Szívesen dolgoznál egy olyan helyen, ahol plusz szabaadság jár a kollégádnak, ha "transznemű"?
Szerintem ez úgy igazságos, ha ilyen helyzetben mindenkinek szabadságot kell kivennie. Ha nem így lenne, akkor mindenki orvoshoz járkálna hobbiból.
Aki meg egy hányinger miatt altatást kér, az feleslegesen vállal akár életveszélyes kockázatokat egy kis kellemetlenség helyett. Az ingyen plusz szabadság pont az ilyen esetek megszaporodásahoz vezetne.
"Majd a kis transz azt mondja, hogy őneki most kezelésre kell mennie, te meg húzhatod helyette az igát."
Nem kell ahhoz transznak lenni, most is lelépnek kollégák munkaidőben 1-2 órára, autószerelés, orvosi vizsgálat, kazán, felújítás, kutyát kell orvoshoz vinni, személyit kell megújítani... és nem is kamu, nem lógási célból, de akkor is kiesik az az idő, amíg rájuk számíthatnánk, mert így van nyitva a hivatal, így jönnek a munkások. Nekem amikor ablakot cseréltek, nem tudták megmondani, hogy mikorra várhatók, mikorra vegyek ki szabit, nem fogták fel, hogy a munkahelyem 1 óra utazás, nem tudok hazaugrani, ha aznap szólnak, hogy jönnek.
Ha engem is elengednek fizetett szabadságra, ha nő létemre mellnagyobbító műtétre akarok menni, akkor igen.
Egyébként a kérdéseddel az a baj, hogy ferdítesz. Mert a kérdésedből az jön le, hogy csakúgy jár valakinek plusz szabadság, mert transznemű, holott a cikkben azt írja, hogy fizetett szabadság a nemváltó kezelés, ergo orvosi ellátás, tehát egyfajta betegszabadság. Végül is az első eset sem érdekelne annyira, mert nehogy már ez határozná meg azt, hogy én eldöntsem, hol dolgozzak, és milyen ott a közösség, viszont igazságtalannak érezném, mert ez már egy többlet jog lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!