Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem beteges ez szerintetek?...

Nem beteges ez szerintetek? Nem kellene az ilyesmit tiltani valahogy?

Figyelt kérdés

Orbán Viktor 59. szülinapjára ünnepi misét celebráltak egy katolikus templomban. Évek óta mindig megejtik ezt.

Ez szerintem elég beteg. A pápa szülinapját sem ünneplik meg. Az elhunyt papok emlékére előfordul, hogy tartanak külön búcsúztató misét, de kb ennyi.

Akkor hogy jön OV a szentmiséhez?

Ez nem valami személyi- vagy rosszabb esetben messiáskultusz felé halad?

Orbán egy politikus. Hogy jó vagy rossz, arról lehet vitázni. De igencsak valószínű, hogy nem biblai értelemben vett megváltó. Hogy jön így a misékhez? Mit szól ehhez a püspöki kar?

2022. jún. 13. 14:11
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Egyébként felőlem nyugodtan lehet ünnepség OV szülinapjára. Ugyan ez továbbra is a személyi kultusz felé megy, hiszen alapesetben egy miniszterelnöknek nem kéne, hogy ekkora hatalma legyen, de mindegy.

De egy világi vezetőt ünnepeljenek világi módon!

Ott van pl az angol királynő. Azért egy királynő egész más kategória személyében mint egy miniszterelnök, sokkal szimbolikusabb, ráadásul az anglikán eghyáz feje is.

Volt nagy ünneplés, munkaszüneti nap, felvonulás, eszem-iszom stb. Az összes részletet nem tudom, elég valószínű, hogy volt egyházi berkeken belül is ünneplés, de ismétlem, a királynő az anglikán egyház feje, szóval azért eléggé belefér. De ha nem lenne az, szerintem az se férne bele annyira.

Egy világi vezetőt ünnepeljünk világi módon. Ha már mindenáron úgy gondoljuk, hogy az országra tartozik a tisztség betöltőjének születésnapja.

2022. jún. 14. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!