A feministáink mit szólnak ahhoz, hogy Johnny Depp fölényesen nyerte a pert az aranyásó nőjével szemben?
27 Manson? Louis C.K.? Woody Allen? Marton László, aki öngyilkos lett? Róluk miért nem beszélsz?
"Megerőszakolná" a 8 éves kisfiút, ilyen szalagcímek jönnek le és dőlnek be karrierek a pszichopata meetoo miatt.
Végletekig feminista férfi vagyok! Nem egy női főnökkel, kollégával tudtam együtt dolgozni, semmi gondom azzal, ha egy nő karriert csinál, máshogy gondolkodik, mint az elvárás, sőt támogatom is!
Viszont ugyanakkor azt gondolom, hogy a JOG NEM TESZ NEMEK KÖZTI KÜLÖNBSÉGET és az, hogy valaki szrrágó, sggfj független attól, hogy mi van a lába közt. Mindkét nemből volt nekem is ilyen tapasztalatom!
31: az a lényeg, hogy voltak igenis ilyen esetek, Weinstein meg a többiek, de az valóban nem helyes, hogy csak bemondásra törölnek embereket. Ki kell vizsgálni, ha bűnös, bűnhődjön.
A mostani Depp-döntés azért jó, mert ezentúl kevésbé fognak bemondásra elítélni valamit, ha azután sikerrel perelhet a hazuságért. De ez nem jelenti azt, hogy nincsenek is valós metoo esetek, amikor szexre kényszerítenek hatalmi helyzetből embereket. Azok is vannak bőven.
"Az egész metoo-t hibás döntésnek tartom. A lehetőség mindig is adott volt, hogy szexuális erőszak miatt elmenjen az áldozat a rendőrségre."
A metoo előtt eltussolták ezeket az eseteket, aki szólni mert, azt kinyírták a szakmában.
Weinstein is hosszú ideig csinálta a dolgait, mert a nők nem mertek szólni attól félve, hogy akkor elvesztenek minden munkát, illetve ha elmentek a rendőrségre, akkor mások nem álltak ki tanúskodni, a szakmai következményektől félve.
A metoo azért volt jó, mert ennek véget vetett, de túllendült azzal, hogy bemondásra elítéltek embereket. Ezért volt jó a Depp-döntés most, hogy nem elég ezentúl csak bemondásra eltörölni valakit, bíróságra lehet menni a hazug vád ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!