Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most mi lesz az átlag, illetve...

Most mi lesz az átlag, illetve szegény emberekkel?

Figyelt kérdés

Gáz 15ezer, villany 7ezer ft-ig támogatott, afelett piaci ár.

Mondani se kell, hogy ez egyáltalán nem az átlagos használat, főleg egy vidéki háznál, ahol csak a fűtés sokaknál általányban 20-30ezer ft.

Oké, hogy a GEO tarifás, 20 milliós gépészeti rendszerrel rendelkező gazdagéknál nem magas a számla, de a lakosság nagy része nem rendelkezik ilyen modern fűtési rendszerekkel.

2022. júl. 14. 13:13
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos mostmár ők sem tudták volna a minimum 5-6 évnyi lemaradást behozni energiahatékonyságban.

De az ellenzéknek legalább olyan szempontból tiszta lehet a lelkiismerete, hogy már nagyon régóta ezt pofázták, hogy a rezsicsöki egy parasztvakítás, és nem ez a hosszútávon is fenntartható megoldás.

2022. júl. 14. 13:57
 32/48 anonim ***** válasza:
100%

Ez valószínűleg így van, ellenben a Fidesz folyamatosan nevetségessé tette MZP-t pl. az olyan kijelentések miatt, mint hogy "kevesebb gázt kellene használni". Tegnap óta pedig nagyjából ezt a narratívát követi a Fidesz is, csak nem mondja ki ennyire egyértelműen.

Nekem konkrétan nem az a baj, hogy szigorítanak, hanem hogy folyamatosan a szavazójuk képébe hazudtak, hogy ha a baloldal nyer, akkor szigorítás jön, de ha a Fidesz nyer, akkor nem lesz semmilyen szigorítás, minden happy lesz, megvédjük a családokat, stb.

2022. júl. 14. 13:58
 33/48 anonim ***** válasza:
100%

"tehát az ellenzékre kellett volna szavazni, aki szerint el kell törölni a rezsicsökkentés és akkor most jobb lenne?"

1. Az ellenzék azt mondta, hogy:

- a rezsicsökkentésnek kamuzott valami nem valódi rezsicsökkentés

- korszerűsíteni kell az épületeket, mert akkor eleve kevesebb az energiafelhasználás, és akkor eleve kevesebbet kell fizetni

2. A Fidesz van most kormányon és ők hozták ezt a megszorítást, nem az ellenzék szünteti meg éppen, hanem maga a Fidesz.

2022. júl. 14. 14:04
 34/48 anonim ***** válasza:
100%

Csak úgy mellékesen jegyzem meg egyébként, hogy jónéhány éve, amikor beruháztam egy igen komoly összeget szigetelésbe és napelemrendszerbe, a nagyokos fideszes szomszéd meg néhány ismerős a faluban azzal cinkelt, hogy "nagyon jó ötlet volt erre költeni, 80 év múlva meg is térül", meg hasonlók, ezen röhögtek.

Ők tényleg elhitték, hogy a gáz meg az áram árát orbán viktor határozza meg bemondásra.

Hát most fordult egyet a kocka.

Most az én köröm jön, én fogok nagyokat röhögni.

2022. júl. 14. 14:07
 35/48 anonim ***** válasza:
100%

"1 szobában kellene lakni 5en?"

Annyi gyereket kell vállalni, amennyit fel tudsz nevelni akkor is, ha szar a helyzet, nem a hitelre meg a CSOK-ra, meg a babaváróra meg a fene tudja, milyen családtámogatásokra kell gyereket csinálni. Engem még úgy neveltek, hogy addig nyújtózkodjak, ameddig a takaróm ér, a szüleim igencsak megfogták a pénzt, szegény családban nőttek fel mindketten, nem örököltek, nem adósították el még a dédunokáikat is, de sose éreztem, hogy nélkülöztünk volna. Én meg a hozzám hasonlóan gondolkodók voltunk eddig kiröhögve, most mégse mi szívunk, hanem azok, akik rajtunk röhögtek. Megérdemlitek, basszus.

2022. júl. 14. 14:12
 36/48 anonim ***** válasza:
23%
A vidéki szegényeket nem nagyon érinti, mert eddig is minimális volt a víz és áramfelhasználásuk. Falvakban élők zöme egymással szegről-végről rokonságban, kisegítik egymást tüzelővel, és télen egy helyiséget fűtenek. Ezek a települések többnyire csatornázatlanok, alig akad feneketlen emésztőaknás vécé és fürdőszoba. Sötétedéskor már alszanak, pirkadatkor kelnek. Rádiót-tévét hallgatnak és néznek, szinte mindnek mobiltelefon, köztük nem egy okos. Használnak netet is, ők ezen néznek tévét is a mediaklikk-en. Házuk vastagfalu vályog, kívül vakolt, nyáron hűvös, télen tartja a meleget. Szóval ők elvannak, és ezután is ellesznek.
2022. júl. 14. 14:23
 37/48 árokpart ***** válasza:
100%
40-es Ahogyan azt Móricka elképzeli.
2022. júl. 14. 14:31
 38/48 A kérdező kommentje:

32,

pontosan, stadionok, hasonló állatságok helyett a lakosságot segíteni, korszerűsítésben.

Nyilván MZP se tudott volna mást csinálni, de ezek az őrültek 12 év alatt juttattak ide minket.

2022. júl. 14. 15:07
 39/48 anonim ***** válasza:
100%
Maradjunk annyiban, hogy ellenzékiként én nagyon örülök neki, hogy most a fidesz nyert. :) Az összefogás olyan kényszerpályán lenne most, amiből nem lehetne kijönni fájó intézkedések nélkül, a fidesz meg csutkára tekerné a propagandát ellenük az első perctől kezdve, hogy bezzeg a fidesz alatt ilyen nem volt. Kb. újabb 12 évig esélytelen lett volna hatalomra kerülniük ez után. Így legalább még van remény.
2022. júl. 14. 15:20
 40/48 A kérdező kommentje:
amilyen birka ez a nép, megint be fog dőlni nekik. Én addigra már nem leszek itt.
2022. júl. 14. 15:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!