Az LMBTQ jobban alkalmas arra, hogy felvilágosítsa a gyereket, mint a szülő?
#39 ajánlom figyelmedbe a 23. Kommentem: “De hogy ki lenne alkalmas a gyerekeknek/tiniknek megfelelő felvilágosítást adni, szerintem védőnő, esetleg szexuálpszichológus, de akkor egy jóval átfogóbb, a fiatalok számára is érthető módon kellene ezt megtenni.”
Senki nem beszél “Facebookos meleg hirdetésről”. Ennyire primitív vagy?
Amíg a szülők nagy része azt is képtelen elmagyarázni a lányának, hogy mi a menstruáció, addig nem várhatjuk el, hogy a szexről értelmesen tudjanak beszélni. Én is csak anekdotális történeteket hallottam tőlük.. Akkor meleg/leszbikus szexuális életről nem fognak tudni mesélni. Ezzel nincs is baj, egészen addig, amíg nem állítják, hogy az ördögtől való.
Viszont én defaultban támogatom azt, hogy az iskolákban több szó kerüljön a dolgokról, és kiemelten fontos szerepet játsszon a megtermékenyítés megelőzése. Bele kellene vinni azt is, hogy vannak nem hetero kapcsolatok, - persze a részletekbe nem kell belemenni - és az AIDS veszélyeire felhívni a figyelmet, illetve annak elkerülésére.
Amit te "Facebookos meleg hirdetésnek" nevezel, azt én egy bagatell példának szántam, mert egyszerűen nem voltál hajlandó megérteni, mi köze van az LMBTQ-szervezeteknek a szóban forgó iskolai felvilágosítás témájához, de úgy látom az irónia sem megy át könnyen.
Az a legtöbb kormánypárti "homofób" szavazó véleménye, hogy a iskolaigazgatók Facebookon keresnek melegeket, hogy felvilágosítást tartsanak? Egyáltalán elolvastad, amit írtam? :D Ne csinálj már hülyét magadból...
Én is leírtam a véleményem, elmondtam, hogy szerintem az, amit a védőnők mondanak felvilágosító órán, az pontosan elegendő, semmi sem indokolja, hogy ennél mélyebben menjenek bele a témába.
#46 én nem oktatnék ki senkit szövegértésből, pláne, hogy azt hiszed, hogy ez:
“az általad hozott “ironikus példa” pont azon a szinten van, mint a legtöbb kormánypárti homofób szavazó véleménye.”
Egyet jelent ezzel:
“Az a legtöbb kormánypárti "homofób" szavazó véleménye, hogy a iskolaigazgatók Facebookon keresnek melegeket, hogy felvilágosítást tartsanak?”
Érted. Azon a szinten, nem jelenti, hogy pont az. Okoska.
Szerintem meg a heteroszexuális szexuális felvilágosítás is szánalmasan kevés. Nagyon alacsony a színvonal, pedig ez lenne a kulcs a nemi betegségek, és a nem kívánt terhességek visszaszorítására. Pláne a sok tévhitet ami a témát övezi, stb.
Akkor leírom még egyszer. Azok az emberek, akiket ti a "homofób" jelzővel illettek, nem azokkal a melegekkel van bajuk, akik elmennek mellettünk a Pennyben, hanem azokkal a SZERVEZETEKKEL van bajuk, akik nyomulnak, nyomulnak és nyomulnak. Ez nem Orbán törvényével kezdődött, sokkal régebbi ügy. A Netflixtől kezdve, az HBO-n át az IKEA-ig mindenhol ott van ennek a maszlagnak a nyomatása, és enyhén szólva unalmas. Persze, lehet azzal jönni, hogy "nem kötelező nézni", de a kérdés nem az, hogy én nézem-e, hanem hogy ők ott vannak-e. A puszta objektív tény a lényeg, hogy egyre több helyen ott vannak, és ha az oktatási színtéren is ott lesznek, ugyanezt fogják csinálni. Pl. tavaly Virginiában azért nyert a republikánus jelölt a demokratával szemben, mert szembement azzal a jelenséggel, hogy az iskolában olyan érzékenyítő órákat tartottak a gyerekeknek, amit a szülők elleneztek. Én azért meg merem kockáztatni, hogy Virginia polgárait nem a Fidesz agymosása késztette erre.
#34: "a z generáció már kb 30%-a nem hetero."
Hogy-hogy? Nem úgy volt, hogy ez születési dolog, nem változhat társadalmi hatásokra? De egyébként meg honnan veszed ezt a számot, valami LMBTQ-brossúrából?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!