Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapesten miért olyan drága...

Budapesten miért olyan drága a lakhatás? A többi európai fővárosban is a lakbér elviszi a fizetés nagy részét vagy máshol olcsóbb az élet?

Figyelt kérdés

2022. febr. 17. 22:58
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%

A fizetések magasabbak, de a lakbérek is.

Én egyszer a londoni lakásbérlemények árát hasonlítottam össze a buszvezetők fizetésével (folyton volt hirdetés a buszokon, hogy vesznek fel sofőröket). Arra jutottam, hogy ott nagyon nehezen lehet lakást bérelni alacsony fizetésből, míg nálunk lehetetlen.

2022. febr. 17. 23:08
 2/30 anonim ***** válasza:
35%
Nézd meg Münchent...
2022. febr. 17. 23:09
 3/30 anonim ***** válasza:
56%
Budapesten nem draga a lakhatas ha van lakasod ... akkor draga, ha berelni akarsz ... akkor pedig azert draga, mert ha kiveszi a kulfoldi dragan, akkor a tulajdonos nem fogja odaadni olcson, hanem keres maganak egy fizetokepes kulfoldit. Berbeadas uzlet.
2022. febr. 17. 23:11
 4/30 A kérdező kommentje:

London, München sokkal fejlettebb városok, mint Budapest.

Magyarországon belül is Budapest a legfejlettebb, a gazdasági központ. Salgótarjánban vagy Békéscsabán nyilván sokkal könnyebb olcsóbb bérlakást találni.

2022. febr. 17. 23:13
 5/30 anonim ***** válasza:
56%

Hát gondolom a lehetőségek miatt sokan akarnak ide, vagy a körnéykre költözni. Illetve jó befektetés az ingatlan, ezét sokan ebbe fektetnek és kiadják. Mondjuk ennek önmagában lefelé kéne nyomnia az árat, de mivel így is elkelnek az albérletek, nincs ok lejjebb nyomni.

Nagyon aránytalan az ország lakossága. Az ország második legnagyobb városában nyolcadannyian sem laknak mint Budapesten. Nagoyn ide van centralizálva minden, de ez a vidék leszakadását is eredményezi.

Hollandiában pl kétszer annyian laknak mint Magyarországon, mégis alig van 1millió fölötti lakosságú városuk. Cserében vagy egy tucat 7-900ezres lakosságú. A fővárosuk is "kedves közepesen nagyváros" hangulatot áraszt emiatt.

Fel kéne zárkóztatni a vidéket nagyon dehát.... ez nem az a kormány. Itt a központosítás a menő.

2022. febr. 17. 23:16
 6/30 anonim ***** válasza:
75%

A Fidesz mesterségesen feltolta és magasan tartja az árakat, de nagy árzuhanás lesz előbb utóbb. Mert pl. már Bécsben sem drágább, de a bérek ott 3-szer magasabbak ha nem többel.

Jó nyilván nem London-hoz kell hasonlítani, mert London az egész világ fővárosa majdnem, Budapest meg egy kelet-európai csöves koszfészek. Ez a kettő nem összehasonlítható. 2 milliárd ember tartozik a brit nemzetközösségbe aminek a fővárosa London, míg Budapest vonzáskörébe határon túli magyarokkal együtt is csak 11-12 millió.

2022. febr. 17. 23:18
 7/30 anonim ***** válasza:
24%
Miért jó példa Hollandia? Jóformán az egész ország egyetlen összefüggő város, akkora a népsűrűség :D
2022. febr. 17. 23:24
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, mondok még jobbat. Magyarország a legkevésbé sem a brit nemzetközösség tagja, mégis az egyik legnagyobb "magyar város" már London. Akkor képzeljétek el mennyien akarnak az egész világból Londonban élni ha mi is ennyien vagyunk ott?
2022. febr. 17. 23:30
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként én azon gondolkodtam, hogy bár külföldön élek, de éltem több mint másfélévet Budapesten, leginkább 11. és 22. kerületben, hogy én Káposztásmegyeren vennék házat, egyrészt azért, mert ha metró vonalat kivinnék odáig, akkor felértékelődne a lakásom és esetleg még jobbat is vehetnék olcsóbban...
2022. febr. 17. 23:30
 10/30 anonim ***** válasza:
5%
Egyáltalán nem drága
2022. febr. 17. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!