Most már ciki lesz végre, ha valaki LMBTQ párti?
Évekig éreztem azt, hogy titkolnom kell az LMBTQ meg a többi divatmajomsággal szemben érzett ellenszenvemet, sőt azt is, hogy a családot, gyerekvállalást fontosnak tartom, mert rögtön a "szülőgépnek" nézem a nőket meg a többi baromsággal jöttek. Barátaim, kollégáim közt is szinte csak az a vélemény volt jelen, hogy Orbán rohadjon meg, meg mennyit lopnak.
Most április 3-ika óta mintha változott volna a helyzet. Melóban már másnap csendben voltak azok az asztalnál, akik máskor hangosan politizálnak. Később, amikor én is hangot adtam annak, hogy örülök, hogy nem az ellenzék nyert, több kollégámról kiderült, hogy támogatóak ebben. Komolyan, kicsit olyan érzésem volt, mint amikor egy meleg "előjön" a szexualitásával a környezetének...
Amúgy a melegekkel nincs bajom, de a nyugatról átvett marhaságokkal igen, és sajnos ez a szivárványos dolog is közéjük tartozik. Nem szeretem azokat, akik homofóboznak, ostobának neveznek azért, mert nem támogatom, hogy összeházasodjanak (kinek árt vele? Az értékrendemnek).
Elképzelhető, hogy most megfordult a hagyományos értékrendűek számára a közéleti helyzet, és annak kell csendben maradnia, aki eddig szivárnyos profilképet tett ki és büszkén menözőtt azzal, hogy LMBTQ párti?
"de ha egy normális ország lennétek"
Ha lennénk, te pedig nem, akkor itt az ideje, hogy költözz. De valahogy 4 évente minden pofáraesés alkalmával újra és újra előkerültök.
“ A jogegyenlőséged már régen megvan”
Sajnos nem.
És ez a probléma. Senki sem a templomi esküvőt követeli (tényleg nem), hanem ugyanazok jogokat, amiket a házastársak megkapnak.
Ha az LMBTQ emberek esetében az élettársi jogokkal ugyanazt kapnák, mint a hetero emberek a házassági jogokkal (közeli hozzátartozónak minősítés mondjuk kórházban, öröklés, anyagi helyzetek, stb.), akkor senkinek nem lenne semmi baja.
Nem azért harcolnak az aktivisták, hogy fehér ruhában vonulhassanak egy templomban, hanem azért, hogy egy baleset esetében, bemehessenek a kórházi szobába a párjukhoz. :(
Ezek alap dolgok és ez senki értékrendjét nem sérti, hiszen nem egy templomi szertartás. Szimplán emberi jog.
Nyilván nem hiszen, ha ugyanaz lenne akkor nem lenne külön ilyen kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!