Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fideszeseknek most az...

A Fideszeseknek most az arcukra fagyhat a mosoly, mert tényleg megindult az a kivándorlás amiről beszéltek, ha a Fidesz újra 2/3-dal nyer?

Figyelt kérdés

Én is elköltöztem Bécsbe, miután választások után megkértem a már kint élő haveromat, hogy adja be az önéletrajzomat a cégéhez. Egyből fel is vettek. Nem akarok számokat mondani, de nettóban is 4 és fél szer annyit adnak Bécsben mint Budapesten kaptam ugyanazért a munkáért. Valójában most jövök csak rá, hogy mennyire kihasználtak otthon, mint olcsó munkaerőt.

Jelenleg még ingázgatok haza a költözés meg a rokonok miatt, de a vonat mindig szarásig meg van telve amikor Nyugat fele megyünk, sokan ülnek az ajtók meg a budi mellett is olyannyira tele van a vonat. Viszont amikor visszafele jövünk, majdnem üres.

Továbbá pár napja tudtam meg, hogy a csapatba június elején érkezik 2 új tesztelő és június közepe felé egy új fejlesztővel egészülünk ki. Mindhárman magyarok lesznek... egy teljesen nemzetközi team-be. Egészen "véletlen" egybeesés.

Tudom, hogy ez még mind egybevéve sem reprezentatív, de azért erős jelzés értékű. Emlékszem a Fideszesek röhögtek az ilyen kommenteken, hogyha a Fidesz nyer megint, akkor elköltözök innen, mert hogy "Jaj libsik, ti már 12 éve folyamatosan ezt mondjátok, hogy elköltöztök innen :D azt mégis itt veritek a micsodátokat még mindig... :D"

Viszont most már tényleg eljött az a pont amikor az autokrácia teljesen megszilárdult és tényleg semmi kilátása nincsen ennek az országnak. Óriási infláció is van meg minden. Most már mondhatjuk, hogy az arcukra fagyhat a mosoly a Fidesz szavazóknak, mert valóban az értelmes réteg már kivándorol, és csak a Fidesz szavazó nyugdíjasok, cigányok, erdélyiek és egyéb határon túliak maradnak, akikkel aztán sokra fog menni az ország...

2022. máj. 8. 13:27
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
89%
A kivándorlásnál sokkal aggasztóbb az hogy elcigányosodik az ország...
2022. máj. 8. 13:57
 22/43 anonim ***** válasza:
81%
Én nem vagyok se fideszes, se semmi más, de nem értem, kit érdekel az, hogy pár buta birka elhúz innen? Minél kevesebb hülye van itt, annál jobb!
2022. máj. 8. 14:00
 23/43 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, megértem, hogy zavar, hogy mások boldogulnak itt, de neked nem sikerült. De ez nem a politikusok hibája. Tudod, vagyunk itt páran, akiknek teljesen mindegy, ki van hatalmon, akkor is szépen meg tudunk élni, mert nem ezen múlik!
2022. máj. 8. 14:02
 24/43 anonim ***** válasza:
88%

Nézzünk egy kicsit életszerűbb példát. Egy hentes a német húsüzemben vagy egy lakatos aki most megy ki nem keres annyival többet hogy abból egzisztenciát tudjon építeni. Munkásszállón lakik, jobb esetben csak egy valakinek a büdös lábát kell szagolnia este rosszabb esetben három másiknak.

Sokan megunják egy idő után és úgy vannak vele, hogy itthon kevesebbet keres, de a saját ágyában alszik és látja a gyerekeit felnőni.

Tudom a liberális szingli felfogásban ezeket a dolgokat mint család elég nehéz megérteni.

2022. máj. 8. 14:05
 25/43 anonim ***** válasza:
97%
Azért fejlesztői fizetéseknél nincs 4-5-szörös szorzó, bécsi ismerősömtől hallottam, hogy a nettó 4 ezer euró sima alkalmazottként már jó fizetésnek számít, a tízer kicsit elrugaszkodottnak tűnik, biztos van olyan cég, amelyik ennyit fizet, de nem ez az átlag.
2022. máj. 8. 14:09
 26/43 anonim ***** válasza:
28%

Tudod a kérdező annyira jó szakember hogy 42 programnyelvben van 500 év tapasztalata és minden egyéb fejlesztőeszközt is profi szinten ismer.

Csak akkor mi a f.szért rohadt eddig is itthon. Már 5 éve is kint dolgozhatna azért a tízszeres fizetésért.

Egy kicsit sántít a történet de mindegy.

2022. máj. 8. 14:15
 27/43 anonim ***** válasza:
72%
#26 Család, barátok, megszokás? Ennyire megerőltető lett volna ezekre rájönni?
2022. máj. 8. 14:17
 28/43 anonim ***** válasza:
24%
Milyen kívándorlásrol beszélsz? Xd inkább már negyed annyi ukrán menekült érkezett meg a háborúból mint elment magyar. Te elég benéztél valamit.
2022. máj. 8. 14:18
 29/43 A kérdező kommentje:

Nem rólam van szó, én csak egy vagyok a sok közül. Túl sokan ragadtak fent az én személyem körül, holott az lényegtelen.

A lényeg az, hogy mindenhol azt látom, hogy a kivándorlás megindult, jóval nagyobb intenzitással mint eddig. És ennek bizony köze lehet a választások eredményéhez, amely az értelmes embereknek nagyon kedvezőtlen volt. És úgy látom, hogy most már tényleg lépnek ezek az emberek, és a végén maradnak a már fent megemlített társadalmi rétegek akik semmi hasznot nem termelnek, csak elvesznek az országtól.

De mellesleg, nem az volt eddig a Fideszes mantra, hogy már többen költöznek vissza mint elmennek? Most meg mindenki készséggel elismeri, hogy "kivándorlás mindig is volt, pártpolitikától függetlenül", ez is egy önellentmondás.

2022. máj. 8. 14:27
 30/43 anonim ***** válasza:
85%

"De mellesleg, nem az volt eddig a Fideszes mantra, hogy már többen költöznek vissza mint elmennek? Most meg mindenki készséggel elismeri, hogy "kivándorlás mindig is volt, pártpolitikától függetlenül", ez is egy önellentmondás."

Hol itt az ellentmondás? Ha többen költöznek vissza, mint elmennek, az azt jelenti hogy mennek el, tehát van kivándorlás.

2022. máj. 8. 14:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!