
- Ezek fényében mire alapozod, hogy az elmúlt 12 év alatt romlott az orvosok anyagi helyzete?
Van egy tippem: mert Fidesz. :D
“Ugyanígy nem ismerem be azt sem, hogy egy volános 250 ezres alamizsnáért dolgozik, és úgy szed be némi plusz pénzt, hogy nem ad jegyet!”
Ááá, nem ismered be, tehát tagadod, hogy a volános 250 ezres alamizsnáért dolgozik. Jó, nagyon jó. :D
“Ez a szánalmas tudod? Meg az, hogy ezen a szinten tartasz. Nekem hiába próbálsz mindenféle okosságot mondani, nem fogsz meggyőzni.”
Te akartál engem meggyőzni, úgy indult az egész.
“Előtte sem voltál meggyőző, azzal pedig, hogy szerinted a választás úgy tisztességes, hogy szavazókat veszel meg nálam menthetetlen.”
A szövegértelmezési készséged a menthetetlen. Ez volt kettőnk párbeszéde:
- Te: És mivel a választási csalást szerény magad is beismerted, akkor had mondjam el, hogy az atomnagy győzelmed tisztességtelen!
- Én: Nem tekintem csalásnak, sehol nem mondtam, hogy csalás volt. A Fidesznek atomnagy győzelme volt ez kétségtelen, bármilyen körülmények között győzött volna.
-Te: És itt fedted fel valódi fideszes mivoltodat, hogy embert megvesztegetni nem tisztességtelen dolog!
- Én: Miért szalmabábozol? Azt írtam, hogy a megvesztegetés nem csalás, nem pedig azt, hogy nem tisztességtelen. Már odáig süllyedsz, hogy kamu állításokat adsz a számba?
-> Erre megint azzal jössz, hogy szerintem tisztességes dolog szavazókat megvenni? Tényleg ennyire debil vagy, hogy még mindig ezt ismételgeted, mikor sehol mondtam ilyet? Persze idézd már hol mondtam!
„Ahogy elmondtam ez a gátlástalan stílus képvisel titeket, és számtalan hazugság. Engem nem fogsz meggyőzni.”
Haver tele a padlás azzal, hogy téged nem foglak meggyőzni. Minek mondod el ennyiszer? Értettük elsőre is. Már kezdem azt hinni, hogy azért mondogatod, mert saját magadat szuggerálod, nehogy véletlen meg legyél győzve. :D
“És igen az iparral igen komoly bajok vannak, de nem kezdem el neked ecsetelni, hogy hol mennyi a bér.”
Ne is, hisz kamuznál, ahogyan a 4x-es lakásárakról, meg a külföldi diktatúrázó sajtóról.
De azért a komoly gondokat ecsetelhetnéd.
Gondolom azzal jönnél, hogy kirúgják a szerencsétlen embert, ha szabadságra menne. Nem hiszem, hogy nagyobb eséllyel rúgnának ki a “sok iparból”, mint akármelyik másik munkahelyről, de már egyszer írtam: Még mindig jobb, ha van egy munkahely, ahol fenáll a veszélye, hogy kirúgnak, mintha egyáltalán nincs munkahely, ahonnan ki tudnának rúgni.
Vagy te nem így gondolod? Inkább ne legyen az a sok ipar, mert hű mi lesz ha kirúgnak, oszt akkor inkább ne is legyen semmi?
- Melyik a jobb, ha van 700 ezernyi munkahely, ahol fennáll a veszélye, hogy kirúgnak, vagy ha egyáltalán nincs munkahely, és így annak a veszélye sem, hogy kirúgnak?
Normál esetben költői lenne ez a kérdés, de a te esetedben nem az. :D
A bérekről meg: A 12 év alatt nőttek a reálkeresetek, ezt már bizonyítottam neked a benzinár és élelmiszerárak minimálbérhez vett arányán keresztül. Ha szerinted olyan borzasztó rosszak a bérek az iparban, akkor nem kellene, hogy ez a 700 ezer borzasztó rossz bérezésű munkahely lehúzza a fizetések átlagát? És ennek ellenére mégis kedvezőbb a bérhelyzet még ezekkel az ipari munkahelyekkel együtt is.
„Te akkora marha vagy, mint macskát szarni!”
