Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha olyan jó szakértői a...

Ha olyan jó szakértői a kormányunk az elmult 12 évben mért nincs az hogy jobb a termés átlagunk pl:búzában mint a Dánoknak?

Figyelt kérdés
2022. máj. 25. 12:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Látom fingotok sincs nektek, fotelszakértőknek a mezőgazdaságról.
2022. máj. 25. 12:51
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Bezzeg neked! Taníts mester!

2022. máj. 25. 12:53
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

"#11

Bezzeg neked! Taníts mester!"

Az biztos, hogy közelebb állok a témához mint te meg a kérdező. Ti, akik a 444-ből, telex-ből lettetek agrármérnökök. ;)

2022. máj. 25. 13:03
 14/15 anonim ***** válasza:
75%
Óbány takaroggyá!miattad nincs cigánymeggyem!
2022. máj. 25. 13:22
 15/15 anonim ***** válasza:

Én még fotelagrármérnök sem vagyok így értékelhető választ nem tudok adni, viszont van néhány dolog amit nem értek.

A Tisza és mellékfolyói szabályozása óta kiszáradóban van az Alföld és a vízhiány,szikesedés egyre nagyobb probléma a globális klímaváltozás nélkül is. A klímaváltozás csak tetézi ezt a bajt.

Remélem ezeket a gondokat a valódi gazdák/agrármérnökök is észrevették, nem csak a fotelagronómusok. Az elmúlt pár évben már a sajtó is felkapta:

[link]

[link]

Az tiszta, hogy a problémák gyökerei nem 12 évesek, de 12 éve nemzethy hithű országjóléti kormányunk van hogy áldaná meg a jó Isten Orbán Viktort még vagy nyolc cigánygyerekkel,hát nem kellett volna valamit tenni ez ellen?

Valamikor 5 éve voltam utoljára Olaszországban és július végén a 39 fokos hüségben meglepve láttam, hogy Emilia-Romagnaban és Toszkánában tele vannak az öntözőcsatornák és öntözték a kukoricát. Nálunk meg kiszáradnak nyáron - legalábbis a kisebbek.

Nem lehet, hogy kevesebb stadionra és több öntözőcsatornára lett volna szükség? Esetleg némi szintszabályozásra a folyóinkon, hogy a vízkivétel egész évben biztosítható legyen? Mert most, hogy az orosz medve rátette a mancsát az ukrán gabonára most mindenki fosik, hogy nem lesz gabona ( még nálunk is, pedig mi is exportőrök vagyunk még ha nem is mindenből ) most kincset érne, ha ezek az öntözőcsatornák rendelkezésre állnának és a termésátlagunk magasabb lenne.

Nyilván ez csak akkor igaz, ha az az oka amit fentebb írtak, hogy Dániában több a csapadék, bár én a két cikk alapján arra következtetek hogy ha nem is csak ezen múlik de jelentősen hátráltat minket a kiszáradás és az öntözés lehetőségének hiánya.

De mondom, ezt csak én látom így és nekem semmi közöm és fogalmam nincs a mezőgazdaságról, szóval lehet ez nettó hülyeség, ha így van akkor valaki úgy is részletesen megcáfol hamarosan. De ha mégis így van?

Egyik haveromnak van némi földje és bent van mezógazdász csoportokban, szokott képeket küldeni, hát egy két magyar gazda földje olyan mintha a Góbi-sivatagban lenne :D :D

2022. máj. 25. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!