Az emberek miért vannak felháborodva a kedvezményes rezsi korláton, holott ez így igazságos egy válságban?
Fizessen sokat aki nem tud spórolni és aki luxusban él, és fizessen keveset az aki csak épp a túlélésre hajt.
Nekem nagymamám például egyedül lakik és télen a rezsicsökkentés ellenére is csak 1 félszobát fűt ki magának egy össz. 1,5 szobás Kádár panelben. Olyankor sem a nappalit, sem a kis konyhát nem fűti. Ő tud spórolni, neki nem is kell majd piaci árakat fizetnie.
A gazdag pazarlóknak meg miért ne kelljen? Nem értem.
"Aki olyan csóró, hogy saját magának sem tud házat/lakást venni csak állami pénzből"
Csak, hogy ez kb. mindenki és ezt te is beismerted itt:
"én pont azért költöztem el Magyarországról nemrég, mert a magyar bérek mellett nem lehetett elindulni az életben"
Elég szánalmas, hogy úgy kritizálsz valakit, hogy be is ismered, hogy annak a valakinek nem volt más választása.
Azzal hogy elhagytad az országot az átlag IQ csak növekedett, szóval nem kell visszajönnöd.
30. Ez egy tipikus túltolt siránkozás. Lefogadom h még 3 hónap múlva is élni fogsz!
Amúgy én nem értem ti mit csináltok, én is egyedül élek, van egy nagy hűtő, fagyasztóval, 140 centis tv, most nyáron szinte mindig megy a mobilklíma, és így is csak 120 kwh a havi fogyasztásom, szóval a kedvezményesnek épphogy a felét éri el.
Vettem egy regi hazat, amiben nem volt semmilyen futes, egy olcson telepitheto futest kerestem, es az elektromos padlofutes ilyen volt (futofilm). A 100 nm-es hazban kb 300 ezer forntba jott ki, anyag + munkadij (3 eve)
Azota 40-45 ezer futesi szezonban a villanyszamla, nyaron 5-6 ezer
"Külföldről könnyű értetlenkedni meg beleugatni mindenbe. Ha olyan bátor vagy, költözz haza, aztán mutasd meg, hogy te a jég hátán is megélsz!"
Azért költöztem ki mert bátor voltam és nem akartam a "jég hátán megélni", hanem kényelmesen szerettem volna élni. Viszont akinek nincs rá gazdasági lehetősége, hogy pazaroljon és rongyrázzon az energiafogyasztással, az miért elégedetlenkedik? Addig nyújtózkodjon ameddig a takarója elér.
És ez a rendszer pont igazságos, mert mondom, nagymamám még rezsicsökkentés idején is tudott spórolni hogy még alacsonyabb legyen a rezsije. Igaz, alacsony is a nyugdíja, de még így is tudott félretenni az unokáinak meg stb.
Tanuljanak meg már végre spórolni a rongyrázó magyarok és ne mástól követelni ingyen azt amire nincs pénzük!
Te tényleg hülye vagy. :DDD
"Igaz, alacsony is a nyugdíja, de még így is tudott félretenni az unokáinak meg"
Mivel passzív jövedelme van. Neki nem kell már teljesítményt nyújtania, hogy fizetést kapjon.
Ha valaki home office-ból dolgozik gépen pl., akkor esélytelen ,hogy azt mondja, hogy nem lesz klíma, mert 40 fokos lakásban nem fog tudni se dolgozni, se pihenni.
"Tanuljanak meg már végre spórolni a rongyrázó magyarok"
Mondja ezt az, aki nem tudott spórolni, ezért gyáván elmenekült a problémák elől. :DDD
Nézd, ha Magyarországon élsz és magyar átlagbért keresel, akkor spórolnod kell ez van. Itt Nyugaton nem kell spórolni, piaci árak mellett sem, mert a bérek is magasak. Ez van.
Több GDP-t is állítunk elő, és nem csak látszat GDP-t.
Azt azért megosztod velünk, hogy milyen munkával is állítod elő azt a GDP-t?
Mert ennyi ésszel maximum a kukáskocsin tudlak elképzelni...
Még mindig nem érted, hogy nem a spórolással van baj, hanem azzal, hogy MÁR NEM TUDSZ MIN SPÓROLNI. Legalábbis a nagytöbbségnek ez a problémája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!