Ez aztán szép szólás, ebben a kombinációban még nem hallottam! :D
“Hamarosan összedől a Magyar gazdaság, emlékezz erre majd az év végén!”
Már 10 éve kiabáljátok, hogy mindjárt összedől.
“Te egy papucsállatka vagy, aki csak úgy él, bele a vakvilágba!”
Te a szólások nagymestere vagy, mint borjú az új kapura! 🤣🤣🤣
„A szüleid, hogy élik meg a jelenlegi helyzetet? A rezsi árak az egésségügy nekik oké?”
Köszönik szépen, jól vannak.
“Van gyereked?
Nincs még. Mi ez, vallatás?
“Mit szólsz az oktatási rendszerhez?”
Egy kalap szar.
“Te is a kormányod által pénzzel tömött szemétlád@ vagy, esetlek egy bérből és fizetésből élő EMBER vagy-e?”
Bérkommentelő, és tűzijáték szervező vagyok, de erről a spanod kérdezd, ő jobban tudja. :)
“A nép azért hajlandó nyomorogni, mert hagyja, hogy kiszolgáltatott helyzetbe sodorják a tudatos elbutítással. “
A nép nem nyomorog. 2007-2009 környékén volt nyomorgás.
“Lásd orbán felsülés a gyurcsánnyal való vita után.”
Gyurcsány sül fel már zsinórban 16 éve.
“Amit bérkommentelő barátunk is tesz, hogy mindenféle statisztikát idemesél, még nem lesz igaz. Egy statisztikát úgy lehet foltozni, ahogy akarnak.”
Nézzük csak akkor, hogy miféle adatokat, statisztikákat hoztam.
*Voltak a minimálbér értéke. Ez is kamu szerinted? Nem netto 133ezer most a minimálbér, vagy 2010-ben nem volt netto 60 ezer? A minimálbért hogy lehet elcsalni?
*Orvosok bére. A 2010-es brutto 215ezres értéket egy 2010-es cikkből vettem, amikor még a Fidesz propaganda a kanyarban nem volt. A jelenlegi bért pedig az orvosi bértáblából.
*Benzinárak. A 2010-es értéket szintén egy 2010-es cikkből vettem, a jelenlegit meg a hülye is látja, hogy mennyi.
*Élelmiszerárak: Szórólapokból vettem. Hazudtak volna a szórólapokon?
*Lakásárak: Numbeo, Eurostat, amik a Fidesz médiától független portálok. Semmi érdekük, hogy bárkinek az irányába is torzítsanak értékekeket, legalábbis a magyarok irányába biztosan nem.
Egy biztos: attól mindenképp hitelesebb, amit te fedezet nélkül ideböfögsz.
“Azáltal, hogy a kereső képesség nő Magyarországon még nem feltétlenül igaz, mert a KSH beleszámolja, viktor haver 4,9 milliós fizetését is, meg a gyári melósét is.”
A KSH 12 évvel ezelőtt is ugyanúgy beleszámolta Viktor haver, és a többi nagyon magas keresetű fizetését is. Nem csak mostanában kezdték a magas keresetűeket belevenni.
„Csináljunk egy jó képet, miszerint a gyári munkás átlag 2,5 milliót keres. Adjuk össze egy viktor és egy gyári munkás fizetését, majd osszuk el kettővel! Hoppá ott a 2,5 millió.”
Csakhogy a gyakorlatban ilyen szintű torzításra nincs példa. :)
“Benne van orbán jó fizetése, meg a 133 legbátrabbé, ami egy közép értékhez viszonyítva lássuk be elég kiugró, ha most a KSH szerint itt kb 500-550 az átlag. Torzítja a képet, ezek a tartományon a kívül eső értékek, amiket normál esetben ki kellene zárni a statisztikából, hogy valós képet kapjunk. Azáltal, ha kizárjuk ezeket, egy jóval alacsonyabb értéket fogunk kapni. Így pedig jön a 108as által említett mese, hogy jobb élni.”
Már 135 legbátrabb van. És nem csak az övékét, hanem a 64 dísznövényét is.
Az átlagot ugyanígy számolták 12 éve is. Ami átlag most 500-550ezer, az 12 éve 200ezer volt.
