A tanárok meddig tűrnek még?
Nemrég találkoztam egy volt osztálytársammal, aki érettségi után elvégezte a 6 éves tanárképzést, és most tanári mesterdiplomával már 5 éve egy gimnáziumban tanít.
Elkezdtünk beszélgetni, kivel mi a helyzet, és kiderült, hogy 29 évesen még mindig a szüleinél lakik. Azt mondta, nem is tervez elköltözni, mert pótlékokkal együtt keres nettó 207 ezret, abból úgyis esélytelen.
Azóta ezen kattog az agyam, hogy mi vesz rá embereket arra, hogy mesterdiplomával olyan bérért dolgozzanak, ami viccnek is rossz. Az Aldiban kétszer ennyit lehet keresni 8 általánossal...
Miért nem állnak már fel egységesen? Ennyiből egy albérlet nem jön ki rezsivel, nemhogy mellé mondjuk még az étkezés.
Én nettó 450 körül viszek haza alapszakos diplomával, de az elszálló árak (albérlet, élelmiszer, minden egyéb) mellett már nekem is számolgatni kell sokszor, hogy be tudjam osztani.
"a 6 éves tanárképzést"
Mióta 6 éves?
A nyári szünetről:
Tehát keres 207 ezret. Ezt megkapja egy évben 12-szer, ami összesen 2 484 000. Vegyük úgy, hogy van három hónap nyári szünete (bár tudjuk mind, hogy két hónap sincs, de ne legyünk kicsinyesek): ha ezt csak 9 hónapra osztjuk szét, akkor az havi nettó 276 ezer egyetemi mesterdiplomával és 5 év gyakorlattal.
És akkor most tegyük fel a kérdést így, miközben pl. a kérdező nettó 450 körül visz haza alapszakos diplomával: a tanárok meddig tűrnek még?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!