Kulturálisan jelenleg a fideszesek a legnagyobb kádármaradványok?
Náluk érzem a legjobban ezt a főlényeskedő, magas lóról leszóló, majd én jobban tudom, ablakból kikiabóáló pökhendi csendőrházmester kádárnyugger attitűdöt, korosztálytól függetlenül a 30-40 éves jobboldali "véleményvezéreknél" is, ugyan úgy mint a fidesznyuggereknél.
Szerintem ők örökítik tovább ezt a "kádári kulturális örökséget" de valaki győzzön meg róla hogy nem így van.
Szerintem nem, azt hiszem, rosszul használod a kulturális szót. A fideszesek tipikusan, már amennyire lehet tipizálni őket kulturális értelemben, kereszténynek vagy/és konzervatívnak vagy/és kommunistaellenesnek vagy/és jobboldalinak stb. tartják magukat. Kulturálisan nagyon is a kádári örökség ellenségei, még valamennyire ez is tartja őket össze (legalábbis szeretik ezt hinni).
Amire te gondolsz, az inkább egyfajta szociális, társadalmi örökség, és ott én is nagyon a fideszes térfélen látom a kádári örökséget. Aminek sok esetben már semmi köze a fent felsoroltakhoz, egy valódi jobboldali leköpné a hatósági árakat, a populizmust. Egy fideszes ezeket nem köpi le, házmesterkedik, ahogy írod, továbbá örül a hatósági árnak, nagykanállal eszi és hirdeti a populizmust.
Orbán ugyanezt csinálja.
Itt pl azt mondja hogy le vagyunk szarva.dehát most választották újra, ekkora rajongótábor mellett megteheti.a hívei meg leutánozzák, ebben sincs semmi rendkívüli.
Főlényeskedő? Miről beszélsz?
Ti parasztoztok, vidékiztek, iq-hoz kötitek a szavazást, meg birkák, stbstb....
Bár amit idehánytál a kérdésedhez, az is elmond rólad is mindent, mekkora hulladék vagy.
Bocs, de én is vidéki vagyok, annak ellenére, hogy 27 évesen újra kezdtem a felsőoktatást és felköltöztem Budapestre, de 2018-ban láttam parlamenti választáson, hogy milyen emberek szavaztak a nyugdíjas otthonba kijelölt választókörzetbe:
1. Vidéki vastagkeretes szemüveges lumpen aki dühösen rám nézett majd nem szépen behajtogatva, hanem dühösen begyűrte a szavazólapot a boritékba...
2. Néni azt mondta, hogy csak Orbán Viktorra szavazok, mert ő a jó nekünk..
Akkor az egyik szavazatszámláló azt mondta, miután otthon lakója jelentette, hogy fővárosban hatalmas sorok vannak, hogy vörös Budapest....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!