Ez legalább 2,5x-es emelkedés. És te problémázhatsz azon, hogy az 500-550ezer torzítva van a magas fizetések által, de ez a torzítás ugyanúgy fellép a 2010-es 200 ezren is.
És a 2,5x-es átlagfizetés emelkedés simán hihető, mégpedig azért, mert a minimálbér is hasonló arányban növekedett, 73.500-ról 200.000-re, ami 2,7x-es szorzó. Láttuk, hogy a minimálbérnél is lehetséges ekkora növekedés, és a minimálbért meg nem lehet elhazudni, hisz az minden évben fix. Akkor miért nem lehet elhinni, hogy az átlagbér is ilyen mértékben nőtt, miközben az az ellenzéki narratíva, hogy a Fidesz a szegényeken nem segít, csak a jómódúakon? :)
„Torzítja a képet, ezek a tartományon a kívül eső értékek, amiket normál esetben ki kellene zárni a statisztikából, hogy valós képet kapjunk. Azáltal, ha kizárjuk ezeket, egy jóval alacsonyabb értéket fogunk kapni. Így pedig jön a 108as által említett mese, hogy jobb élni.”
Ott mediánbér is, amit nem torzítanak a kiugróan magas keresetűek. Ez 2010-ben bruttó 153 ezer volt, ma bruttó 394 ezer. Ennél szintén 2,5x-ös szorzó van, mint az átlagbérnél.
“Szintén a mese része, hogy kap a nyugdíjas 3% nyugdíj prémiumot, vagy épp 13. havi nyugdíjat. Lássuk mit jelent ez! Ha adott egy 150000es nyugdíj és kap 13. havit, akkor osszuk le a 150000et 12vel. Az 12500Ft. Ha minden hónapban hozzáadod ehhez a 150000hez, akkor az havi 8%os emelést eredményez, az infláció meg 11% körüli, tehát hiába a 13. havi nyugdíj, nem fedezi a jelenlegi inflációt. Ez az, amit nem értenek meg az öregek, akik az m1et nézik.”
A 13-ik havi nyugdíjtól függetlenül volt idén több, mint 9% nyugdíjemelés, és még ehhez jön a 13-ik havi, ami kb. 8,3%-os emelésnek felel meg. Az infláció ugyan elviszi a 13-ik havit, de legalább arra jó, hogy az inflációt valamelyest kompenzálja. Az öregek valószínűleg emlékeznek még arra is, hogy 2008-2009-ben mi volt, amikor hasonlóan magas volt az infláció. Akkor nem kaptak rendkívüli béremelést az infláció miatt, hanem elvettek tőlük egy jelentős támogatást, a 13-ik havi nyugdíjat. Amikor szarban a voltak a Fidesz emelést adott, és bevezette a 13-ik havi nyugdíjat, az MSZP meg pont akkor vette el tőlük. :)
“Viktorunknak a 3 millió is bőven elég lett volna, de meg kellett emelni a fizetését, mert 1: pofátlan;”
Le merem fogadni ha 2 millióról emelte volna 3 millióra a fizuját most ugyanúgy hörögnél.
“2: a statisztikát el lehet csalni vele. Ilyen egyszerű a matek, semmi extra nincsen benne.”
Orbán Viktor fizetésével csalják el a statisztikát!?
Mit ittál? Orbán fizuja a statisztikát kb. semmiben nem befolyásolja, te matek zseni.
Vegyünk 100ezer gyári munkást br. 300 ezer fizuval. Vegyük bele Orbánt is. Az átlag fizu:
(300.000 x 100.000 + 4.900.000)/100.001 = 300.045 Ft. Kb. 45 forintot ér statisztikai szempontból Orbán fizuja 100ezer munkavállaló esetén. 1 millió esetén kb 4,5 forintot. 4,5 millió esetén meg 1 forintot.
De ja, Orbán fizuja arra jó, hogy el lehet a statisztikát csalni vele, ezt adom! 🤣🤣🤣
majd ősszel, amikor az első százezres rezsiszámlák megjönnek, akkor kiderül hogy a fideszhivőket érdekli e a zsebük, vagy az se.
