Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért tűrik el az emberek,...

Miért tűrik el az emberek, hogy nyíltan a szemükbe hazudnak?

Figyelt kérdés

A rezsiár mesterséges lenntartása hosszútávon fenntarthatatlan volt. Ha van egy kis esze a kormánynak, nem radikálisan, egyik hónapról a másikra emeli fel egy lépcsőben egy bizonyos szint felé, hanem fokozatosan, de a piac aránylag hirtelen változott (fél - ¾ év alatt).

Ez ellenére mégsem tudom lenyelni, a rezsicsökkentés ily módon történő megszüntetését/átalakítását. Az indok nagyon egyszerű: ugyanezek az emberek, akik azt mondják most, hogy fenntarthatatlan a rezsicsökkentés jelenlegi formájában (Németh Szilárd), illetve hogy úgy kell spórolni, hogy nem mindennap mos az ember, hanem elég 4-5 naponta (Font Sándor) és további 3 millió rájuk szavazó néhány hónapja még kígyót-békát kiabált, amikor Márki-Zay azt nyilatkozta, hogy a rezsicsökkentés jelenlegi formájában fenntarthatatlan, úgy kell spórolni, hogy energetikailag korszerűsítjük a házakat, kevesebbet fogyasztunk és fokozatosan (évek alatt) ki kell vezetni a rezsicsökkentés jelenlegi módját. Ezek az emberek azt mondták, hogy a rezsicsökkentés marad, megvédik az embereket és a családokat.

Erre se az 1, se a 2 gyerekeseket nem védik, se a nyugdíjasokat. És bizony lehet mondani, hogy szigetelni kellett volna, de az energetikai korszerűsítésre nem adtak annyi támogatást, mint magára az ingatlan vásárlásra, amivel eleve azt sugallták, hogy "te csak vedd meg, a fenntartásával nem kell foglalkozni", illetve azoknak a jó része is gyerekekhez volt kötve, így a fiatalok, akik még nem vállaltak gyereket vagy az idősebbek és idősek, ahol már kirepültek otthonról, több esetben nem kaptak támogatást. Arról nem is beszélve, hogy a rezsicsökkentésből spórolt pénz legtöbbször nem (volt) elegendő egy ingatlan szigetelésére- és energetikai korszerűsítésére.

Saját magukat köpték szembe és bár magával a rezsiár emeléssel egyetértek (mint ahogy a hatósági árak FOKOZATOS kivezetésével minden téren), de Tőlük mégse tudom lenyelni, hiszen ezzel támadták a politikai ellenfeleiket és (ismét) hazudtak a választóknak.

2022. júl. 23. 09:32
 1/7 anonim ***** válasza:
10%
Nem olvastam végig, érdekes?
2022. júl. 23. 09:35
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
Mert a magyar egy szolganép. A szolgáknak mindent el kell tűrniük.
2022. júl. 23. 09:35
 3/7 anonim ***** válasza:
22%
2/ helyesbítenék, nem a nép szolga, hanem a hozzád hasonló nyugatmajmoló verebek.
2022. júl. 23. 09:49
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

Egyik kutya, másik eb.

2007-ben vettem egy házat amit korszerűsíteni akartam.

Nyílászárók, kondenzációs kazán, szigetelés.

Városunkban ki volt téve egy nagy molinó "Otthon melege program pályázati lehetőségek" (vagy valami ilyesmi).

Felkerestem őket.

Családi házakra csak fűtéskorszűsítésre lehetett pályázni.

Az általuk megadott cég másfél milliós árajánlatot adott, minek 50 %-át kaptam volna vissza, ha "nyerek a pályázaton".

Felkerestem egy másik céget, pályázat nélkül 500 valahány ezerért megcsinálták a korszerűsítést. Nyílászárók korszerűsítését is saját erőből oldottam meg.

Jelenleg ott tartok, hogy gáznál belül vagyok az éves limiten, villanynál elviselhetően emekledik a számlám.

Van néhány érthetetlen kiugrás: február-márciusban háromszoros áramszámla, ill az egész tavaszi időszak kiugró, amit nem értek. Többi hónap 12 ezer körül függetlenűl attól, hogy nyáron gyakran kondizok.

2022. júl. 23. 09:58
 5/7 anonim ***** válasza:
53%

1# én sem olvastam végig, a kérdés önmagában elég volt, akkor most nem tudjuk, hogy érdekes -e??

De a hazugság, a fröcsögés sosem az!!🤔🤔

2022. júl. 23. 10:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy lakatlan szigeten kellene élni, hogy ne hazudjon senki.

Politika=hazugság, politika=korrupció. Ezért nem üti meg az ingerküszöböt, ha hazudnak, mert mind hazudik.

2022. júl. 23. 11:48
 7/7 Senior Séf ***** válasza:
Tudod, mi az az agymosás, kérdező? Az ember úgy van összerakva, hogy amit sokszor hall, azt fogadja el igaznak. Orbán meg kisajátította jószerivel az összes médiacsatornát, és folyamatosan ömlik a kampányszöveg mindenhol. Az időseknél gyakran egész nap duruzsol a tévé, így aztán ezt hallják 0-24. A fiatalok meg beleszarnak, úgyis külföld felé kacsingatnak.
2022. júl. 25. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!