Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Balliberálisak, mi baj van...

Balliberálisak, mi baj van azzal, hogy valaki meg akarja tartani az ország nemzeti és kulturális integritását?

Figyelt kérdés
Valaki pedig a dezintegrációra szavaz.
2022. júl. 23. 18:44
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 tobas ***** válasza:

"sokkal logikusabb kívülről segíteni a rosszabb földrajzi adottságokkal rendelkező, szegényebb országokat, mint betelepíteni őket hozzánk."

Ezt csinálta az EU is velünk, aztán sokra nem mentünk vele.

2022. júl. 23. 21:27
 42/69 A kérdező kommentje:

33: "Hogy fér meg a kulturális integritásban az állandó áldozat-mentalitás erőltetése?"

Ami most történik, az nemcsak magyar probléma, hanem gyakorlatilag globális. Trumpot is ezért utálták ki részben a demokraták.

2022. júl. 23. 21:30
 43/69 A kérdező kommentje:
41: Ezt nem teljesen értem. Hova kellett volna betelepíteni Magyarországot, ha mindig is Európához tartozott, földrajzilag nem migrált semelyik irányba sem?
2022. júl. 23. 21:32
 44/69 tobas ***** válasza:
70%

Több európai országban is jártam, éltem és sehol máshol nem hallottak még erről a nagy európai kultúrkörről, amit 2015 óta divatosan hangoztatnak itthon.

Attól még mennek, sok magyar keresi a lehetőséget, jobb és normális élet reményébe szerte Európában, pedig eléggé sok pénzt utaltak nekünk. Jó magam is azon fiatalok, 30 év alattiak közé tartozok, aki folyamatosan nézi és keresi a lehetőséget, hogy végre lelépjen ebből a jövőtlen országból.

2022. júl. 23. 21:36
 45/69 anonim ***** válasza:
89%

"A magyarság fogalma pedig ilyen értelemben nem genetikailag értelmezendő, hanem kulturálisan."

Ha a seggedet a földhöz vered, akkor is a "magyar" egy multikulturális nép. Vagy robbantsuk fel a pécsi mecsetet és építsünk a helyére nemzeti dohányboltot vagy stadiont?

Engem spec történelem hamisítás rohadtul zavar, pl. a Királyok és szentek – Az Árpádok kora és a 30 éve szabadon. Meg a pl. az a sor botrányos történelem tankönyv, aminek egy része maradt is (pl. a szimpatikus Hitlerrel), de legalább másból nem is lehet tanítani.

Ja meg hogy a közoktatás, a legtöbb kulturális intézmény (könyvtárak, múzeumok, levéltárak, kultúrházak stb.) belülről rohad: vészesen alulfinanszírozottak, agyonhajszolt, alulfizetetett és kevés dolgozóval. Új gyűjtésre nincs pénz, állagmegőrzésre alig, de tök jól hangzik, hogy megvédjük a kultúrát.

Pont, mint a rezsit.

(Remélem azért a Kérdező védi annyira a keresztény értékeket, hogy mellőzi pogány yule-fa állítást és a tavaszi termékenység rituálékat. Bocs.)

2022. júl. 23. 21:45
 46/69 A kérdező kommentje:

Még fiatal vagy, és ezt vedd bóknak. Ez a probléma sokkal összetettebb és hatalmasabb az átlagembernél, majd a történészek reflektálnak rá olyan két három évtized múlva, de azért jó, ha most is vannak reflexiók és rendelkezésre áll többféle szakirodalom.

Nyugaton még soha nem volt kommunizmus, nálunk viszont már igen, és a mi szemünket pontosan ezért szúrja annyira az, ami ott történik (cenzúra, óriástech vállalatoknak kiszolgáltatott cégek és intézmények), mert már átéltük. Csak most egyfajta posztmodern kommunizmusról beszélünk.