április 4 óta ebben már nem vagyok biztos
114:
Ne hidd, akkor is Zelenszkijt fogják szidni, meg Brüsszelt meg a háttérhatalmat, de semmiképp nem Orbánt! 😅
112# remélem ősszel is majd ekkora mellénnyel leszel. Jöhetsz minden statisztikával, majd ha befagy a segged, talán az eszed is megjön.
Hiába vagdalózól 12 évvel, az árak a bő 1 évben szöktek el, ezt pedig a fizetések nem követik. Hiába jössz azzal, hogy az iparban milyen jó, az ilyen 200-300 ezres fizetésekből nem lesz stratégiai nyugalom. Áruld el őszintén! Mennyit fizetnek neked a kommentelésért és azért hogy hazugságokat terjessz? Felettébb érdekel, hogy egy ilyen ember mennyiért adja el a lelkét.
Nyugodj meg én nem fogom elvenni a kereseti forrásod.
De ha már annyira diktatúrát akartál, tessék olvass utána a spin diktatúrának, ez jellemző Magyarországra is.
Nem tudom honnan szedted az adatokat, hogy hány asztmás gyerek van, mindenesetre, a törvényt egy gyermek pulmonológiai szakember mondta, hogy átalakították nem régiben, ami már a jelenlegi kormány műve! A 123 gyereket nem tudom miből számoltad, nekem 267 jött ki, de ha a 135 legbátrabb embereddel számolunk és ebből kivonod már orbán haverodat, akkor azért több ezer gyermek költséget ki tudná termelni a rendszer, de hogy is fogalmaztak anno? A gyermek közjószág, ugyebár. Én kívánom neked, hogy koronázd meg viktorodat a Duna jegén, és legnagyobb jóindulattal kívánom, hogy szakadjon be alattatok.
„Remélem ősszel is majd ekkora mellénnyel leszel. Jöhetsz minden statisztikával, majd ha befagy a segged, talán az eszed is megjön.”
Nem fog befagyni a seggem, srác. Tudom, hogy nektek az minden vágyatok, hogy eljöjjön az apokalipszis és a várva várt kormányváltás, de ismét csalódni fogtok.
“Hiába vagdalózól 12 évvel, az árak a bő 1 évben szöktek el, ezt pedig a fizetések nem követik.”
Én vagdalkózom az elmúlt 12 évvel? Hát te kezdtél elmúlt 12 évezni!
Menjünk vissza a legelelejére, hogy mit válaszoltál, amikor kértem, hogy indokold meg mitől olyan rossz a Fidesz:
“Had ne kelljen már az elmúlt 12 évet felsorolni!”, meg: “Hasonlítsd már össze 12 éve mit ért a pénz és mit ér ma!”
Hát te kérted, hogy hasonlítsam össze, és miután megtörtént, és nem az sült ki belőle, amit szerettél volna, helyette inkább elkezdesz az elmúlt 1 évvel jönni. :D
“Hiába jössz azzal, hogy az iparban milyen jó, az ilyen 200-300 ezres fizetésekből nem lesz stratégiai nyugalom.”
Én nem jövök azzal, hogy az iparban milyen jó. Te jössz azzal, hogy az iparban milyen rossz. És indokot vártam rá, hogy miért gondolod, hogy olyan borzasztó rossz az ipar, persze ez megint elmaradt.
“Áruld el őszintén! Mennyit fizetnek neked a kommentelésért és azért hogy hazugságokat terjessz?”
Majd elárulom, ha te is elárulod, hogy miféle hazugásokat terjesztek.
“Nyugodj meg én nem fogom elvenni a kereseti forrásod.”
Nyugodt vagyok, esélyed se lenne rá. :)
“De ha már annyira diktatúrát akartál, tessék olvass utána a spin diktatúrának, ez jellemző Magyarországra is.”
Én azoknak a külföldi sajtóknak szeretnék már utánaolvasni, amelyek szerint Magyarországon diktatúra van.
Ja és persze arra is várom a válaszod, hogy miért gondolod, hogy az orvosok anyagi helyzete nem javult. A többi témát már meg se próbálom erőltetni.
“Nem tudom honnan szedted az adatokat, hogy hány asztmás gyerek van…”
Olvastam egy portálon, hogy “Úgynevezett asztmaszindrómája a gyermekek 30-40 százalékának van, nem fulladnak be, de hasonló tünetekkel jár és ők mégsem kapnak támogatást”. Tehát ennyi lehet azoknak a száma, akiken problémázol, hogy nem kapnak emelt pótlékot.
