Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok az új KATA törvény...

Mit szóltok az új KATA törvényhez?

Figyelt kérdés

[link]

Friss ropogós, most nyújtották éppen be.

2022. júl. 11. 12:46
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
100%
30, egyik sem, mert ha kifizetőnek (másik adóalanynak) számláz, megelőző nappal megszűnik a kata adóalanyisága. Kizárólag magánszemélynek szolgáltathat, értékesíthet...
2022. júl. 11. 15:08
 32/56 anonim ***** válasza:
100%

Volt fideszesként mondom hogy teljesen megőrültek. Ez is olyan mint a legtöbb fideszes intézkedés újabban: mintha olyanok hozták volna akiknek k....vára semmi fogalmuk nincs az országról, akiknek mintha semmi hozzáértése nem lenne, viszont arrogánsan és bármilyen egyeztetés nélkül azonnal átverik az elképzeléseiket.

A KATA-sok 80%-át ez a rendelet kinyírja vagy súlyos bevételkiesést okoz nekik. Ebből csak az fog származni hogy valaki visszamegy feketézni, aki meg céget alapít az jól megemeli az árait - lehet számolgatni hogy 400 ezer katás esetén ez mekkorát fog dobni az infláción.

Ami viszont a létező legaljasabb és embertelenebb dolog hogy nyáron dobják ki ezt a törvény és szeptembertől már alkalmaznák. Nem csak hogy telibesz.rják az államiságot vagyis hogy év közben nem lehet adótörvényt módosítani, de ezzel szétb..szták a legtöbb katás nyarát akik azon fognak gürcölni a maradék másfél hónapban, hogy átmentsék a kis vállalkozásaikat törvényes formába. Pont ez kellett most a háborútól és inflációtól megviselt embereknek! Arról nem beszélve, hogy órisái roham fog zúdulni a könyvelőkre és állami rendszerekre vagyis szokás szerint rettenetes káoszt fognak okozni.

2022. júl. 11. 15:08
 33/56 anonim ***** válasza:
100%
Ja és persze a cégeknek is most akkor a 0-ról kell felépíteni hogy hogyan ptólják az eddig katások által üzemeltetett folyamataikat, mindezt ráadásul nyáron, kora ősszel, nyaralás miatt szabadságoló emberek mellett..
2022. júl. 11. 15:10
 34/56 anonim ***** válasza:
7%
Talán a cégeknek se katásokkal kellett volna csináltatni mindent hanem rendesen felvenni az embert hozzá vagy egy nem katás cégtől árajánlatot kérni
2022. júl. 11. 15:16
 35/56 anonim ***** válasza:
100%

34, mi az, hogy nem katás cégtől ajánlatot kérni?

Szükséged van egy vízvezetékszerelőre, megkérdezed, hogyan adózik??? Miért kellene minden cégnek munkaviszonyban foglalkoztatni pl könyvelőt, villanyszerelőt, festőt, üzemorvost, ktdt-tanácsadót, munkavédelmi tanácsadót??? Mert ezek jellemzően olyanok, akik katásként szolgáltatnak jelenleg.

2022. júl. 11. 15:19
 36/56 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén nem annyira érdekel. Azt látom, hogy ez egy olyan módosítás, ami a Katások jó részét gyakorlatilag kinyírja. De szerintem alapból ez is volt vele a cél.

Mindenesetre az emberek erre szavaztak, tehát jól van ez így. Ha nem lenne jól, akkor nem erre szavaztak volna. Sokáig reménykedtem, hogy lesz egyszer ez egy olyan ország, ahol jó élni. Most már minden ilyen dirket kicseszéssel úgy vagyok, hogy engem nem érint, az ország nagyrésze meg ezt akarta. Tehát leszarom. De sajnálom azt a pár embert, aki nem erre szavazott, és most kereshet új munkát.

2022. júl. 11. 15:20
 37/56 anonim ***** válasza:
6%

Itt arról szól a dolog, hogy a katások is jobban vegyék ki magukat a közteherviseléből

Pl én se a bruttó bérem kapom

De azokból a pénzekből telik útépítésre amin járok telik hálózatfejlesztési pályázatokra amin netezek meg a tv-t nézem stb...

Tehát itt nem csak arról szól, hogy a katás a nyugdíjat majd kitermeli magának

Ennyi erővel a távközlési hálózat meg úthálózatról is le kéne mondania...

2022. júl. 11. 15:27
 38/56 anonim ***** válasza:
100%

"Itt arról szól a dolog, hogy a katások is jobban vegyék ki magukat a közteherviseléből"

Nyilván. Ezért kellett volna sávossá tenni a Katát. De most a katások ugyanúgy nem veszik ki majd a részüket semmiből, mert mostantól évi 18 millióig összesen havi 50-et fognak adózni és viszont lángos.

A többi vállalkozó meg belekényszerül egy drágább megoldásba, aztán árat emelnek, te meg majd sírsz, amikor ez beleépül mindennek az árába, ugye? :)

2022. júl. 11. 15:31
 39/56 anonim ***** válasza:
100%

37, ha arról szólna, megemelték volna az adót.

De pont az a réteg maradhat katás, és fizethet ugyanyannyit, mint eddig, aki a legtöbb bevételt el tudja titkolni, mert a magánszemély nem kér bizonylatot róla...

2022. júl. 11. 15:36
 40/56 anonim ***** válasza:
100%

"Itt arról szól a dolog, hogy a katások is jobban vegyék ki magukat a közteherviseléből"

Ebben hogy segít hogy a törvény alapján nem lehetek mellékállású katás és nem számlázhatok cégeknek?

Nyelveket beszélő, képzett fiatal vagyok, eddig úgy éreztem hogy szívesen mradnék itt mert építgettem a dolgaim, és most ezt kb elveszik. Szívesen fizettem volna többet de most konkrétan a megélhetésemet húzzák ki alólam. Ez kinek jó?

A közteherviselés pedig összetettebb dolog mint csak az adók. Katásként én fizetek az irodámért, az eszközökért illetve küldölfi tőkét hozok az országba amit itt költök el. Egy alkalmazott ezt nem hozza az államnak.

2022. júl. 11. 15:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!