Mi a véleményetek arról hogy az Unió akarja eldönteni hogy mennyire lehet felfűteni a lakást?
Az európai Unió tovább halad a Szovjetunióvá válás felé,már azt is ők akarják megmondani mennyire lehet fűteni.
Mi a véleményetek?
#9 Amikor átvesznek cikket akkor mindenhol ezt teszik.
rendszeresen vadászok a ballibek által belinkelt cikkekben források után és ott is ez van, egyik a másikét másolja be szóról szóra.
Csak a végén amikor sikerül megtalálnom esetleg valamit a valóságról, akkor az ütni szokta azt amit a cikkben leírtak ás másolgattak.
Ezzel szemben éppen a nyugati médiában találkozhatsz azokkal a hírekkel amik a gázfogyasztás csökkentéséről, a "felesleges" mindennapos fürdésről, a mécsessel és virágcseréppel való fűtésről szólnak.
Az eu egyik világhíres találmánya volt, hogy szabályozták az unióba beérkező banánnak és uborkának a maximális görbületét. Most komolyan azt nem vagy képes elhinni, hogy szabályoznák a maximális hőmérsékletet? Mikor alig vagyunk túl a pandémián, ahol az unió legtöbb tagállamában hetekig, volt ahol hónapokig ki se lehetett lépni a lakásokból?
Egy kis bemutató a banán szabályozásából:
A BIZOTTSÁG 1333/2011/EU VÉGREHAJTÁSI RENDELETE
(2011. december 19.)
a banánra vonatkozó forgalmazási előírások megállapításáról, e forgalmazási előírásoknak való megfelelés ellenőrzéséről és a banánágazatban a tájékoztatásokra vonatkozó követelményekről
"III. MÉRETELŐÍRÁSOK
A méretet a következő tényezők határozzák meg:
— az ehető gyümölcshús hossza centiméterben kifejezve, a külső görbület mentén, a kocsány ízesülésétől a banán
csúcsáig mérve,
— a gyümölcs átmérője milliméterben kifejezve a banán felénél, a hossztengelyre merőlegesen mérve
..A hossz legalább 14 cm, a vastagság legalább 27 mm legyen."
Nézzük csak.
Én pl 2002-ben már gyógyúszásra jártam az általános iskolámmal a helyi kisvárosi uszodába, és utána olvastam akkor, hogy geotermikus energiával fűtik az új szárnyát.
2004-ben indult el a panel házak energetikai korszerűsítése és szigetelése, a Fidesznek ezt kellett volna folytatnia és 12 év alatt ma már kevesebb rezsit kellene fizetni, mint az előtti évtizedekben és a megújuló energiaforrásokra is átlehetett volna állni...
11, ez most lehet hülyeségnek hangzik, hogy a banánról értekeznek... de te talán szeretnél 5 centis banánokat a boltba, amit megveszel, hazaviszel és kiderült, hogy kb egy falat gyümölcshús van benne?
Az ilyet a kereskedő nem vesz át, mert tudja, hogy nem tudja eladni. Ha átveszi, a vevő nem fogja megvenni, mert több a héja mint a gyümölcs. Rárohad a kereskedőre és megy a kukába. Veszteség a kereskedőnek, fölösleges hulladék a környezetnek.
Egyébként akár igaz a hír, akár nem, én adom, hogy csökkenteni kéne az energiahasználatot.
Rosszul vagyok, amikor látom, hogy emberek a tél leghidegebb szakában is egy szál alsógatyában flangál otthon. Ahelyett, hogy felvenne valami évszaknak megfelelő ruhát, inkább csak föltekeri a fűtést mint az őrült.
Az amerikai után az európai embernek van a legnagyobb ökológiai lábnyoma. A klímaváltozás a nyakunkon, mi meg kikérjük magunknak, ha nem pazarolhatunk. Egyszer majd kipukkad a buborék, és akkor nagy lesz a pofáraesés. Kérdés, hogy milyen magasról akarunk esni.
Amúgy a magyarok sose voltak előre tekintőek... pedig lehetne előre nézni... és tervezni hosszútávra...
Tudom, hogy a kérdezőnek ismeretlen a Zero-waste életmód, meg a szigetelés, meg az energiaspórolás, pl anyám rám szól ha magam után égve felejtem a lámpát a wc-zés után.. ha otthon vagyok...
#12 "2004-ben indult el a panel házak energetikai korszerűsítése és szigetelése, a Fidesznek ezt kellett volna folytatnia és 12 év alatt ma már kevesebb rezsit kellene fizetni, mint az előtti évtizedekben és a megújuló energiaforrásokra is átlehetett volna állni..."
Folytatták is.
Azóta volt támogatás kazáncserére, háztartási gépek cseréjére energiatakarékosabbra és éppen most megy a lakásfelújítási program is.
Úgy tűnik Némmetorszában "rozmárok" voltak a kinti ismerőseim, mert náluk sosem érte el a hőmérséklet a 18 fokot. Ráadásul a legnagyobb hidegben is nyitott ablaknál aludtak. Az angloknál hasonló. Vastag pulóverben járkáltak a lakásban. Egyik házban "csak ahol a papok táncolnak" ment a padlófűtés.
Az olaszoknál meg nem nagy kunszt a 25 fok.
Legtöbb helyen annyi van. Máshol beméssz a melegből és majd megfagysz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!