Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok az új KATA törvény...

Mit szóltok az új KATA törvényhez?

Figyelt kérdés

[link]

Friss ropogós, most nyújtották éppen be.

2022. júl. 11. 12:46
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
100%

Mit szólok, mit szólok... A KATA körül bőven szükség volt módosításokra, ezt úgy mondom, hogy én is érintett vagyok.

Tele volt az internet hasznos, normális ötletekkel, pl. hogy tegyék sávossá az adó mértékét. Erre mit csinál a kormány? Konkrétan a legb..szlfaszabb megoldást választja, kizárja a vállalkozók nagy részét az adózási nemből, megemeli a maximum összeghatárát másfélszeresére és az adó mértékét ugyanúgy havi 50 ezren hagyja. És kiket hagy bent? Azokat, akiket lusta ellenőrizni (fodrászok, műkörmösök), vagy akinek szándékosan a szekerét tolja (szakik, taxisok).

Komolyan, mennyire normális az, hogy egy taxis vagy műkörmös havi másfél millió árbevételig havi 50 ezret fog adózni? Az én adóterheim meg egyik hónapról a másikra megnégyszereződnek.

És akkor most még egy dolog: mindenki arra számított, hogy kijön a törvény és 2023 január 1-től lép életbe, mint ahogy ugye logikus lenne. Erre mi van? Szeptember 1-től lesz érvényes, de jó hogy most nyaralna mindenki, öröm lesz ezt az egész baromságot könyvelőstül, papírozgatástul most csinálni...

Az a véleményem, hogy ez egy színtiszta adóemelés, de ha ezen a törvényen összesen 20 percnél többet gondolkodtak, akkor megeszem a kalapomat.

2022. júl. 11. 14:27
 22/56 anonim ***** válasza:
100%

#19: az még hab a tortán, hogy ez miatt átmenetileg iszonyat hiány lesz.

nem fogsz találni egy szakit se aki pl. elhárítja a csőtorest a lakásodba.

Mivel nekik is legtöbb munka céges megbízótól van, nem magán emberektől.

Aztán a kisett KKV -s szektor, miatt akadozás - drágulás lesz.

Amit legvégül úgy is a fogyasztó fizet.

2022. júl. 11. 14:28
 23/56 anonim ***** válasza:
79%

Most örülök, hogy a párom pont hónap elején hagyta abba a katázást, az új verzióval éhenpusztulnánk. (A bevétel kb 80%-át céges megrendelések adták)

Sok szakma esetében kb ellehetetlenítik a munkát ezzel. :(

2022. júl. 11. 14:39
 24/56 anonim ***** válasza:
67%
Azt, hogy egye meg a nép, amit főzött.
2022. júl. 11. 14:49
 25/56 anonim ***** válasza:
71%

20, fodrásztól nem nagyon kérnek számlát, elenyésző azok száma, akiknek az ktg lehet.

Ellenben nekem van vizesem, felhívom, kijön, közlöm, hogy számla kell, mert ez itt az irodám... ő meg azt mondja, lófact, ő katás, nem ad, mert akkor kivágják?

2022. júl. 11. 15:00
 26/56 anonim ***** válasza:
90%
#24 Csak az a baj hogy olyanok is szívnak akik nem erre a kormányra szavaztak. Mi több szinte csak ők szívnak, a Fideszesek nagy része a futószalag mellett dolgozik.
2022. júl. 11. 15:00
 27/56 anonim ***** válasza:
0%

Helyes

Ideje volt

Ment az észnélküli katázás ide oda amoda

Igenis az ember ne össze vissza ide oda számlázzon hanem legyen meg a bejelentett állása és dolgozza le az idejét

Ja és nem nyaralgatni kéne hanem a szabadidőt a lakás karbantartására forditani

2022. júl. 11. 15:01
 28/56 anonim ***** válasza:
25%
#27 Szóval akkor a Fidesz hagyta, hogy éveken át adót csaljanak az emberek. És most veregessük hátba őket, hogy megoldják a problémát, amit ők okoztak. :D
2022. júl. 11. 15:04
 29/56 anonim ***** válasza:
83%

Ment az észnélküli katázás ide oda amoda

Akkor miért nem ezt szüntették meg? Ez a törvény egy elbacott szarkupac.

2022. júl. 11. 15:05
 30/56 anonim ***** válasza:
100%

"Ellenben nekem van vizesem, felhívom, kijön, közlöm, hogy számla kell, mert ez itt az irodám... ő meg azt mondja, lófact, ő katás, nem ad, mert akkor kivágják?"

Ezen én is gondolkodtam. Most melyik kisvállalkozó fog cégeknek szolgáltatni bármit is? :D

2022. júl. 11. 15:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!