Balliberálisak, mi baj van azzal, hogy valaki meg akarja tartani az ország nemzeti és kulturális integritását?
50: jogod van úgy dönteni, ahogyan szeretnél. Belátom, hogy én egy kicsit az elefántcsonttoronyból beszélek, mert Budapesten élek, viszonylag jó anyagi körülmények között, ennek pedig így valóban nincs túl jó optikája. De ne gondold azt, hogy más országokban annyira színvonalasak lennének a vidéki kórházak. Eger nem hasonlítható össze Brüsszellel, ahogyan Budapest sem hasonlítható össze Brüsszellel, ellenben Brüsszel már összehasonlítható Budapesttel, és a kettő közül az utóbbi a nyerő (számomra).
A valóság pedig az, hogy mindenhol vannak pártnyalók, egyik és másik oldalon is.
"Hogyan sajátítja ki a kormány a nemzeti és a kulturális jegyeket? "
Nincsen egységes nemzettudat, amikor elkezdik definiálni a magyar. Az a magyar, aki így gondolkodik, aki ezt viseli. Az Országgyűlésben csak úgy repkednek a hazaárulózások. Sokak szerint, aki ellenzéki az már nem is lehet magyar.
A kultúrát pedig nem értem, mitől lenne másabb az ország azon kívül, hogyha az ellenzék nyer, akkor a másik oldal gyűlöli, szólj le mindent és hisztériázik?
53: Viszont még mindig kíváncsi lennék, hogy melyik országban volt az a sok negatív tapasztalat?
Én nem fővárosról írtam, mert Kortrijkben éltem, amelyik Szolnok méretű város, csak jobb közbiztonsággal, közlekedési kultúrával, lakossági tájékoztatással és ott vitt be a mentő a kórházba.
Megmondom őszintén Budapest ugyanúgy taszít, mint Brüsszel, nem vagyok a nagy városok híve. Az én otthonom Észak-Magyarország, főként Eger és Miskolc. Az már láttuk, hogy hány ezer milliárd forint EU-s támogatást nyúltak le a Borsodra hivatkozva a Budapestiek.
"ellenzék nyugati érdekeket szolgál"
Először talán meg kellene tudni, hogy mi a nyugat érdeke? Ez ugyanolyan, mint amikor Mirkóczki Ádám beszél Eger érdekéről, ami gyakorlatilag csak és kizárólag az lehet, amit a polgármester is mond és más semmi.
Akkor ne Szolnokkal, hanem Péccsel vagy Győrrel hasonlítsd össze Kortrijk-et. Az nem ér, hogy a rosszabbal kezded el összehasonlítani, mert biztosan vannak Skandináviában is olyan helyek, ahová nem szívesen költöznél.
Nulla szociális hálóval mindenhol nehéz az élet, egzisztenciálisan lehet hogy bebiztosítod magad, de hiányozni fognak a kapcsolatok.
"Hogyan sajátítja ki a kormány a nemzeti és a kulturális jegyeket?"
Barátom, amiért mobilról vagyok, rövid leszek, de már az is ide tartozik, mikor Orbán a saját véleményét az ország véleményének állítja be széles körben olyan ügyekben is, ahol mégcsak egy kamu nemzeti konzultációt sem eresztettek meg. Ilyennek éltem meg azt is, mikor kimentem tüntetni egy jobb oktatasért (még évekkel ezelőtt), aztan Soros bérencezést kaptam. A nemzet kisajátításának egy formaja volt a kokárda fideszesítése is annak idején. Vagy amikor ilyeneket puffogtat a miniszterelnök:
"A baloldalnak van valami iskolázottsága, vagy ősi ösztöne, hogy örömét leli abban, hogy a saját fajtájával szemben az idegenekkel fog össze, és azoknak ad igazat. Ez a nemzeti érzelműeknek nehezen érthető reflex."
De egy csomó ilyen és ehhez hasonló elszólás van még, "a haza nem lehet ellenzékben".. Vagy nyernek egy választást és azt mondják, hogy az ország győzött, magukkal azonosítva azt. Ugyancsak ez az üzenete annak is, mikor Kövér a titkosszolgálatnak az ellenzéket írja le nemzetbiztonsági kockázatnak. Persze, mindig voltak összezördülések a politikai csoportok között, de észre kellene venned, hogy az elmúlt 12 évben visszasüllyedtünk a szoci korszakba, ahol ha valaki tüntet, az a rossz fiú és a társadalom ellensége (lásd. katások, akiket a fidesz teremtett aztán hirtelen adócsaló narkósok lettek ahogy felemelték a hangjukat), és ahol a politikai ellenfelet minden (akár jogtalan) eszközzel meg kell semmisíteni, nem pedig legyőzni, vagy megcáfolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!