Élvezitek azt amit intézett a kormányotok fideszesek?
Szóval újra nekimegyek...
Mi most a párommal nettóban 2000 eurót keresünk.
10-15 évvel ezelőtt ez jó ha elérte az 1000 eurót.
Itt van a kutya elásva, ez a legfontosabb és legbiztonságosabb jele annak, hogy jó felé ment az ország, amióta a Fidesz van....és persze a zsinórban negyedik 2 3 ad sem az UFO k műve!
Nyílván aki a véleménybuborékán kívül sehonnan nem tájékozódik, ahhoz ennyi jut el, s ezt ismételgeti, mint egy papagáj.
Tanulás és tudás 🙄, ez is ilyen visszatérő motívum, hogy aki a mainstream telexes véleményen túl mond valamit, ott tanulási és tudási problémák vannak. Fővárosban mesterizek, sokadig generációs értelmiségi családban nőttem fel, nem azért gondolkodok máshogy, mert nem vagyok "haladó értelmiségi".
Szigetelést hozod fel. Mégis mit akartál volna? Aki akart, szigetelt, aki nem, az így járt. Van mondjuk 1000 darab szigetelőmunkás M.O.-n, így is több munkájuk van, mint amennyit el tudnak végezni. Igény van rá, nem kell pénzelni, mert a szűk keresztmetszet nem az igény hiánya. Csak az árakat vered fel ezzel. Ha már tanulás-tudást emlegeted, ebbe belegondolhatnál pl....
Az EU-s pénzek visszatartása miatt gyenge a forint. Persze, azon túl is többi valuta is zuhant euróhoz képest, csak nem ennyivel, mert máshova jöttek EU-s pénzek. Ha lesz kiegyezés, akkor erősödni fog a forint is, ha nem, akkor megy majd 450-nek, de erről majd Augusztus végén kell beszélni, amikor kiderül....
Életemben először szavaztam a Fideszre idén, és olvasva az ellenzéki agyhalált, nincs miért szégyenkeznem. Mi minden nap átgondoljuk a feleségemmel, hogy milyen szerencsénk volt eddig: körülöttünk szörnyű világ van, mi meg élünk mint marci hevesen. Kicsit kevesebbet költünk, kicsit kevesebbet szórakozunk, odafigyelve vásárolunk, de semmi extra egyelőre. A fűtés tekintetében bőven alatta vagyunk az átlagnak, az áram ha nem változtatunk semmit, havi max 3-4 ezer forint többletet fog jelenteni (ha többet leszünk home officeban, mint eddig, akkor kicsit többet). Amúgy nem látom sikeresnek az ellenzéki kommunikációt ezúttal sem. A jelenlegi világgazdasági környezetben, a háború szomszédságában néhány nagyon-nagyon buta emberen kívül szerintem senkinek sem lehet beadni, hogy azért drágulnak a termékek a boltban, mert Orbán rosszul kormányoz.
A 14-es válaszoló szépen összefoglalta. Ha most vasárnap lennének a választások, ugyanúgy a Fidesz nyerne, esetleg a kétharmad nem lenne meg, de az is lehet, hogy igen.
24 és ami miatt nem jön az eus pénz, az szerinted normális. tényleg úgy a jó, ha a média a kormány kezében van, a választási rendszert átalakították úgy, hogy nekik legyen jó, ha a közbeszerzéseket a haverok nyerik, ha a támogatásokat lenyúlják. eszerint te tanult emberként ezt teljesen jónak gondolod.
ne Gyurcsánnyal válaszolj, mert leszarom az egész ellenzéket.
Hazudott a kormány? Igen.
Tudta előre, hogy ilyen rossz lesz a világpiaci helyzet? Nem.
Azt ne felejtsük el, hogy a hülye Ukránok és Oroszok miatt ilyen rossza helyzet. Az Eu önpusztító szankcióiról meg ne is beszéljünk. Az USA meg csak röhög a markában.
Na szóval mit csinált volna a nagy liberális ellenzék? Utólag könnyű okosnak lenni, de a háború kitörésekor nem javasolt semmilyen gazdasági döntést, csak a szankciókat követelte.
A Kormány legalább tett valamit, hogy legyen gáz télire és az iparnak. Bár drágábban, de legalább lesz, ellentétben Németországgal, ahol lehet nem lesz elég. Az emelkedő rezsi miatt is szidhatod a kormányt, de ha szét nézel Nyugat európában, akkor ott láthatod, hogy még ennél is drágább. Egyébként itt vannak kedvezmények a rezsire, az áram pedig "csak" 2 szeresére nőtt, de a gázt is valamivel a piaci áron alul vehetjük. Amikor utoljára a (még kevésbé liberális) baloldal volt hatalmon, akkor megtanultam, hogy milyen a magyar baloldali válságkezelés. Sokkal nagyobb megszorítások és bércsökkentések voltak. Ha ezekről nem hallottál, akkor benyaltad a baloldali propagandát. Egyik lakásunkat el is vesztettük és nélkülöznünk kellett. Most nem történt ilyen. Én most a közszférában dolgozom, ahogy akkoriban is, de most több mint 400 ezret viszek haza és nem is szakadok meg. Jól élek. Persze Nyugaton jóval többet megkeresnék ezért a munkáért, de itt is meg tudok élni.
Aki azt hiszi, hogy a Magyar életszínvonal a Fidesz miatt alacsonyabb a Nyugati színvonalnál, annak megmondom, hogy erről a sok évtizednyi kommunizmus tehet. Ezt a lemaradást még egy kormányunk sem tudta behozni és az utolsó baloldali kormány csak rontott a helyzeten.
A KATA kérdést, már régen rendezni kellett volna, mert ez az adózás ilyen formában, nagyon nagy bevételkiesést jelentett az államnak. Persze sajnálom a KATA-sokat, de vannak még egyéb kedvező adózási lehetőségek is.
Összességében elmondható, hogy bár vannak elhibázott döntései a kormánynak és sok dologban nem értek egyet(például nagyon EU párti vagyok), de jelenleg nincs még egy párt, amiben van annyi tapasztalat, komolyság és ész, ami el tudná vezetni az országot. Szerintem a Kutyapárt is többet tett az országért, mint mondjuk az LMP vagy Momentum. Talán a Mi Hazánk(velük sem értek egyet), és bár magam ellen beszélek, de a Gyurcsány féle DK-ban van annyi tehetség(tönkre tették az országot, de legalább volt egy elképzelésük, ami nem jött be. A többi baloldali pártnak még csak egy konkrét egységes elképzelésük sincs.), hogy bármit is vezessen.
"ha a média a kormány kezében van"
A Telex, HVG, RTL és hasonlók is?
#28. "24 és ami miatt nem jön az eus pénz, az szerinted normális"
Nem a 24-es vagyok, de szerintem egyáltalán nem normális a Szerződések alapján járó Uniós pénzeket érdemi vizsgálat nélkül, nettó politikai alapon, egyoldalúan elzárni, a befizetéseket meg változatlanul követelni. Akkor sem, ha a balok ezzel igazolva látják magukat és ennek tapsolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!