Mennyire támogatnák idehaza az emberek,hogy az iskolák,vállalatok 1 része egyházi tulajdonba kerüljön tehát államosítás helyett egyházosítas legyen?
Jajj 20-as, itt te forgatod ki a szavakat és az anyanyelvet. :))
"Kutatási szempontból foglalkozni vallással, az nem egyenlő vallási vezetőnek lenni."
Nem egyenlő, de a "vallási vezetők", ahogy te fogalmazod, de én mondjuk a Katolikus Egyházra gondolok, nem 8 általánost végzett emberek, hanem a saját szakterületükön magas fokozattal rendelkeznek. Mindenhol van kivétel, de általában, aki csak epphogy el tudta végezni a teológiát, abból nem lesz bíboros, de még püspök se nagyon... Szóval bár azt írod, hogy nem szempont, de ez így konkrétan nem igaz. Sebaj, nem ismered a témát, nem tehetsz róla... :))
"Ezt nem vallási vezetők közt, hanem általánosságban mérték. A legmagasabb IQ-val az ateisták rendelkezdnek átlagosan"
Bocsi, de kit érdekelnek az ateisták? Én erre a kijelentésedre reagáltam: "Az egyházi vezetők nem szakértelem alapján kerülnek ki és nem is értelem alapján"
Ebből a szempontból meg rohadtul mindegy, hogy az átlag hívő butább-e az ateistánál. Tekintve, hogy a "vallási vezetők" (akiknek jelentős részének van tudományos fokozata) egy szűk réteg, nem reprezentálják a teljes hívők létszámát.
De amúgy ezek nem is tartoznak ehhez a kérdéshez, szóval a magam részéről én nem offolnám tovább.
És a lőtéri kutyát nem érdekli, ha leépülnek az egyházak amiatt, mert nem képesek kitartani a hívők! Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!
Ez az egyetlen esély arra, hogy egészséges méretű egyházak alakuljanak ki az országban, - hogy nem pumpálsz bele semmi feleslegeset! Sem energiát, sem anyagiakat! Aki hívő, áldozzon rá - a sajátjából - vagy inkább ne legyen (egyház)!
Sok ide válaszoló meg a te butaságaidra és agresszivitásodra nem kíváncsi!
Túl sokat beszélsz mellé! Patt! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!