Csak engem ijeszt meg hogy ami régen vicc volt az napjainkban komoly?
Brian élete filmben, ez a jelenet:
https://www.youtube.com/watch?v=64al8TvGYjw
Nos a valóság pedig:
Ezek után kérdem én, nektek is olyan érzésetek van hogy 40 évvel ezelőtt ez csak szimpla abszurd vicc volt, napjainkban meg már véresen komoly? a 40 évvel ezelőtti társadalomba a mai napjaink 1 abszurd nem normális elképzelt világ lenne, csak a baj hogy mi ebben benne élünk! ez csak engem rémiszt meg? ez olyan mintha a mostani társadalomba teljesen abszurd az hogy például: a heterószexualitás betegségnek kezeljék, ez teljesen abszurd de gondoljunk arra hogy mi lenne ha 40 év múlva ez megtörténik?
Szóval érzitek a lényeget nem? ami 40 évvel ezelőtt 1 abszurd vicc volt az napjainkban a valóság... na most akkor kérdem én, ha a társadalom már szinte 1 abszurd vicc akkor hova tovább? van ennél lejjebb? ez csak engem rémiszt meg?
#25 Ezzel mondjuk egyetértek: "az állapotuk nem normális dolog, és pláne nem ünnepelendő vagy támogatandó". De az, hogy ez az állapot nem normális, nem jelenti azt, hogy ők mentálisan betegek vagy hogy el kéne őket ítélni, vagy meg kéne őket bélyegezni. Nem ünnepelendő vagy támogatandó, hanem elfogadandó - szerintem. Én mondjuk nem érzem úgy, hogy a "nyugati világ" ünnepelné őket, inkább az elfogadást próbálják tolni, ami ugye nagyon könnyen tud kontraproduktív lenni.
Én úgy vagyok vele, hogy aki nem akarja őket elfogadni, az nem fogadja el. :) Én olyan liberális vagyok, aki ezt is el tudja fogadni. De hazugságokat ne állítsunk róluk, csak azért, mert valakinek az a _véleménye_, hogy ez mentális betegség, mikor az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem az. Nekem ez itt a problémám.
#27: Én nem mondom azt, hogy ez márpedig mentális betegség, hiszen nem vagyok orvos, csak leírtam, hogy milyen okok miatt az SZERINTEM. Elfogadni nyilván el kell, ahogy az autistákat is, bántani se kell őket, de szerintem a nyugati világ ezen már rég túlment. Ott már nem elfogadás megy, hanem ünneplés. Gondolj bele, hogy az USÁ-ban az egyik szépségversenyen direkt megválaszottak egy transzot, és mindenki odáig volt meg újongott, hogy micsoda "nő". Vagy itt van ez a videó:
https://www.youtube.com/watch?v=f7VyJKVBt7g
Itt még ráadásul arról is beszélnek, hogy pubertásblokkolókat nyugodtan lehet szedni, ha szükség van rá, miközben maradandó hatásuk lehet a szervezetre. Ez mondjuk szerintem már BTK kategória, és börtönben kéne lennie annak, aki ilyen videót csinált.
Egyébként most hirtelen elgondolkodtam, hogy vajon a szintén nehéz helyzetű autistákat pl. miért nem ünneplik ennyire? Az ő elfogadásukról miért nincs szó a médiában, filmekben? Valamiért csak a szexuális kisebbségekről van szó mindig. Egyre inkább úgy érzem, hogy ez itt egy ideológia terjesztéséről szól igazából, nem elfogadásról, mégpedig egy elég beteges ideológiáéról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!