Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ragaszkodnak "sokan"...

Miért ragaszkodnak "sokan" ahhoz, még mindig, hogy "Vesszen Trianon!" és ahhoz, hogy Magyarország újra Nagy-Magyarország legyen?

Figyelt kérdés

Ilyesmit általában a Fidesz és újdonsült Mi Hazánk szavazóktól hallok.

Miért dédelgetnek ilyen álmokat hiszen ezt ma már el se lehetne érni.

Ha pedig az a céljúk, hogy a magyar lakta területek kerüljenek vissza az anyaországhoz miért nem inkább azokért a területekért küzdenek?

Illetve a trianoni békediktátum már nincs is érvényben mert mindent felül írt már az 1947-es párizsi béke.

Tételezzük fel, hogy vissza áll Nagy-Magyarország, de ide kerülne rengeteg kisebbség is (szlovák, ukrán, ruszin, román, szerb, horvát stb...) akik viszont így már lehet többen lennének mint a magyar lakosság, akár a saját országunkban mi kerülnénk kisebbségbe.

Ti mit gondoltok erről?

Várom a Fidesz és Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánsainak is a véleményét ezzel kapcsolatban.

2022. ápr. 22. 01:03
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
45%

Te vagy mindközül a legnagyobb.

2022. ápr. 26. 16:10
 32/61 anonim ***** válasza:
32%

Az eszükbe sem jut hogy a magyarok is ártottak akkoriban a nemzetiségeiknek.

Meg ha az adott kort nézzük amiben a nacionalizmus a nemzeti eszme épp felfutóban volt a térségben akkor nem is hiszem hogy megtarthattuk volna még ha nincs háboru akkor sem.

2022. ápr. 27. 09:17
 33/61 anonim ***** válasza:
74%
32# európa legjobb nemzetiségi törvénye volt a miénk akkor kiknek ártottunk? A horvátok teljesen különnek voltak kezelve
2022. ápr. 27. 10:55
 34/61 anonim ***** válasza:
11%
Lex Apponyi
2022. ápr. 27. 19:17
 35/61 anonim ***** válasza:
79%

33#-asom nem tudom miért pontoztuk le most komolyan.

Európäba a 19.századba csak mi hagytuk anyanyelvi szinten tanulni, beszélni a kissebséget a horvátok autonómiát kaptak azt ne mondja nekem senki hogy ez nek kielégítő

2022. ápr. 27. 19:20
 36/61 anonim ***** válasza:
23%

Akkor már ez sem volt kielégítő.

Lex apponyi egyébként pont hogy nem hagyta őket a saját nyelvüket használni illetve kötelezően magyart kellett tanulniuk de akkor már mindegy volt szerintem mert ugyis saját államot akartak volna.

2022. máj. 1. 09:47
 37/61 anonim ***** válasza:
47%

36# akkor mondj egy alternatívát amit akkor bevezethettek volna.

Adjunk autonómiát a szlovákoknak, románoknak, szerbeknek, ruszinoknak? Végül is a szlovákokon kívül az összes csak bevándorolt

2022. máj. 1. 11:09
 38/61 anonim ***** válasza:
33%
Váljanak le az országról. Amennyiben valóban nemzetállamokat akarunk akkor legyenek nemzetállamok.
2022. máj. 1. 12:37
 39/61 anonim ***** válasza:
86%

38# váljanak le.

Egyébként székelyföld mai napig magyar többségű miért nem válnak ki? A bánát területe félig magyar félig meg román lakossägú akkor a szerbek mondjanak le róla és a vajdaságot adják ide a kelet bánátot meg romániánal

2022. máj. 1. 14:05
 40/61 anonim válasza:
18%

Az iskolában tanultam, hogy a Lex Apponyi törvény egy nagyon rossz döntés volt, felharagította a kisebbségeket. De akkor is ahogy a 20-ik században elbántak és most is bánnak a határontúli magyarokkal, az elfogadhatatlan. Van székely rokonom, aki nem akart elköltözni Erdélyből, de a Ceausescu rendszer kegyetlen volt, muszáj volt eljönniük és azóta is utálja a románokat. De ez igaz a többi elcsatolt részre is.

Én úgy gondolom, ezt nem szabad elfelejteni és hagyni.

A békediktátumok nagyon igazságtalanok voltak. A környező országok meg, Romániával az élen, pofátlanok voltak. Még Ausztria is megkapta Burgenlandot, pedig ugyanolyan vesztes ország volt, mint mi. Igaz, hogy ott tényleg osztrákok laktak akkor is, de a Fertő-tó akkor is hiányzik Magyarországról. Az ország 2/3-at elvették olyankor, ami egyszerűen hihetelen. Magyarország régen nagyhatalom volt, ma egy gyenge kis ország. A Kárpát-medence a térképet nézve is egy egység, ami a történelem során nagyrészt a magyaroké volt, az elvett teületek a mostani tulajdonosaiké soha ezelőtt. Vannak benne hegyek, bányák, alföldek, folyók, tavak, nagyvárosok stb.és egy jól védhető határvonal, a Kárpátok.

Utálom a Fideszt, ezt a rablóbandát. A Mihazánk meg széthúzza az ellenzéket, ami leválthatná Orbán Viktort. Az összellenzékre szavaztam, mert a mostani rendszer tönkreteszi az országunkat és visszafele fejlődünk. Ha a mostani ellenzék nem is foglalkozik a revizíóval, akkor is jobb, mint a Fidesz. De én reménykedem abban, hogy Magyarországnak lesz még ennél igazságosabb határvonala. Mindig arra gondolok, hogy a török is 150 évig itt volt, trianon meg 102 éve volt, úgyhogy semmi sem lehetetlen.

Én szégyellem magam, amikor egy anyaországi magyar pl. egy kárpátaljai magyart leukránoz, mert nem az és valószínű nem hallja ezt szívesen. Nem tehet róla.hogy időközben az a magyar föld határon kívülre került, attól ő még nem ukrán, inkább örüljünk neki, hogy magyarnak tartja magát.

Az egyetlen dolog amit tehetünk, hogy nem hagyjuk, hogy a magyarság aránya még jobban lecsökkenjen ezeken a területeken. Én nagyon tisztelem a határon túli magyarokat, mert ők sokkal jobban magyarok, mint mi, anyaországiak.

A "vesszen Trianon" alatt a testvéreink melletti kiállásra és az igazságtalanságok nem feledésére gondolok. Ettől függetlenül tanultam, hogy már nem a trianoni béke van érvényben.

2022. máj. 4. 03:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!