A kerti termés kit illet meg? Csak az ingatlanba bejelentett, ott életvitelszerűen egyedül élőt, avagy örököstársát is?
Most komoly? Az örököstársat az örököstárs munkájának a gyümölcse nem illeti meg.
Ha az elhunyt termelte a kerti termést, akkor az lehet része az örökségnek. De amit már az örököstárs termelt, az nem örökség.
Nem egyszerű a kérdés és nem is nagyon fog tudni segíteni ebben senki. Mert hiába írom le én vagy más, hogy bizony, ahogyan a háznak a kiadásából származó bevétel fele is a tied lenne, ha a felének te vagy az örököse, így a diófa termésének a fele is a tied, ha nincs aki betartassa. Mert a másik oldalon meg ott van, hogy a ház és a kert gondozásában te meg nyilván nem vettél részt, hiszen nem ott laksz, szemben a másik örökössel.
vagyis egyik oldalról jogos a kérdésed, a tied lenne, de cserébe meg neked is fizetned kellene pl. a permetszerek felét a többi fánál vagy a kerítés festésének felét stb. Ahogyan kérhetnél persze használati díjat is a ház feléért a másik örököstől.
A legegyszerűbb ha megpróbálod megbeszélni vele. Pl. hogy te nem kérsz tőle bérleti díjat amiatt, hogy a te tulajdonodat is csak ő használja, mert kiegyenlítettnek tekinted azzal, hogy ő fizeti az összes számlát, gondozza a kertet. beéred annyival, hogy a gondozást, munkát nem igénylő termésnek elvihesd a felét - és azt te le is szeded magad vagy összegyűjtöd.
Nézz utána, hogy azon a településen hasonló ház mennyiért van kiadva bérlőnek! Ha nem menne bele az alkuba, akkor lebegtesd meg előtte, hogy ennek az összegnek a fele téged megilletne minden hónapban. Meg még a termés fele is! De te nem kérsz pénzt tőle, csak némi részt a dióból, egyebekből, amivel neki nincs munkája.
Vitatkozzatok rajta, ahelyett hogy odaadnátok valakinek akinek szüksége is lenne rá!
Csak rohadjon meg.
Én tudod mit csináltam a telkünkön maradt szőlővel?
Szóltam egy két szomszédnak, hogy ha kell, nyugodtan szedjenek. El is fogyott hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!