Ha nem Márki-Zay nyerte volna a választást, hanem a Fidesz, akkor maradt volna a rezsicsökkentés?
Nem.
Rezsi csökkentés olyan nem létezett, és nem létezik.
A "csökkentett ár" egy épp magasabb árhoz fixen vet alacsonyabb ár 2012 -ből.
Onnantól többnyire alatta volt, mint felette, vagy is többet fizettél érte...
Amivel szeretnek jönni a fideszesek: [link]
Ez igaz is 2021 második felétől, amikor is kilőtt a gáz ára. (lásd előbbi táblázat jobb széle)
Nagyjából onnan volt "rezsicsökkentés" valódi.
DE! ez nem tartható hosszan, így most átvariálta a kormány egy áll rezsicsökkentésbe.
Vagy is, átlag fogyasztásig marad a tényleges rezsicsökkentés.
Amit az átlag felett fogyasztók fizetnek meg, a jóval magasabb árban.
A csapból is az folyt, hogy azért kell a Fideszre szavazni, hogy maradjon a rezsicsökkentés. Hogy azért vagyunk jóban az oroszokkal, hogy legyen olcsó gázunk és hogy ne érintsen minket a háború.
A választások éjszakáján nem maradtam fent megvárni a szavazatszámlálást, így nem tudom mi az eredmény. De tisztára az történik, amit a Fidesz arra az eshetőségre ígért, ha Márki-Zay nyer.
Hát, én is a rezsicsökkentésért szavaztam rájuk, és be is tartották - én bőven beleférek mind az áram-, mind a gáz rezsicsökkentett mennyiségébe.
Ha nem fidesz nyert volna, most több, mint 6-szor annyit kellene fizetnem, mint így.
#3 Átlagfogyasztás... Gajdics Úr az alábbiakat mondta "ÉN MOST AZT MONDOM KARÁCSONY GERGELYNEK, TAKARODJON KI A LAKÁSOMBÓL! NE SPÓROLJON, FOGLALKOZZON A MAGA DOLGÁVAL!"
De hát sajnos a baloldal nyert, pedig Gajdics Úr figyelmeztetett, hogy ez lesz!
#5 mi is bele férünk, de ettől függetlenül nem örülök neki, hogy majd a nagycsaládosokkal fizettetik meg.
Nem lenne 5× -ös, még a gáz sem, ez egy rém hír!
Az áram alig növekedne, Paks 14 Ft/kWh áron tudja termelni. Rezsi csökkentve ez 11 Ft.
És a Paksi termelés bőven elegendő a magyar lakosságra, és még nincs ott 2000 hektárnyi napelem amit elmúlt években telepítettek.
A gáz már húzósabb kérdés, mert a hazai kitermelés csak részben tudná kiszolgálni a lakosságot, ott se lenne 5× -ös ár, de jelentősen nőne, úgy 3× -osára.
Ennek különbözetét, most majd a "túlfogyasztók", rendszerint családi házban élő családosok fizetik meg.
Átaludtál pár hónapot, nem csak azt az éjszakát. :-D
Na jó, tudom, hogy nem gondoltad komolyan, és ennyire nem lehetsz hülye, hogy ki nyert. Én bőven beleférek távhős panellakóként, de olyan átgondolatlanul hoznak döntéseket, hogy itt senki nem fog kimaradni a szívásból, csak magukat nem akarják megszorítani, sőt, fizetésemelést is osztogattak a tisztelt házban maguknak. Minden esetre elkezdtem eurós számlára átpakolászni egy adag pénzmagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!