Meglehet, hogy külföldön több pénzt fogsz keresni, de az érem másik oldalán az van, hogy sajnos nem olyan egyszerű új életet kezdeni, mint gondolnád, pláne szociális háló nélkül (ezt magamból kiindulva mondom, mert már megtapasztaltam ezt). Aztán az sem annyira kellemes, amikor csak azért nem vesznek fel egy munkahelyre, vagy azért rúgnak ki, mert nem vagy eléggé polkorrekt. Az utóbbi nem úgy történik, hogy véletlenül kicsúszik a néger szó a szádon, és emiatt leváltanak, hanem egyfajta morális kötelességed lesz, hogy beilleszkedj, olyan tartalmakat kövess és ossz meg, amikkel te nem tudsz azonosulni, satöbbi. Az a legaggasztóbb az egészben, hogy eltörlik a vitakultúrát.

2022. júl. 23. 21:53
 47/69 anonim ***** válasza:
89%

Ki a magyar? A székely, a sváb, a cigány, a kárpátaljai, a külhoni magyar, a két generáció óta kanadában élő magyar?

A pórköltöt meg a pálinkát meg lehet védeni úgy is, hogy nem vagy egy nacionalista, rasszista, elmaradott ember.

Ha egyszer az életben kimozdulnátok faluról és az m1 bűvöletéből akkor rögtön látnátok mennyi értelmes, jóindulatú ember van a világban.

2022. júl. 23. 22:03
 48/69 A kérdező kommentje:
47: ebben pont az az érdekes, hogy én pont egy belpesti értelmiségi vagyok, bölcsész diplomával.
2022. júl. 23. 22:06
 49/69 anonim ***** válasza:

"A magyar kultúrát egyébként pont azzal tudjuk megszerettetni, ha megtartjuk."

Egyetértek, de az zajlik már egy jó ideje, hogy a nemzeti es kultúrális jegyeket egy csoport (hamisan) kisajátít, a többieket pedig nemzet és kultúra ellenesnek bélyegez. Ennek van erősebb es árnyaltabb változata utóbbit űzöd most te is azzal, hogy azt hiszed a balliberálisokat kell ezekkel a maszlagokkal megkeresned, vagy hogy szerinted a baloldalt jellemzi a "nincs velünk, akkor ellenünk" hozzáállás.

"Ami most történik, az nemcsak magyar probléma, hanem gyakorlatilag globális. Trumpot is ezért utálták ki részben a demokraták."

Az áldozat szerepben való állandó tetszelgés és sértett politikai űzése szerintem eléggé Orbáni sajátosság az EU-ban. Trump-ot pedig ne keverjük ide, azt leszámítva hogy ugyanúgy illiberális lúzongokra építette a politikai karrierjét, egyébként nem összemérhető a szituáció úgy ahogy szeretnéd.

2022. júl. 23. 22:09
 50/69 tobas ***** válasza:
83%

"Nyugaton még soha nem volt kommunizmus, nálunk viszont már igen, és a mi szemünket pontosan ezért szúrja annyira az, ami ott történik (cenzúra, óriástech vállalatoknak kiszolgáltatott cégek és intézmények), mert már átéltük. Csak most egyfajta posztmodern kommunizmusról beszélünk.

Ezek közül egyik sem gátolja azt, hogy mellette egy gazdasági jólétet, erőteljes fellendülést hozzon össze az ország. Ahogyan elnézem a választási eredményt, inkább beleivódott az emberekben a kommunizmus.

"Meglehet, hogy külföldön több pénzt fogsz keresni, de az érem másik oldalán az van, hogy sajnos nem olyan egyszerű új életet kezdeni, mint gondolnád, pláne szociális háló nélkül (ezt magamból kiindulva mondom, mert már megtapasztaltam ezt). "

Melyik országban tapasztaltad ezt meg, mert én Belgiumban sokkal jobb ellátást kaptam, mint az egri kórházban.

"Aztán az sem annyira kellemes, amikor csak azért nem vesznek fel egy munkahelyre, vagy azért rúgnak ki, mert nem vagy eléggé polkorrekt."

Ez itthon is jelen van, főleg a közszférában, az államhoz köthető területen, de igen sokaknak szokott fájni az igazság.

" Az a legaggasztóbb az egészben, hogy eltörlik a vitakultúrát."

Ez a helyes nem? A társadalmi egyeztetés úgy is egy kommunista látszat intézkedés.

Amiket felsoroltál én azokkal itthon mind találkoztam, kivéve az a jó lét, ami a jó fizetésből ered.

2022. júl. 23. 22:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!