Hogyan derült ki, hogy dr. SP doktorija nem "saját termés"?
Ki volt az, aki el kezdte kutatgatni, hogy miről is írt SP a diplomamunkájában? Honnan tudták, hogy Nikolaj Georgijev 1987-ben megjelent könyvéből másolt ki x oldalt, amikor még csak véletlenül sem írta be forrásként. Ki tudhatott erről a csalásról? A szerző lánya már nyilatkozott, és kizártnak tartja, hogy apjával együtt írta SP a könyvet. A 35 oldal tuti az övé, mert Monacót K-val írta, az ékezeteket sem tudja használni a megfelelő helyen.
Szóval: ki nyomta fel a köztársasági elnökünket?
Lehet,hogy éppen egy Fideszes. Volt olyan pletyka,hogy Orbán akar Köztársasági Elnök lenni,persze nagyobb hatáskörrel.
Ez csak találgatás.
Állítólag fideszes volt, aki kidobta a sztorit; zsarolni akarják S.P.-t, ami csak a vörösbérenc múltjával nem lenne lehetséges, hiszen nem egy fideszes tag volt akkoriban piroskönyves haver (és írt jelentéseket az állambiztonságnak).
Nem csodálkoznék, ha igaz lenne a zsarolásos feltételezés, úgy marakodnak egymással a párttagok a hatalomért, mint dingók a döghús felett.
Egy blog hozzászólásában ezt írta valaki (logikus lehet):
"1.
úgy indult, hogy Schmitt beszélt vhol a doktorijáról, hogy anyukája miatt szerezte meg
2.
és a titkolt forrásnak (aki maga is kutató féle) az tűnt fel, hogy a sportfőiskolán hogyan lehetett filozófiából doktorálni
3.
így elolvasta
4.
majd a mű furcsa nyelvezete tűnt fel, ami nem is volt jellemző S.P.-ra
5.
több hónap után csak úgy a keresgélések révén rábukkant a bizonyos bolgár írás tartalomjegyzékére (de magát az írást külföldről lehetett csak kölcsönkérni)"
21:28
Valamelyik újságnak adott interjút, ott mesélte, hogy a mamája kedvéért doktorált le. Olvastam is, fent van a neten, de már nem emlékszem, hogy melyik újság volt az.
Amúgy nem rohadt mindegy? Addig is el kell jutni, hogy valaki lemásolhasson egy ilyet. Én nem küzdök olya problémával, hogy kiről fogom lemásolni a doktori disszertációmat. A helyesírásom meg nekem is borzalmas, pedig tanult ember vagyok, és általános iskolás korom óta próbáltak megtanítani a tanáraim. De mind1, mivel a kocsma már nem divat, így lehet az ilyen oldalakon hőbölögni. Jó magyar szokás szerint...
egy pártfüggetlen
1990 előtt az MTA Tudományos Minősítő Bizottsága szigorú belügyi ellenőrzés alatt állott (III/...), ideológiailag alaposan megvizsgáltak minden jelöltet, vagyis azt, hogy komcsi-e, vagy ha nem is párttag, de azért egyetért a PÁRT politikájával. Ez alól nem volt kivétel. SP-nek sem vizsgálta senki se a témáját, se a "hejjesirását".
Én is ismerek olyat, aki tökhülye a szakmájához, de van PHd doktorátusa. Hogyan szerezte? Két doktoriskolából is kidobták, mások állították össze a doktori dolgozatát. A védése vidéken volt, szűk haveri körben, teljes bizottság nélkül. Államtitkári rokon, ma fontos poszton vezető kutató. De ez már a 90-es években történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!