Most már ciki lesz végre, ha valaki LMBTQ párti?
Évekig éreztem azt, hogy titkolnom kell az LMBTQ meg a többi divatmajomsággal szemben érzett ellenszenvemet, sőt azt is, hogy a családot, gyerekvállalást fontosnak tartom, mert rögtön a "szülőgépnek" nézem a nőket meg a többi baromsággal jöttek. Barátaim, kollégáim közt is szinte csak az a vélemény volt jelen, hogy Orbán rohadjon meg, meg mennyit lopnak.
Most április 3-ika óta mintha változott volna a helyzet. Melóban már másnap csendben voltak azok az asztalnál, akik máskor hangosan politizálnak. Később, amikor én is hangot adtam annak, hogy örülök, hogy nem az ellenzék nyert, több kollégámról kiderült, hogy támogatóak ebben. Komolyan, kicsit olyan érzésem volt, mint amikor egy meleg "előjön" a szexualitásával a környezetének...
Amúgy a melegekkel nincs bajom, de a nyugatról átvett marhaságokkal igen, és sajnos ez a szivárványos dolog is közéjük tartozik. Nem szeretem azokat, akik homofóboznak, ostobának neveznek azért, mert nem támogatom, hogy összeházasodjanak (kinek árt vele? Az értékrendemnek).
Elképzelhető, hogy most megfordult a hagyományos értékrendűek számára a közéleti helyzet, és annak kell csendben maradnia, aki eddig szivárnyos profilképet tett ki és büszkén menözőtt azzal, hogy LMBTQ párti?
"Igen, fogadhat egyedülállóként."
Köszi, tehát a 36-os hozzászólásodat megcáfolva beismerted, hogy nincsenek ugyanolyan jogaik. Hiszen, ha lennének, akkor nem csak egyedülállóként, hanem párként is örökbe fogadhatnának.
"És a család az egy férfi és nő + gyerek"
Nem. A család két szülő és gyerek(ek). Vagy egy pár gyerek nélkül.
"Ha ez fáj neked, költözz más országba."
Ha jól emlékszem már fentebb leírtam egyszer, hogy eszem ágában sincs elköltözni Angliából :)
Ugyanazok a jogok illetnek meg téged is, mint más élettársi kapcsolatban élőket.
A házasság egy férfi és egy nő szernt köteléke, nem heteróé vagy melegé, ezt kellene megérteni. Ha a párod nem ellenkező nemű, akkor nem házasodhatsz vele, ezt én heteróként ugyanúgy nem tehetem meg, ahogy te melegként. Tehát egyenlő jogaink vannak.
Ha két azonos nemű házasodhatna, azzal kiüresítenénk a házasság fogalmát, mert ennyi erővel miért ne házasodhass akkor a kutyáddal is, ha csak annyi feltétlt szabunk, hogy a két fél szeresse egymást. Remélem, érted a logikai bakit. Családnál ugyanez: két gyerek nélküli ember nem család, mint ahogy egy egyeülálló sem az. A család fogalma a szellemi-anyagi tövábbörökítésről szól, tetszik vagy sem.
Ha Angliban laksz, akkor meg ne a pofád járjon odakintről, hanme próbálj meg ott boldogulni. Bár elhiszem, hogy a konyhán mosogatásból nehéz, melletted a pakisztáni gyerekkel.
"A házasság egy férfi és egy nő szernt köteléke, nem heteróé vagy melegé, ezt kellene megérteni"
És ezt ki mondja? Sőt nem is az a lényeg, hogy ki mondja hanem, hogy miért kéne ezt elfogadni "megérteni"?
"mert ennyi erővel miért ne házasodhass akkor a kutyáddal is, ha csak annyi feltétlt szabunk, hogy a két fél szeresse egymást. Remélem, érted a logikai bakit"
Abszolút értem a logikai bakit. Ugyanis nem csak annyi a feltétel, hogy a két fél szeresse egymást, hanem az is, hogy a két fél ember legyen. Bár ez szerintem elég triviális, legalábbis ha nem vagy full agyhalott akkor biztos az.
"Ha Angliban laksz, akkor meg ne a pofád járjon odakintről, hanme próbálj meg ott boldogulni. Bár elhiszem, hogy a konyhán mosogatásból nehéz, melletted a pakisztáni gyerekkel."
Én még mindig mérnökként dolgozom itt 2012 óta, de ezt már az alábbi kérdésben leírtam egyszer a 40-es válaszban :)
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..
"És ezt ki mondja? Sőt nem is az a lényeg, hogy ki mondja hanem, hogy miért kéne ezt elfogadni "megérteni"?"
Nem kell megérteni, de akkor oda kell költözni, ahol a számodra kedves társadalmi szabályok az érvényesek. Nem pedig a többséget cseszegetni azzal, hogy változtasson az évezredes berendezkedésén a te kedvedért. Ezt hívják alkalmazkodásnak.
"Ugyanis nem csak annyi a feltétel, hogy a két fél szeresse egymást, hanem az is, hogy a két fél ember legyen."
Akkor gondolom lehet házasság a gyerekeddel, kiskorúval, testvéreddel, anyáddal, bárkivel. Vagy vannak további korlátozások is? Lássuk, mennyi fér bele neked, mennyire vagy náci?
"de akkor oda kell költözni, ahol a számodra kedves társadalmi szabályok az érvényesek"
Ez részemről lassan 10 éve megtörtént, hányszor írjam még le?
"Akkor gondolom lehet házasság a gyerekeddel, kiskorúval, testvéreddel, anyáddal, bárkivel"
Nem ismered a jogszabályokat. Igaz én sem vagyok egy jogász, de
kiskorú csak szülői hozzájárulással házasodhat. Vérfertőző kapcsolatban pedig nem engedélyezett a házasság, de javíts ki ha tévedek. Ez eddig is így volt és ez után is így lesz mert ez így normális.
Tehát akkor két azonos nemű, felnőtt, beszámítható, egymással rokoni kapcsolatban nem álló ember miért nem házasodhat? Ja, erre már megint csak valami hablaty válasz fog jönni, mivel megmagyarázhatatlan xD
"Tehát akkor két azonos nemű, felnőtt, beszámítható, egymással rokoni kapcsolatban nem álló ember miért nem házasodhat?"
Pont azért, amiért kiskorúval, rokonnal, állattal, tárgyakkal nem lehet házasodni. Mert természetellenes és beteges.
Ha már itt tartunk, világunk legtermészetellenesebb jelensége az a vallás. A másság nyilvánvalóan nem természetellenes.
Betegesnek meg azt nevezném aki úgy gondolkodik mint a 47-es meg a kérdező.
Ha olyanokhoz vonzódik az ember, akikkel/amikkel nem lehet közös utódja, az beteges.
A vallásban mi a természetellenes? Az általad követett marxista eszme lehet, hogy annak tartja, de a normális emberek nem, beleértve a normális ateistákat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!