Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kulturálisan jelenleg a...

Kulturálisan jelenleg a fideszesek a legnagyobb kádármaradványok?

Figyelt kérdés

Náluk érzem a legjobban ezt a főlényeskedő, magas lóról leszóló, majd én jobban tudom, ablakból kikiabóáló pökhendi csendőrházmester kádárnyugger attitűdöt, korosztálytól függetlenül a 30-40 éves jobboldali "véleményvezéreknél" is, ugyan úgy mint a fidesznyuggereknél.

Szerintem ők örökítik tovább ezt a "kádári kulturális örökséget" de valaki győzzön meg róla hogy nem így van.

2022. júl. 16. 10:37
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Ábszolute!
2022. júl. 16. 10:39
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
Én mondjuk abban látom a kádári maradványokat, hogy egyrészt bedőltünk a rezsi csökkentésnek, másrészt pár alamizsnáért cserébe lemondtunk arról, hogy adóink felett mi döntsünk, szerintem az állampolgárokat is meg kellene kérdezni, hogy mire költsék az adóforintjainkat....
2022. júl. 16. 10:48
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem nem, azt hiszem, rosszul használod a kulturális szót. A fideszesek tipikusan, már amennyire lehet tipizálni őket kulturális értelemben, kereszténynek vagy/és konzervatívnak vagy/és kommunistaellenesnek vagy/és jobboldalinak stb. tartják magukat. Kulturálisan nagyon is a kádári örökség ellenségei, még valamennyire ez is tartja őket össze (legalábbis szeretik ezt hinni).

Amire te gondolsz, az inkább egyfajta szociális, társadalmi örökség, és ott én is nagyon a fideszes térfélen látom a kádári örökséget. Aminek sok esetben már semmi köze a fent felsoroltakhoz, egy valódi jobboldali leköpné a hatósági árakat, a populizmust. Egy fideszes ezeket nem köpi le, házmesterkedik, ahogy írod, továbbá örül a hatósági árnak, nagykanállal eszi és hirdeti a populizmust.

2022. júl. 16. 10:48
 4/7 anonim ***** válasza:
72%

Orbán ugyanezt csinálja.

[link]

Itt pl azt mondja hogy le vagyunk szarva.dehát most választották újra, ekkora rajongótábor mellett megteheti.a hívei meg leutánozzák, ebben sincs semmi rendkívüli.

2022. júl. 16. 10:53
 5/7 anonim ***** válasza:
82%
Fidkanyok.
2022. júl. 16. 11:02
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Főlényeskedő? Miről beszélsz?

Ti parasztoztok, vidékiztek, iq-hoz kötitek a szavazást, meg birkák, stbstb....

Bár amit idehánytál a kérdésedhez, az is elmond rólad is mindent, mekkora hulladék vagy.

2022. júl. 16. 11:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Bocs, de én is vidéki vagyok, annak ellenére, hogy 27 évesen újra kezdtem a felsőoktatást és felköltöztem Budapestre, de 2018-ban láttam parlamenti választáson, hogy milyen emberek szavaztak a nyugdíjas otthonba kijelölt választókörzetbe:

1. Vidéki vastagkeretes szemüveges lumpen aki dühösen rám nézett majd nem szépen behajtogatva, hanem dühösen begyűrte a szavazólapot a boritékba...

2. Néni azt mondta, hogy csak Orbán Viktorra szavazok, mert ő a jó nekünk..

Akkor az egyik szavazatszámláló azt mondta, miután otthon lakója jelentette, hogy fővárosban hatalmas sorok vannak, hogy vörös Budapest....

2022. júl. 16. 11:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!