Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldal miért akarja...

A baloldal miért akarja spórolásra kényszeríteni az embereket?

Figyelt kérdés

Nem csak Márki Zay volt ilyen, hanem például ha belenézünk a HVG kommentszekciójába, általános vélekedés,hogy azért rossz a rezsicsökkentés meg a hatósági áras üzemanyag, mert nem kényszeríti az embereket spórolásra.

És nem azért, mert piacellenes.

A klasszikus nyugatias életstílusnak nem része a spórolás, legalábbis az olyan alapvető dolgokon, mint üzemanyag, élelmiszer, áram,víz.Épp ellenkezőleg a nyugati életszínvonalat a nagy vásárlóerő, nagy fogyasztási képesség adja.

Nem is értelmezhető,hogy ilyen dolgokon kellene spórolni.

2022. máj. 1. 09:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudom te milyen nyugatiakat ismersz. Azok a németek akiket én ismerek, igencsak takarékosak. Mindennek kifizetik az árát, de ez a kivagyi csekonics hozáállás és dzsentri rongyrázás nem jellemző egyikre se.

Csak a csóró magyar azt hiszi, mert a német többet költ ott, ahol egyszerre fordulnak elő.

2022. máj. 1. 11:11
 12/23 anonim ***** válasza:
31%
Azért hogy jusson a bankok megsegítésére mint ahogy Bajnai és Medgyesi tette.
2022. máj. 1. 11:30
 13/23 anonim ***** válasza:
74%

"Csökken komfortérzeted, mert nem autóval mész,hanem busszal 2x annyi idő a munkába érés...stb"

Normális helyeken a tömegközlekedés úgy van kialakítva, hogy gyorsabb és kényelmesebb, mint ha autóval közlekednél. A legtöbb nyugat-európai nagyvárosban csak az jár autóval, akinek szüksége van rá, mert mondjuk árut szállít, vagy minden nap több cuccot kell cipelnie, mint amennyi egy hátizsákba elfér, stb.

Konkrét példa: Dániában, Aarhus városa mellett lakom, és nincs autóm. Április-Október között elektromos kerékpárral, télen tömegközlekedéssel közlekedem, pedig bőven megengedhetném magamnak azt, hogy legyen autóm, de egyszerűen nincs értelme. Biciklivel bejutni a munkahelyemre 20 perc, tömegközlekedéssel 20-25 perc a forgalom függvényében, autóval a reggeli csúcsban legalább 30-40 perc. Vannak olyan kollégáim, akik egy 110km-re lévő városból, Aalborgból ingáznak minden nap, de nem autóval, hanem vonattal, mert a munkáltatóm úgy van vele, hogy ha tudnak a vonaton dolgozni, akkor az is munkaidőnek számít. A kollégáim kb. 20-30%-a közlekedik csak minden nap autóval.

Persze az állam ezt tudatosan alakította ki: az autóval való közlekedés a legpazarlóbb, legkárosabb, és legveszélyesebb formája a közlekedésnek, így a személygépjárművek extrém módon meg vannak adóztatva (25%-os ÁFA plusz 80/150%-os regisztrációs adó az autó értékétől függően), míg az önkormányzatok nagyon sok erőforrást fektetnek be a biciklis infrastruktúra és a tömegközlekedés fejlesztésére. Koppenhágában még súlyosabb a helyzet, ott autóval gyakorlatilag lehetetlen közlekedni, a tömegközlekedés és a biciklizés nagyságrendekkel gyorsabb.

2022. máj. 1. 11:32
 14/23 anonim ***** válasza:
89%

A pazarlás tipikus proli szokás.

A véges erőforrásokkal való tudatos takarékoskodás nemegyszer komoly szellemi teljesítmény is, sajnos nem várható el minden embertől, hogy megértse szükségességét és helyénvalóságát.

2022. máj. 1. 11:40
 15/23 anonim ***** válasza:

Nem is tudom, de a szüleim is erre próbáltak nevelni bennünket, sőt a nagyszüleim is.

Elmondom miért. A nagyszüleim 1911-1926 között éltek, és sok minden nem volt alap amit manapság annak vesszük. Az anyai nagyszüleim iskolaigazgatók és tanítók voltak, ha kvázi azt a kevéske pénzt is felélték volna, akkor pl a pedagógusi szolgálati lakásban pl nem lett volna saját fürdőszobájuk....

Ugyanúgy lengyel nagyanyám spórolt, mert lengyel nagyapám elitta a maga keresetét... és volt 4 gyermek...

A szüleim spóroltak, pl arra, hogy anyám szüleinek ugyanabban a kisvárosban vegyenek egy 2 szobás panelt... utána maguknak is spóroltak, hogy vegyenek szolgálati lakás helyett egy 2 és félszobás lakást.... és anyám máig nézi az akciókat... és úgy vásárol... sőt leszigeltetette előző családi házunkat, meg a mostani panelünket... hogy ez által is spóroljon...

2022. máj. 1. 12:08
 16/23 A kérdező kommentje:

14.

A beteges spórolás, ami proli szokás.

Náluk van olyan,hogy fürdővízzel öntik le a pisit a WC-ben, meg télen majdnem kabátban ülnek a szobában.

2022. máj. 1. 12:11
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
16! És ezzel mi is a baj? Én például itthon télen csak két szobát fűtök! Megtehetném, hogy az egész házban 22 fok legyen, de most mi a f**znak pocsékoljam a saját pénzem arra, hogy a közlekedő is ki legyen fűtve? A szigetelés jó, a két fűtött szobából jön ki annyi meleg, hogy ott is van egy 15 fok, ott meg nem vagyok sokat, és ennyi. Most ha fűtenék orrba-szájba csak elmenne havi 50-60 ezer forintom a semmire így meg fele sincsen. Sőt megcsináltattam a keményt, van már kályha is, azon is spórolok. Ja és mindehhez az átlagbér kétszeresét keresem pont azért mert tudom mire kell költeni pl. befektetések, tanulás és mire nem, és a téli hőár ilyen, hogy én nem költök rá, ezért járok biciklivel városban vonattal azon kívül miközben az olyan igazi prolik mint te már nettó 250-ből is veszi a kocsit hitelre, aztán csodálkozik, hogy nem marad hó végén pénz a cigire.
2022. máj. 1. 12:21
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
A beteges spórolás a proli szokás? Szerintem te is olyan vagy, hogy ha felélnél mindent, akkor kitalálnád aztán, hogy csúnya zsidók vették meg a házadat és azért lakoltattak ki és nem amiatt mert nem fizetted a rezsit....
2022. máj. 1. 12:23
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Az okos ember nem a szükségben spórol, hanem akkor,amikor nem szorulna rá. A hülye meg akkor pazarol ,mert megteheti és miért ne, aztán szükséghelyzetben meg mindenki más hibás csak ő nem,amiért nélkülöznie kell. Ez azóta így van ,amióta világ a világ. Nézd csak meg a legszegényebb rétegnek mire jut: alkohol meg cigaretta, de ruhára,tüzelőre,ételre már nem jut.
2022. máj. 1. 12:29
 20/23 anonim ***** válasza:
Én alkoholt iszok, de cigit nem.... de így is nézem az árakat...
2022. máj. 1. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!