A Kata adórendszer igazságtalan volt velem szemben, mint gyermektelen állami alkalmazott?
"1. Pontosan úgy ahogy most a katás hogy alkalmazott legyen, valamint ha nekem ez a szakmám akkor miért legyek katás vállalkozó?"
Mármint? A közszféra is alkalmaz alvállalkozókat, semmi nem akadályozott volna meg, hogy katás legyél, hacsak nincs olyan hozzáadott értéket.
Másrészt pedig egy közönséges Kft. is csak 9% TAO-t és 2% IPA-t (ha van egyáltalán) kell fizetnie, azzal szemben miért nem érzel igazságtalanságot?
Eleve mi ez a hozzáállás, hogy te mások kárát (adóemelését) akarod, ahelyett, hogy magadon szeretnél segíteni (adócsökkentés)?
Másrészt pedig egy közönséges Kft. is csak 9% TAO-t és 2% IPA-t (ha van egyáltalán) kell fizetnie, azzal szemben miért nem érzel igazságtalanságot?
Szóval nem mondtam hogy ez igazságos
"Eleve mi ez a hozzáállás, hogy te mások kárát (adóemelését) akarod, ahelyett, hogy magadon szeretnél segíteni (adócsökkentés)?"
Ez a hozzáállása az ellenzéknek is. Fizessenek a gazdagok, rezsicsökkentés ebben a formában rossz, többkulcsos adó...
Semmi nem akadályoz meg senkit, hogy jómódú legyen.
"Ez a hozzáállása az ellenzéknek is."
És mostmár a fideszeseknek is. Próbálnám keresni a különbségeket a két tábor között, de jön egy-egy ilyen eset és mint fing a szélben, eltűnik.
Mennyire igazságtalan egy olyan rendszer, ahol Lölő-féle szellemi fogyatékosság határát súroló gázszerelők, meg Tiborcz-Rogán féle Loui Vutton táskás semmirekellő nyikhaj hipszterek zsebébe lapátolják át a befizetett adómat?
Ezek után nekem senki ne ugasson, hogy bármiféle adóelkerülési ügyeskedés igazságtalan lenne.
Teljes igazságos és jogos.
Sőt, egy normális országban, aminek a lakosságát nem fostos csicskák alkotják, nem csak hogy igazságos és jogos, hanem egyenesen állampolgári kötelesség az ilyesféle passzív ellenállás.
Úgyhogy én továbbra se fogok több adót fizetni, KATA-val, vagy anélkül, de megtalálom a módját, hogy amit csak lehet, megtartsak magamnak, a sok büdös csicska NERtard meg nyugodtan megb-szódhat az idegtől, én csak röhögök rajtuk :D
Kérdező; te közalkalmazottként 8 órában kb. a lábadat lógatod, a katás vállalkozó pedig maga kell, hogy felhajtsa a megbízókat. És azt az 50.000-et akkor is be kell fizetnie, hogyha egy forint bevétele nincs a hónapban. Ezen kívül ha beteg lesz, nem tud dolgozni menni, táppénzre sem mehet, az adót ugyanúgy be kell fizetnie (ez alól kivétel, hogyha a hónap minden napjára van orvosi igazolása, de akkor meg nyilván számlát nem állíthat ki, tehát 0 bevétele van a hónapra).
Munkavállalóként rengeteg lehetőséged van arra, hogy amellett is kapj valamennyi pénzt, hogyha nem tudsz dolgozni, a katásoknak ez nincs. Ezért cserébe, ha kicsit jobban megy a szekér, akkor nem sarcolják meg őket annyira. Valamit valamiért.
Szóval a KATA egyáltalán nem tűnik igazságtalannak, hogyha a teljes képet látod, nem csak a havi 50.000-es befizetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!