A személyi igazolványt bármelyik okmányirodában meg lehet újíttatni? Vagy bejelentett lakcímhez kötött?
Kormányablak
Idézet:
A Magyarországon egészségügyi ellátásra jogosult személyek kérhetik Európai Egészségbiztosítási Kártya kiállítását, amely alapján, az EGT-tagállamokban, átmeneti tartózkodásuk idején, minden orvosilag szükséges ellátást igénybe vehetnek, ugyanolyan feltételek mellett, mint az adott tagállam biztosítottjai. A Kártya kiállítását az ügyfél személyesen és írásban is kérheti. A Kártya bármely fővárosi/megyei kormányhivatalnál igényelhető és kiadása térítésmentes, kivéve azon eseteket, ha megsemmisül, megrongálódik, elvész, vagy ellopják. Ilyen esetekben igazgatási szolgáltatási díj fizetendő. A fővárosi/megyei kormányhivatal ügyfélszolgálatán személyesen vagy írásban igényelhető (cím, ügyfélfogadás rendje: www.oep.hu - ügyfélszolgálatok menüpont) személyesen, meghatalmazott útján, kiskorúak esetén a törvényes képviselő közreműködésével. Amennyiben az ügyfél írásban igényli a Kártyát, a fővárosi/megyei kormányhivatal postán küldi meg a kérelmezőnek; a Kártya átvételét a kérelmező a tértivevényen aláírásával igazolja.
Hol intézhetem el?
!!A fővárosi/megyei kormányhivatal egészségbiztosítási feladatát országos illetékességgel látja el.!!
Az-az bárhol az országon belül.
Én hazafelé intéztem el a EEK-t és a személyit is Győrben, pedig az ország másik felében lakom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!