Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tanárok meddig tűrnek még?

A tanárok meddig tűrnek még?

Figyelt kérdés

Nemrég találkoztam egy volt osztálytársammal, aki érettségi után elvégezte a 6 éves tanárképzést, és most tanári mesterdiplomával már 5 éve egy gimnáziumban tanít.

Elkezdtünk beszélgetni, kivel mi a helyzet, és kiderült, hogy 29 évesen még mindig a szüleinél lakik. Azt mondta, nem is tervez elköltözni, mert pótlékokkal együtt keres nettó 207 ezret, abból úgyis esélytelen.

Azóta ezen kattog az agyam, hogy mi vesz rá embereket arra, hogy mesterdiplomával olyan bérért dolgozzanak, ami viccnek is rossz. Az Aldiban kétszer ennyit lehet keresni 8 általánossal...

Miért nem állnak már fel egységesen? Ennyiből egy albérlet nem jön ki rezsivel, nemhogy mellé mondjuk még az étkezés.

Én nettó 450 körül viszek haza alapszakos diplomával, de az elszálló árak (albérlet, élelmiszer, minden egyéb) mellett már nekem is számolgatni kell sokszor, hogy be tudjam osztani.

2022. júl. 6. 12:38
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
86%

"az ország pénze elfolyik a tanárképzésre tök fölöslegesen"

"És ez kinek a hibája?"

Az országnak a hibája, amelyik hagyja, hogy ez megtörténjen, amelyik nem áll ki a tanárai mellett, hogy kereeshessenek annyit, amennyivel meg lennének elégedve annyira, hogy ne hagyják el a pályát.

2022. júl. 6. 13:12
 22/49 anonim ***** válasza:
70%

"egy tanár nem dolgozik 7végén és este sem. 10-re jár ... Tudom én magam is tanár vagyok."

Lószar vagy te, nem tanár...

De ha legalább a diákéveidre visszagondolnál: nálatok 10-kor kezdődött a tanítás? Melyik suliban?

2022. júl. 6. 13:13
 23/49 anonim ***** válasza:
16%
#21 Ez esetben szíves elnézésedet kérem! Azt hittem még az is az ő hibájuk, hogy nem a nyomort választják.
2022. júl. 6. 13:14
 24/49 anonim ***** válasza:
88%

21

én is bocsánatot kérek.

zöldet akartam adni, csak félrenyomtam :(

2022. júl. 6. 13:15
 25/49 anonim ***** válasza:
84%

22

így van! ő szamár, nem tanár :D

2022. júl. 6. 13:16
 26/49 anonim ***** válasza:
40%

"Normális munkaszervezéssel, normálisan összeállított dolgozattal és kevesebb önsajnálattal az ember simán kijatívja időben a dolgozatokat lyukas órában vagy tanítás után délután."

1. Normális munkaszervezés hogy lehetne, ha teljesen kiszámíthatatlan minden, az is, hogy mikor érkezik festékpatron a nyomtatóba?...

2. Amelyik dolgozatot hamar ki lehet javítani, azt sokáig tart összeállítani. És fordítva.

"Emelt szintű érettségiket javítok: általában 18-20 db-ot kapok"

Tehát nem tanítasz mellette: nem szervezel és bonyolítasz le osztálykirándulást, nem tartod a kapcsolatot a szülőkkel, a diákokkal meg a kollégákkal, nem írsz portfóliót, nem készítesz fel a szabadidődben diákokat versenyekre, stb. Úgy azért más...

2022. júl. 6. 13:18
 27/49 anonim ***** válasza:
49%

Arra direkt ki se tértem, le lehet rendezni annyival hogy ugyanazt a feladatsort használja évről évre. Kijavítani viszont 10000% hogy ki kell minden egyes alkalommal.

2022. júl. 6. 13:20
 28/49 anonim ***** válasza:
26%
Az érettsegikert plusz juttatast kapnak a tanárok
2022. júl. 6. 13:29
 29/49 anonim ***** válasza:
35%
#28 Két zacskó szotyit, meg egy cigirágót. A megmaradt szárazsüteményt hazavihetik.
2022. júl. 6. 13:33
 30/49 anonim ***** válasza:
43%
Én a 70-es években kezdtem a tanári pályát,akkor még a jelenlegi fizetésnél is siralmasabb volt a helyzet,pedig orosz-német szakos tanár voltam,akkor erre a szakra valò bekerüléshez majdnem kitünő átlag kellett.De nem sztrájkoltam,meg kockásingezten,hanem oroszbòl korrepetáltam a pártitkár gyerekét,hogy nyáron mehessek a pártüdölóbe fizetségül Balatonra,meg a hentes meg a boltos gyerekét korrepetáltam pár darab hùsért,meg pult alatti narancsért meg banánért.Tanìtványaink szeretete volt valòdi fizettségúnk.
2022. júl. 6. 13:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!