Most már ciki lesz végre, ha valaki LMBTQ párti?
Évekig éreztem azt, hogy titkolnom kell az LMBTQ meg a többi divatmajomsággal szemben érzett ellenszenvemet, sőt azt is, hogy a családot, gyerekvállalást fontosnak tartom, mert rögtön a "szülőgépnek" nézem a nőket meg a többi baromsággal jöttek. Barátaim, kollégáim közt is szinte csak az a vélemény volt jelen, hogy Orbán rohadjon meg, meg mennyit lopnak.
Most április 3-ika óta mintha változott volna a helyzet. Melóban már másnap csendben voltak azok az asztalnál, akik máskor hangosan politizálnak. Később, amikor én is hangot adtam annak, hogy örülök, hogy nem az ellenzék nyert, több kollégámról kiderült, hogy támogatóak ebben. Komolyan, kicsit olyan érzésem volt, mint amikor egy meleg "előjön" a szexualitásával a környezetének...
Amúgy a melegekkel nincs bajom, de a nyugatról átvett marhaságokkal igen, és sajnos ez a szivárványos dolog is közéjük tartozik. Nem szeretem azokat, akik homofóboznak, ostobának neveznek azért, mert nem támogatom, hogy összeházasodjanak (kinek árt vele? Az értékrendemnek).
Elképzelhető, hogy most megfordult a hagyományos értékrendűek számára a közéleti helyzet, és annak kell csendben maradnia, aki eddig szivárnyos profilképet tett ki és büszkén menözőtt azzal, hogy LMBTQ párti?
Annyira nem volt ez téma amíg a kormány ezt be nem hozta. Jogegyenlőség kellene aztán már értelme se lenne az aktivizmusnak. Az hogy a te értékrendedet sérti az meg a te magánügyet, abból ne következzen semmilyen jogi lépés.
És ne legyen tévképzeted van az LMBTQ-ban is szélsőséges irányzat ,de vannak ultrakonzervatív szélsőségesek is. Jó lenne odafigyelni hogy abból se kapjunk. A frissen megválasztott köztársasági elnök olyan szervezetek konferenciáin elnököl ahol tisztasági gyűrűkről van szó, meg hogy egyáltalán a szexuális felvilágosítás reklámozza a szexet ezért tiltani kéne. Amerikában egy államban pont most tiltották be az abortuszt vérfertőzés és erőszak esetén is.
#13 na erre hadd válsazoljak.
Tipikus liberál hazugság, hogy csak a kormány hozta be, amúgy nem is lenne téma, meg nem tudnánk szegény LMBTQ-król (és nem melegekről) azt se, hogy léteznek. Ahol minden Netflix filmbe kötelező a meleg, ott ezt már sneki nem hiszi el neked.
A jogegyenlőséged már régen megvan (de igen: én sem házasodhatok velem azonos neművelm heteróként), másfelől az ilyen mozgalmaknak akkor sincs vége, ha elérik az addigi céljaikat, nektek mindig még nagyobb elnyomást kell kiáltani, minél több dolgot megkaptok. Ez nem csak LMNTQ-val van így, ez az emancipatórikus mozgalmak természete.
Az, hogy az értékrendemet sérti nem csak magánügy, ugyanis én vagyok a többség, nem pedig te. Neked tehát abban áll a jogod a követelőzéshez, hogy amíg meg nem fordul ez az arány, addig szépen elfogadod, amit én döntök. :)
Na ez egy tipikus rendpárti maszlag volt.
Az meg van , hogy a pedofil ellenes törvényt mindenki támogatta? Aztán teletolták homofób ideológiai maszlaggal, hogy nehogy egyetértés legyen valamiben?
Ha te vagy a többség akkor mi ez a sértett vergődés ,hogy téged elnyomnak?
Mindkét oldalon vannak elborult törekvések, de ez nem jelenti azt hogy nincs egy értelmes pont ameddig lehet engedni. Nagyon remélem hogy akkor az ultrakonzervatívok térnyerése ellen is ugyanígy küzdesz majd.
"ez nem jó hasonlat, ugyanis akkor nem lehetett másképp gondolkodni, hangosan legalábbis nem és halkan is csak magadban"
Ahogy most sem, ha van egy kicsit is nagyobb elérésed az emberek felé. Számtalan eset volt, amikor valakit épp az egekig dícsértek, hogy milyen jó, hogy nyugaton ilyen vagy olyan díjat kapott. Másnap, amikor interjút adott és elmondta adott esetben a gondjait a fidesszel kapcsolatban, akkor már szídták, hogy miért szólalt meg és mekkora szar.
"Ilyet meg nem teszel abban a rendszerben, ilyen véleményt, amit most leírtál, le nem írhatnál"
Jah, mostmár csak emberek előtt nem teheted meg. Titokban igen, sokkal jobb...
"a Fidesz bármelyik szavazójának mi és mennyi köze van a valláshoz?"
Elmondom, hogy mit értett ez alatt.
Aki kicsit is v... - túl sok vallás van, szóval így fogalmazok - keresztény, az már csak a kereszténysége miatt sem szavaz a fideszre.
"egyértelmű volt, szóval csak hozzám akart szólni"
Vagy ő is meg akart győzödni, hogy jó helyen van, szóval nem egyértelmű.
"Álljak le vele vitázni egy rendelőben?"
Csak akkor ha valakinek 3-nál több az IQ-ja és nem ért egyet. Egyébként tényleg ignorálhatod.
Egy értelmes embert a szellemi kihívás, vita szórakoztatna, és mivel vártál is, ha az előzőek igazak rád, akkor belementél volna.
