Most mi lesz az átlag, illetve szegény emberekkel?
Gáz 15ezer, villany 7ezer ft-ig támogatott, afelett piaci ár.
Mondani se kell, hogy ez egyáltalán nem az átlagos használat, főleg egy vidéki háznál, ahol csak a fűtés sokaknál általányban 20-30ezer ft.
Oké, hogy a GEO tarifás, 20 milliós gépészeti rendszerrel rendelkező gazdagéknál nem magas a számla, de a lakosság nagy része nem rendelkezik ilyen modern fűtési rendszerekkel.
Sajnos mostmár ők sem tudták volna a minimum 5-6 évnyi lemaradást behozni energiahatékonyságban.
De az ellenzéknek legalább olyan szempontból tiszta lehet a lelkiismerete, hogy már nagyon régóta ezt pofázták, hogy a rezsicsöki egy parasztvakítás, és nem ez a hosszútávon is fenntartható megoldás.
Ez valószínűleg így van, ellenben a Fidesz folyamatosan nevetségessé tette MZP-t pl. az olyan kijelentések miatt, mint hogy "kevesebb gázt kellene használni". Tegnap óta pedig nagyjából ezt a narratívát követi a Fidesz is, csak nem mondja ki ennyire egyértelműen.
Nekem konkrétan nem az a baj, hogy szigorítanak, hanem hogy folyamatosan a szavazójuk képébe hazudtak, hogy ha a baloldal nyer, akkor szigorítás jön, de ha a Fidesz nyer, akkor nem lesz semmilyen szigorítás, minden happy lesz, megvédjük a családokat, stb.
"tehát az ellenzékre kellett volna szavazni, aki szerint el kell törölni a rezsicsökkentés és akkor most jobb lenne?"
1. Az ellenzék azt mondta, hogy:
- a rezsicsökkentésnek kamuzott valami nem valódi rezsicsökkentés
- korszerűsíteni kell az épületeket, mert akkor eleve kevesebb az energiafelhasználás, és akkor eleve kevesebbet kell fizetni
2. A Fidesz van most kormányon és ők hozták ezt a megszorítást, nem az ellenzék szünteti meg éppen, hanem maga a Fidesz.
Csak úgy mellékesen jegyzem meg egyébként, hogy jónéhány éve, amikor beruháztam egy igen komoly összeget szigetelésbe és napelemrendszerbe, a nagyokos fideszes szomszéd meg néhány ismerős a faluban azzal cinkelt, hogy "nagyon jó ötlet volt erre költeni, 80 év múlva meg is térül", meg hasonlók, ezen röhögtek.
Ők tényleg elhitték, hogy a gáz meg az áram árát orbán viktor határozza meg bemondásra.
Hát most fordult egyet a kocka.
Most az én köröm jön, én fogok nagyokat röhögni.
"1 szobában kellene lakni 5en?"
Annyi gyereket kell vállalni, amennyit fel tudsz nevelni akkor is, ha szar a helyzet, nem a hitelre meg a CSOK-ra, meg a babaváróra meg a fene tudja, milyen családtámogatásokra kell gyereket csinálni. Engem még úgy neveltek, hogy addig nyújtózkodjak, ameddig a takaróm ér, a szüleim igencsak megfogták a pénzt, szegény családban nőttek fel mindketten, nem örököltek, nem adósították el még a dédunokáikat is, de sose éreztem, hogy nélkülöztünk volna. Én meg a hozzám hasonlóan gondolkodók voltunk eddig kiröhögve, most mégse mi szívunk, hanem azok, akik rajtunk röhögtek. Megérdemlitek, basszus.
32,
pontosan, stadionok, hasonló állatságok helyett a lakosságot segíteni, korszerűsítésben.
Nyilván MZP se tudott volna mást csinálni, de ezek az őrültek 12 év alatt juttattak ide minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!