Hogy jött ki Orbán agyából ez a "210 kWh" átlagfogyasztás?
"egyedülálló módon védik a magyarokat az energiadrágulástól. "
Ez ám az egyedülálló védelem, hogy télen eldönthetjük, hogy eszünk vagy a rezsit fizetjük, jelen bevételeink mellett a 2 együtt nem igen fog menni. Legfeljebb megfagyunk, azt nem lesz több gondunk.
#22 a portfólió cikke szerint a ma megjelent közlönyében van benne, a tegnapi van tényleg nincsen.
Azt még nem találtam a neten.
Szerintem néhány napig még nem várható a Magyar Közlönyben való megjelentetés.
Törvény szabályozza a rezsicsökkentést: 2013. évi LIV. törvény a rezsicsökkentések végrehajtásáról.
Törvényt csak az országgyűlés módosíthat.
A parlament honlapja szerint a kormány 2022. július 18-19-re az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását indítványozta a Házelnöknél. (Van olyan tippem, hogy ezt inkább figyelemre méltatja, mint Hadházy eskütétei szándékbejelentését.)
Ha a kormány be is terjeszti a módosítást (vagy, hogy ne kelljen előzetes egyeztetés, társadalmi vita, akkor Fidesz módra valamelyik kormánypárti képviselő, vagy több képviselő együtt terjeszti be), akkor is kell bizottsági állásfoglalás, vita a szavazás előtt. Nem tudom, belefér-e a két napba, mert van több, a kormány szerint őszig nem halogatható módosítás is beterjesztve. Meg azért kellenek részletkidolgozások a beterjesztés előtt. Németh Szilárd nyilatkozta, hogy rengeteg észrevétel, javaslat érkezett, méltánylandók is, ezek alapján várhatók módosítások az eredeti elképzeléshez képest. (Sok jót nem várok, esetleg bizonyos csoportoknál az enyhítés érdekében másokat még jobban agyonvágnak.)
Én, ezen a héten nem várok Magyar Közlönyös megjelenést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!