"Mondjam el neki, hogy a lánya, akire annyira rohadt mód büszke volt (joggal), az abban a csarnokban oktat kosárlabdát, amit a Fidesz épített?"
Mármint EU-s pénzből? Igen, mondd el neki, hogy a fidesz az EU pénzével kampányol "sikeres" gazdasági eredményként, miközben Stop Brüsszel-ezik.
Biztos meggyőzi, hogy fideszes legyen. :D
Mert akár hiszed, akár nem, a legtöbb ilyen felújítás bizony EU-s pénzből ment elsősorban és nincs köze a fidesz kormányzó képességéhez, sőt, annak ellenére, hogy az EU pénzek úgy vannak adva, hogy egy az egyben GDP-t növeljék, a fidesz mindig évben alacsonyabb GDP növekedést ért el, mint amennyi EU-s pénzt kaptunk.
"Mondjam el neki, hogy az elmúlt 5 évben minden évben kapott nyugdíjprémiumot"
Ez simán nem igaz.
Minden évben emelték az inflációnak megfelelően (amit egyébként rosszul számolunk) és választás előtt kapott prémiumot.
"míg 2010 előtt azt mutogatták a TV-ben, hogy a nyugdíjasok Bp-en az utcán koldulnak?"
Azért elmondom, hoyg a 13. havi nyugdíj pont 2010 előtti kormányhoz köthető, mivel 2002 előtt nem létezett.
"Akkor a három unoka után nem jár adókedvezmény, nem járt CSOK, otthonfelújítási, ingyen napelem stb. stb."
Ez már nagyon gerinctelen dolog a részedről. És itt szoktak lebukni a fideszesek, hogy mennyire nem nemzetiek.
Ha valaki kicsit is nemzeti, akkor nem a saját, hanem a társadalom érdekét nézi. Mondok egy példát:
Ha neked mondjuk 2 milliós fizud van, akkor simán mondod azt, hogy "én adózom kicsivel többet, hogy a társadalom egészének jobb oktatás, egészségügye legyen".
Aki azt hiszi, hogy mindenki a saját önös érdekeit nézi, az elég féreg.
"Ettől fulladozik a többség, (a többség!!!) aki negyedszer szavazza meg"
A bíróság már 2014-ben is kimondta, hogy a fidesz csalt, amit kimodntak 2018-ban is, szóval ne tegyünk úgy, mintha mindenki telejsen tájékozott lenne és ennek megfelelően szavazott volna.
"Azért nem érti ez a 35%, hogy mi történik 4 évente, mert hangoskodik, véleményével terrorizál"
Ez megint csak simán nem igaz.
Számtalan videó van pont arról, hogy a fideszesek üvöltöznek és nem az ellenzékiek.
"Épp a szívemmel voltam vizsgálaton, nem gondolod, hogy felidegelem magam ilyenekkel."
Ittt meg beismerted, hogy nem vagy azon a szinten, hogy vitázz, ha olyan könnyen eflidegeled magad, amikor - elvileg - neked van igazad.
Szövegértésből Te is hozzájárulsz a PISA-teszt borzalmas eredményeihez, így nem lehet semmiről sem beszélni, ha azt a túloldalt nem értik...
Ne írd le, hogy más mit ért mi alatt, teljesen felesleges, pláne úgy, hogy még csak azt sem érted én mit írok!
Igen, az országos matematikai versenyeredményeim, a mérnöki diplomám és a tény, hogy a világ egyik vezető multijánál dolgozom jól bizonyítja, hogy mennyire szar szövegértésem lehet.
"ha azt a túloldalt nem értik"
Amit leírtál, az ezt jelenti, ha szerinted nem arra reagáltam, akkor neked vannak gondjaid a magyarral.
Ne várjuk el, hogy a másik ember gondolatolvasó legyen, vagy tanulj meg magyarul, vagy ne szavazz, mert ha nem tudod magyarul kifejezni magad, akkor ott más gondok is vannak.
"Ne írd le, hogy más mit ért mi alatt, teljesen felesleges"
Ez meg úgy hívják, hogy önellentmondás. Az előbb még arról volt szó, hogy meg kellene érteni a másikat, én meg tettem, te nem, ezért írtam le, hogy mit értett alatta.
Legalább annyi gerinced legyen, hogy 3 mondatban ne cáfolj rá saját magadra.
"még csak azt sem érted én mit írok!"
Inkább csak nem beszélsz magyarul.
Úgy értelmeztem, amit írtál, ami megfelel a felhasznált szavak jelentésének.
Ha ezzel gondod van, akkor mehetsz vissza általánosba.
Egyébként sok mindent elárul az is, hogy nem kijavítasz vagy érvelsz, hanem hasraütésszerűen kitalálsz valami ökörséget, ami egyértelműen nem igaz.
Ezt érvelési hibának hívják, amit középiskolában tanítanak, ha ezt nem tudtad, akkor az érettségi szintjét sem ütöd meg, és akkor talán neked kellene a PISA eredményed miatt aggódnod.
"Igen, az országos matematikai versenyeredményeim, a mérnöki diplomám és a tény, hogy a világ egyik vezető multijánál dolgozom jól bizonyítja, hogy mennyire szar szövegértésem lehet."
Ez az érved is bizonyítja hogy valóban gond van a szövegértéseddel! :-D
"Most április 3-ika óta mintha változott volna a helyzet"
Mi változott? Nem tudom feltűnt-e, de közel rekord részvétel volt a választáson és ennek ellenére érvénytelen lett a homofób népszavazás, mivel megpuccsoltuk. Ez mindent elmond a helyzetről. Szerintem még a legtöbb fideSSes is gyűlöli az agyhalott homofób gombákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!