Nem beteges ez szerintetek? Nem kellene az ilyesmit tiltani valahogy?
Orbán Viktor 59. szülinapjára ünnepi misét celebráltak egy katolikus templomban. Évek óta mindig megejtik ezt.
Ez szerintem elég beteg. A pápa szülinapját sem ünneplik meg. Az elhunyt papok emlékére előfordul, hogy tartanak külön búcsúztató misét, de kb ennyi.
Akkor hogy jön OV a szentmiséhez?
Ez nem valami személyi- vagy rosszabb esetben messiáskultusz felé halad?
Orbán egy politikus. Hogy jó vagy rossz, arról lehet vitázni. De igencsak valószínű, hogy nem biblai értelemben vett megváltó. Hogy jön így a misékhez? Mit szól ehhez a püspöki kar?
Kit érdekel a törpe?Egy misétől nem lesz nagyobb ember:D
Fizeti a birka bandája neki azt jó van XD
Ezt kérték 2/3-addal szóval ennyi🤣
4, nem.
"Ennyi jár" - jár a miniszterelnöknek kijáró fizetés, és az érdemei alapján az elismerés.
De Istennel egy lapon említeni?
"De Istennel egy lapon említeni?"
Hát engem is kiver a víz attól, hogy misét tartanak a születésnapja alkalmából, de azt azért nem gondolom, hogy ettől az Istennel említenék egy lapon.
Nekem erről az jut eszembe, hogy Horthy idejében meg az ő születésnapja ünnepnap volt.
Vagyis a személyi kultuszt nem Rákosi Mátyás honosította meg nálunk, és nem is ért véget az ő eltávolításakor.
Röhej, hogy pont egyik kommunista politikusunk volt évtizedeken át az, akitől teljesen idegen volt ez a kultusz: Kádár Jánosnak hívták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!