Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak engem ijeszt meg hogy...

Csak engem ijeszt meg hogy ami régen vicc volt az napjainkban komoly?

Figyelt kérdés

Brian élete filmben, ez a jelenet:

https://www.youtube.com/watch?v=64al8TvGYjw

Nos a valóság pedig:

[link]

Ezek után kérdem én, nektek is olyan érzésetek van hogy 40 évvel ezelőtt ez csak szimpla abszurd vicc volt, napjainkban meg már véresen komoly? a 40 évvel ezelőtti társadalomba a mai napjaink 1 abszurd nem normális elképzelt világ lenne, csak a baj hogy mi ebben benne élünk! ez csak engem rémiszt meg? ez olyan mintha a mostani társadalomba teljesen abszurd az hogy például: a heterószexualitás betegségnek kezeljék, ez teljesen abszurd de gondoljunk arra hogy mi lenne ha 40 év múlva ez megtörténik?

Szóval érzitek a lényeget nem? ami 40 évvel ezelőtt 1 abszurd vicc volt az napjainkban a valóság... na most akkor kérdem én, ha a társadalom már szinte 1 abszurd vicc akkor hova tovább? van ennél lejjebb? ez csak engem rémiszt meg?

2022. ápr. 25. 05:29
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt az az alapvető probléma, hogy azt akarják, hogy úgy tekintsünk a transzneműségre, mint csak egy szexualitásra a sokféle közül. Közben pedig nagyon sok dolog arra mutat, hogy ez nem normális dolog, hanem egy zavar. És közben lehetetlenné teszik, hogy tudósok kutassák a témát, pedig lehet, hogy egy csomó transz sokkal jobban járna, ha mondjuk más módon tudnák őket kezelni hormonok és műtét helyett.
2022. ápr. 25. 10:55
 42/49 A kérdező kommentje:

Ez nem vélemény hanem tény! kérem szépen azok a balosok akik azt mondták hogy FELGYÚJTJÁK A VÁROST ha george floyd gyilkosát nem ítélik el! ebbe logikusan belegondolva (már bocs de) H.LYE aki nem látja... aki ezt nem látja az NEM IS AKARJA LÁTNI! egyértelmű hogy a tudományt befolyásolja a politika! elég megnézni a "gender" szakokat... szó szerint azt kutatják hogy hány gender van! mi ez ha nem kamutudomány?

2022. ápr. 25. 10:56
 43/49 A kérdező kommentje:

Elméleti fizika :D tessék!

2022. ápr. 25. 10:58
 44/49 anonim ***** válasza:
46%

Eljutottál a cikk olvasásában eddig a részig?

(nem én írtam nagy betűvel, kimásoltam)

„MIVEL BIZONYOS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT A TRANSZNEMŰ FÉRFIAK ÉS A NEM BINÁRIS SZEMÉLYEK IS TEHERBE ESHETNEK, ÉS AZ ILYEN ESETEKBEN RÉSZESÜLNIÜK KELL A TERHESSÉGGEL ÉS SZÜLÉSSEL KAPCSOLATOS GONDOZÁSRA VONATKOZÓ INTÉZKEDÉSEKBEN, A NEMI IDENTITÁSUK ALAPJÁN VALÓ HÁTRÁNYOS MEGKÜLÖNBÖZTETÉSTŐL MENTESEN".

Tehát olyan "férfiakról" van szó, akiknek van méhük, és képesek kihordani egy magzatot, de nem 100%-ban férfiak. Szóval nem jutott el még oda az orvostudomány (sajnos), hogy egy original férfi terhes legyen és életképes utódnak adjon életet (mint a Junior című filmben), habár nem lenne rossz, segítség lenne olyan pároknak, ahol az anya valami betegség miatt nem élné túl a terhességet (volt ilyen rokonom, már nem él), vagy ha a terhességnél nem is, de szülésnél mindenképpen lennének komplikációk.

A jogi döntés most csak azokra az esetekre vonatkozik, amikor valaki amúgy férfiként él, annak is látjuk, miközben nem teljesen az. A transzneműeknél pont az történt, hogy magzati fejlődésben valami hiba történt, ezért mindkét nem nemi jellegeiből kialakult neki valami valamilyen arányban, szóval lehet, hogy belül van méhe, de kívül férfi külseje van, vagy van heréje, de amúgy teljesen nőnek látszik, ez egészségügyileg alátámasztott valós dolog, nem pszichés hóbort.

2022. ápr. 25. 11:16
 45/49 anonim ***** válasza:
66%
#44: "Nem bináris" nincs, ilyen hülyeségekkel nem foglalkozom. A transzokkal kapcsolatban tévedsz. Akikre te gondolsz, azok a hermafroditák. A transzok azok azok, akik minden szempontból (nemi szervek, kromoszómák, ivarsejtek stb.) pl. nők, de férfinak gondolják magukat. A probléma ott van ezzel az egész agybajjal, hogy ha teherbe is tud esni, akkor pláne nem kéne férfinak hívni. Meg amúgy se.
2022. ápr. 25. 11:21
 46/49 anonim ***** válasza:
43%

"A hormonok szedése vagy a műtét, szintén nem természetes dolgok, ilyenek az állatvilágban nincsenek."

Az állatok nem hordanak ruhát, miért nem mész ki az utcára pucéron?

2022. ápr. 25. 11:21
 47/49 anonim ***** válasza:
91%
45, hát nézd, elképzelhetőnek tartom, hogy a cikkíró pontatlanul fordított. Ne vedd készpénznek, amit leírtak.
2022. ápr. 25. 11:26
 48/49 anonim ***** válasza:
86%

Én szoktam nézni tudományos ismeretterjesztő csatornát, és az egyik ilyenen volt szó az ilyen transzneműségről. Ott pont azt feszegették, hogy kromoszómák szintjén van eltérés, miközben amúgy teljesen másnak látszol. És előfordul olyan, hogy pubertáskor amikor jön egy nagyobb hormonlöket, akkor a test bepótolja azt a lemaradást, ami a magzati fejlődésben nem történt meg. Igaz, ez ritka. Vagy esetleg műtéttel kell segíteni. Ezt már lehet vizsgálni, ha valakinél ilyen felmerül, hogy talán nem olyan testben él, amilyenben kellene. Nyilván másképp is fog működni, mint hogyha minden úgy fejlődött volna, ahogy kellett volna. Arra már nem emlékszem, hogy lett-e válasz arra a kérdésre, hogy mi okozza ezt a rendellenes fejlődést.

Egy magyar podcastben szintén hallottam erről témát, ahol kitértek arra, hogyan jöhetnek össze a kromoszómák, XX, XY, sőt, van, hogy nem is 2, hanem 3 kromoszóma van, 2X és 1Y vagy fordítva. Nem olyan egyszerű a genetika, mint ahogy általános iskolai biológia órán tanítják.

2022. ápr. 25. 11:36
 49/49 anonim ***** válasza:
66%
#48: Ezeket hermafroditizmusnak hívják. A transzneműség más.
2022. ápr. 25. 11:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!