Miért kell az üzemanyagot dotálni? Nem lenne jobb a magasabb árral egy zöldebb jövőt építeni, amikor az autózás helyett reális alternatíva lenne a tömegközlekedés, a bringázás, minél több embernek.
"Minderre a jelen kormány esetében még szándék sem látszik, ez megkoronázza az környezetet semmibe vevő politikájukat."
Ez nem magyar szintű probléma, hanem nemzetközi és világszintű hiba. A magyar kormánynak alígha van ráhatása erre. Üzlet és pénz van mögötte, de nagyban. A nagy multicégek az észnélküli tömeggyártásra rendezkedtek be, de gyakran rossz minőségű termékeket gyártanak, és többnyire hiba esetén javítathatatlanok.
Ezek a nagy multik és a fejesek a "dobd ki vegyél újat" gondolkodásra alapoznak, ebből élnek, ez egy jelentős forrása a környezetterhelésnek.
A magyar kormánynak erre nincs ráhatása, sokkal nagyobb fejesek vannak a bizniszben.
Közben olvastam az elöttem lévő válaszát, de 12 év alatt csak tervekig eljutni, nagyon kevés. Az ársapka miatt pedig idén eddig 25%-al több üzemanyag fogyott, ársapka nélkül ez jóval kevesebb lenne, és többet mozogna nép, lehet egészségesebb lenne…
Továbbá nézzük meg a tömegközlekedést, ahol azért szintén a kormány irányít, vasútvonalakat szüntetnek meg, ill. nem is, csak vonatpotlókat buszokat járatnak, de néha vonat is megy. A potlóbuszok, üresen vagy 1-2 emberrel járnak, kb. dupla menetidővel mint a vonat. Arról nem beszélve hogy, sok esetben dízel szerelvény közlekedik, villamosított pályákon is.
"Közben olvastam az elöttem lévő válaszát, de 12 év alatt csak tervekig eljutni, nagyon kevés"
Nem csak tervek vannak, néhány helyen már próba jelleggel működnek.
A 20-25% üzemanyagtöbblet jelentős része a benzinturizmusnak tudható be. A múlt héten a MOL egyik igazgatója is ezt erősítette meg egy ATV-s interjúban. Vagyis a külföldiek miatt van. A vasutat jobban kellett volna fejleszteni, ebben egyetértek, mert most még mindig kb. abból él, amit a szocializmusban felépítettek. A vasut lehetne az egyik leggazdaságosabb közlekedési lehetőség, beleértve a teherszállítást is. De ez igazából szintén nem a mostani kormány hibája, hanem azoké, akik 89 után nem csináltak semmit. Van most is vasutfejlesztés hazánkban, de 20év elmaradottságot a mostani kormány sem tud behozni rövid idő alatt.
"A kormány az extraprofit adót ki tudja vetni, akkor az üvegeiket nem visszagyüjtő italgyártókat is meg tudná adóztatni. Itt tényleg csak a szándék hiányzik"
Erre is sor fog kerülni, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!