Ha nem lehet Lmbtq érzékenyítést tartani, akkor miért lehet, sőt kötelező vallási érzékenyítést tartani?
Ez király. Sakk - matt.
Ilyen helyzetben komolyan elbeszélgetnék a gyerekkel, hogy ha a pap olyat csinál amit nem kellene akkor azonnal szóljon.
Aztán egy darabig biztosan nem misézne, és szarok rá hogy a vatikán mint mond.
Képzeld el, nekem NEM KELLETT soha hittant tanulnom az iskolában.Akkor hogy van ez?
Én nem vagyok vallásgyakorló, de azért azt be kell látni, hogy az európai kultúrának keresztény gyökerei vannak.Innen nézve azért aaaannnyira nem kellene azon felháborodni, hogy ha esetleg ezt oktatják is iskolában, az alapműveltség részeként.
"ha esetleg ezt oktatják is iskolában, az alapműveltség részeként"
Renben oktassák vallástörténet néven. Mondják el hogy az iszlám ezt hirdeti, a zsidók azt, a hinduk meg megint mást.
Ez alapműveltség. De a helyi plébános nem ezt fogja oktatni hanem amit a főnökei kiadtak neki. A világ a saját vallásának a szemszögéből bemutatva.
A gyereket olvasni és számolni tanítsák meg.
Kötelező heti 1 hittan óra nem egyenlő az érzékenyítéssel.
Amikor minden sorozatba, reklámba, filmbe tesznek melegeket az már az.
Azért örülök, hogy amikor én valós példát hozok fel arra, hogy azért közel sem annyira egyértelmű a dolog, minthogy "csak annak van hittan, akit az érdekel", egyből le lettem pontozva :D
Bizony sok kisvárosi vagy falusi iskola van, ahol egyszerűen nincs tanár, aki erkölcstant tanítson. Vannak ismerőseim, akiknél olyan iskolába jár a gyerek, ahol habár van erkölcstan, de a hittantanár tartja 0. vagy 7.-8. órában. Nálunk az évfolyamban csak én meg egy másik szülő kértük, hogy a gyerekeink erkölcstanra járhassanak, így nekik kötelezően hittant kell tanulniuk, mert 8 fő alatt nem indítanak erkölcstan órákat.
Látom az előző válaszom valami galamblelkű valláscsősz töröltette de mindegy.
Akkor is igaza van a #18-nak, #17 meg kicsit hazudik.
Hiába nem kötelező a hittan ha helyben nincs lehetőség erkölcstant tanulni. Ezért hordja a szerencsétlen polgár a gyerekét faluról a városba. Nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!