Mit szóltok az új KATA törvényhez?
Miért kellene felvenni valakit állandó jelleggel, ha csak néha kell a munkája? Pl egy falusi virágbolt vegyen fel alkalmazottnak egy villanyszerelőt, burkolót, stb. mert lehet hogy néha elromlik valami vagy időnként felújítana? :D
De ugyanígy grafikus, fodrász, webfejlesztő és még kismillió szakember munkájára nincs napi 8 órában szükséh, viszont alkalmanként nagyon is.
"Ebben hogy segít hogy a törvény alapján nem lehetek mellékállású katás és nem számlázhatok cégeknek?"
Nekem is van egy barátom, aki alól most egy az egyben elveszi a jövedelme felét.
Nem marad olyan adózási forma, ami cégek irányába, kisebb munkákra jó lehet. Majd nem csinálja meg ezeket senki, vagy feketén, számla nélkül, az biztos sokkal jobb lesz.
#39: ha meg céges számlát kérnek tőle, be is zárhat...
Számla adási kötelezettsége van, nem tagadhatja meg.
Bocsánat de rengeteg uniós és állami forrást kapnak a távközlési szolgáltatók és rengeteg állami pénz megy el útépítésre
Ezek a támogatások az adónkból vannak
Na ha most az én bruttómból levonnak szép summákat ezért akkor a katás szomszédom is adózzon rendesen mert nem túl igazságos, hogy míg ő is ugyanazon az úton jár dolgozni meg ugyanazt a távközlést használja amit adókból fejlesztettek addig kevesebb adóval járul hozzá ezen rendszerek építésének támogatásához
"Bocsánat de rengeteg uniós és állami forrást kapnak a távközlési szolgáltatók és rengeteg állami pénz megy el útépítésre"
Bocsánat, a Fidesz vezette be a KATA adózást és nem volt nekik vele semmi bajuk egészen eddig. És most próbálják ráhúzni erre az "igazságos-e" témára az egészet, miközben ez semmi más csak ADÓEMELÉS.
Gondolom te vagy az, aki tapsikolt a különadóknak meg az árstoppoknak, mert úgysem te fizeted ki. Hát el kell keserítselek: de. Te fogod megfizetni a végén, ahogy ezt is.
44-es a katások a jövőbeli nyugdíjukkal fizetnek ugyanezért.
Egyébként tökéletesen szemlélteted amit még elkezdtem utálni ebben az országban az utóbbi években: a megállás nélküli ellenségkeresést és mocskolódást. Ezt látom az összes fideszes oldalon, hogy az általuk hozott kata TÖRVÉNYNEK megfelelően működő kisvállalkozók hirtelen élősködők lettek akik lopnak a közösből és nem adóznak. Konkrétan egy lépésre vagyunk a kulák címkétől.
"akkor a katás szomszédom is adózzon rendesen"
Akkor olvasd el újra. Nem fog többet adózni ezentúl se.
Vagy nem változik neki semmi, vagy nem katázik tovább (helyette feketézik, vagy -szerintem kisebb eséllyel- keres valami más konstrukciót).
Lehetett volna, akár sávosan emelni az adóját (a kerettel együtt persze), de a cél nem ez volt.
Na ha most az én bruttómból levonnak szép summákat ezért akkor a katás szomszédom is adózzon rendesen
A szomszédod rendesen adózik, annyit, amennyit a törvény enged neki. Mi tart vissza, hog felelősséget vállaj és te is egyéni vállalkozóvá válj, és szabadon dönts az adózási módodról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!