Főispánok után lesznek cselédek, jobbágyok, földesurak?
Figyelt kérdés
Én támogatnám.2022. júl. 22. 10:01
11/13 anonim válasza:
Engem nem zavar..Àllamigazgatàsba dolgozok vezetô helyen az adófizetôk pénzén..
12/13 anonim válasza:
Nos, nekem az első gondolatom az volt, hogy milyen jópofa, hogy régmúltból származó hivatali tisztségeket visszaállítanak. Japán is erről híres, hogy erősen él ott a hagyomány, miért ne hoznánk vissza mi is pár dolgot a múltból? Így az értelmiség számára is talán egy fokkal fogyaszthatóbb a történet.
Aztán úgy ízlelgettem az egészet és elgondolkoztam azon is, hogy mi van, ha ez csak egy újabb eszköz valamilyen visszaélésre? Fogalmam sincs, majd előbb-utóbb (inkább utóbb) erre is fény fog derülni. A feudális társadalom mindenesetre nem fog visszaállni, de hogy az ispáni rendszer visszaállításának milyen előnyei és hátrányai lesznek... majd kiderül.
13/13 anonim válasza:
#12: Hót egyszerű: Átnevezték a megyéket vármegyére, a kormánymegbízottat főispánra. Lehet lecserélni egy csomó táblát, pecsétet, papírt, miegymást, amire el lehet herdálni egy valag közpénzt, ergo megint van miből lopni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!