A jövőben teljesen megfizethetetlen lesz átlagbérből egy saját lakás? Jobb felkészülni az életen át tartó bérlésre?
Itt beszélnek róla Robiék. Én a medián átlagnál nem sokkal keresek többet (350 nettó) miközben szobát bérelek 80-ért és nem látom, hogy ilyen infláció mellett hogyan lesz akár csak egy kis garzonom (ami egy családnak még mindig nem elég) 10 éven belül, vagy úgy egyáltalán bármikor. Pályakezdő vagyok, változhat még sok minden persze, de nem vagyok az az ember, aki sikeres vállalkozást csinál és kaszálja a milliókat. Nem az ingyenebéd kell, de szerintem alap kellene legyen, hogy tisztességesen dolgozva az ember képes legyen egyről a kettőre jutni.
Mi is elfogunk oda jutni mint nyugaton, hogy a fél ország bérel, miközben a másik fele - részben - belőlük él?
21
Fiatalja válogatja. Tiborcz Istvánnak nem volt nehéz ...
#18 ez hasznos, köszi.
#19 tehát szerinted elég, ha csak a Pavarottik és Messik jutnak saját ingatlanhoz, te szerencsétlen?
22
Ne személyeskedj!😡
A tulajdonlás pénzbe kerül, akinek ebből kevesebb van, a tulajdona is kevesebb.
Pénzt keresni tehetség kérdése, vannak, akiknek a tehetsége csak a futószalag melletti munkavégzésig terjed. Ezek a munkák fizetik a legkevesebbet. Egy ilyen dolgozó, ha megfeszül se lesz IT szakember, de gázszerelő se.
24
Előrejelzések szerint a közeli években 15-20 ezer fő IT szakemberhiány lesz.
És megint személyeskedsz.😡 Nyilván azért nem vagyok, mert nincs hozzá elég tehetségem.
Az a baj, hogy itt már nem az helyzet, hogy aki kevésbé tehetséges, annak kevesebb tulajdona van, aki tehetségesebb, annak meg több.
Ezzel így nem is lenne gond.
A tehetséges IT-snak legyen 200 m2-es medencés háza, az átlag melósnak meg legyen panelje.
De még ennyi sincs.
Sőt, a valóság az, hogy egy IT-s alkalmazott az, aki hitellel meg CSOK-al összevakar magának egy panelt, amit egész életében fizethet, de egy átlagembernek még erre sincsen semmi esélye.
A gond az, hogy semmilyen tulajdona nincs már széles tömegeknek, olyanoknak is, akik nem teljesen tehetségtelenek, csak épp szimpla átlagemberek.
Egy másik gond az azzal, amit írtál, hogy nem CSAK tehetségeseknek vannak a kezében óriási (ingatlan)vagyonok.
Mert van olyan, hogy örökölt vagyon.
Ha valaki Bill Gates fiának születik, legyen bármilyen tehetségtelen semmirekellő sz-r, rohadt nagy vagyona lesz.
Vagy ott van az uram-bátyám korrupt rendszer.
Mert ki ne találja nekem senki, hogy Tiborcz vagy Mészáros Lölő tehetségesek - ostoba buta véglények, akik csak azért milliárdosok, mert kötődnek Orbánhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!