“…mindenesetre, a törvényt egy gyermek pulmonológiai szakember mondta, hogy átalakították nem régiben, ami már a jelenlegi kormány műve!”
Jó, de mi konkrétan a műve? Az átalakításnak köszönhetően mennyivel kevesebb gyerek részesül emelt pótlékban?
“123 gyereket nem tudom miből számoltad, nekem 267 jött ki”
1,5 milliót elosztva 12.200-al az 122,9 ami barátok között 123. Neked hogy jött ki a 267?
Amúgy mindegy is, hogy 123, vagy 267, nagyságrendileg ugyanott van.
“…de ha a 135 legbátrabb embereddel számolunk és ebből kivonod már orbán haverodat, akkor azért több ezer gyermek költséget ki tudná termelni a rendszer”
És az Orbán előtt lévők miért nem törekedtek arra, hogy ki legyen termelve? A választási törvény egyik módosítása, hogy 386 parlamenti képviselő helyett 199 legyen. 187-tel vagyunk mínuszban, miért nem lépték ezt meg korábban?
Komolyan nem hiszem el, hogy idáig süllyedtél, hogy már csak ezen tudsz rugózni, hogy miért nem adják a politikusok pénzét az asztmásoknak, szemüvegeseknek, X-lábúaknak, bányarémeknek, stb. :D
“Én kívánom neked, hogy koronázd meg viktorodat a Duna jegén, és legnagyobb jóindulattal kívánom, hogy szakadjon be alattatok.”
Tettem én amúgy Orbánt éltető, vagy magasztaló kijelentéseket bárhol is?
Konkrétan csak azt adod elő, amit egy tipikus fideszes tesz, hogy mennyire jó ez a sz.r rendszer.
Neked valószínűleg jó, hiszen elárultad magad, fizetett bérkommentelő vagy, tehát hiába leplezed magad, megvan a hovatartozásod.
Látod megint azzal jössz, hogy az orbán előtt lévő mit nem tett. Nem tette, hibázott, de sokkal nagyobb bűn az, hogy erre az elmúlt 12 évben lett volna pénz. Nézd meg hol tart Lőrinc barátod! Vagy akár a viktorod veje. Azt, hogy neki irreális 2/3-a van nem használta ki arra, hogy megfelelő dolgokra fordítsa. Tanárok, pedagógusok, állami szférában, iparban dolgozó emberek. Csak ezeket hozom példának.
Idehozta a sok külföldi multit. Persze szerinted jó az, ha az ember nyomorog 130-260 ezer forintért, mert legalább van munka. Csak azt felejted el, hogy ennek az országnak mennyi jó adottsága lenne, pl gyanánt mezőgazdaság terén.
Csak had mondjak egy példát, itt az aszály, ezt nem tagadhatod le, nézd meg mekkora a kár. Erre mit tesz a haverod? Vodafont vásárol fel. 700 milliárdért érted? Felfogod te hogy mi pénz az és mikre lehet fordítani? Áruld el, ennek mi értelme van!? Vagy áruld el miért kellett annyi stadion? Hmm? Egy Magyarországon például abszolút haldokló sportágnak a futballnak. Félre ne érts, a magyar foci nem volt ilyen régen, mint ma, erre a legjobb példa az öregapám, aki NB1 válogatott volt. Na akkor lett volna értelme beleölni, mert volt értelme.
Sajnálom, de te egy álom világban élsz, bizonyítja ezt az is, hogy szerinted a megveszetegetés nem szabály ellenes.
Szerinted minden elintézhető egy soros, migráns, Brüsszellel. De merem mondani, hogy a korábban említett Marshall segélyről nem hallottál...
Most is kapnánk segítséget, csak viktor főispánod háborút vív nyugattal, és talán igaz is, hogy itt háborús infláció van, de nem a szomszédos háború miatt, hanem a fideszed miatt, akiknek 12 éve baja van Európával! Valószínűleg te akkor is viktorodat élteted, amikor Európa több tagországa már ez ellen a rendszer ellen fordult és valószínűleg a többi hülye akkor, amikor egy szembe megy a többivel. Ez a te, és fideszed társaid mentalitása!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!