Most már ciki lesz végre, ha valaki LMBTQ párti?
Évekig éreztem azt, hogy titkolnom kell az LMBTQ meg a többi divatmajomsággal szemben érzett ellenszenvemet, sőt azt is, hogy a családot, gyerekvállalást fontosnak tartom, mert rögtön a "szülőgépnek" nézem a nőket meg a többi baromsággal jöttek. Barátaim, kollégáim közt is szinte csak az a vélemény volt jelen, hogy Orbán rohadjon meg, meg mennyit lopnak.
Most április 3-ika óta mintha változott volna a helyzet. Melóban már másnap csendben voltak azok az asztalnál, akik máskor hangosan politizálnak. Később, amikor én is hangot adtam annak, hogy örülök, hogy nem az ellenzék nyert, több kollégámról kiderült, hogy támogatóak ebben. Komolyan, kicsit olyan érzésem volt, mint amikor egy meleg "előjön" a szexualitásával a környezetének...
Amúgy a melegekkel nincs bajom, de a nyugatról átvett marhaságokkal igen, és sajnos ez a szivárványos dolog is közéjük tartozik. Nem szeretem azokat, akik homofóboznak, ostobának neveznek azért, mert nem támogatom, hogy összeházasodjanak (kinek árt vele? Az értékrendemnek).
Elképzelhető, hogy most megfordult a hagyományos értékrendűek számára a közéleti helyzet, és annak kell csendben maradnia, aki eddig szivárnyos profilképet tett ki és büszkén menözőtt azzal, hogy LMBTQ párti?
Ne haragudj, de a kínált válasz-lehetőségek közül nem tudok választani.
Egyrészt megértem és sajnálom, hogy emiatt egyfajta kirekesztettséget kell(ett) megélned. Furcsa lehet, hogy ezt a szót használom, de igen az a helyzet, hogy bármilyen ideológia képes kirekeszteni, ha fanatizálódik, még egy olyan is ami elvileg pont a kirekesztés ellen jött létre. Valóban van egy ilyen általad leírt jelenség, hogy képletesen fogalmazzak: a "Starbuck's caffé-k környékén".
Egyébként szerintem a választások előtti közvélemény-kutatások fatális tévedéseinek is ez lehet az egyik oka. Tehát hogy sok esetben furcsamód azok érezték jobbnak a titkolózást akik a Fideszre terveztek szavazni.
Másfelől szerintem túl feketén fehéren látod a világot. Nem lenne jobb ha senkinek nem csendben maradnia? Ha értelmesen és konstruktív módon lehetne megvitatni dolgokat és nem a gyűlölködés menne mindkét irányból folyamatosan?
Hogy mégis válaszoljak a kérdésedre: Nem. Szerintem semmi nem fog változni e tekintetben. Ha mondjuk Pesten laksz és/vagy olyan körökben mozogsz ahol a progresszív gondolkodás a normatív, akkor túl nagy változást nem várnék a helyedben. Az összefogás-szavazók most teljes letargiában vannak, ezért lehetnek csendesebbek, de a kultúrharcnak hosszú távon ettől még nincs vége ...sajnos. BÁR ehhez a másik oldal konszolidációjára is szükség lenne.
A magam részéről én egyébként progresszív gondolkodásúnak tartom magam, támogatom a meleg-házasságot és egy bizonyos fokú érzékenyítést is indokoltnak tartanék, de az ami manapság zajlik egyes körökben, az tényleg elképesztő, sőt sok esetben totalitárius. Gondolok itt a kvótákra, meg a megnevezések körüli vitákra például. ...Szóval megértem, hogy ez sokak szemében ellenszenvet kelt.
"Most már ciki lesz végre, ha valaki LMBTQ párti?"
A normalitás SOHA nem lesz ciki! Jobb ha végre beletörődsz és elfogadod.
Épp erről beszélek én is. Nézd meg április 3-át. Érvénytelen, megpuccsolt homofób népszavazás. Ez magáért beszél. A nép döntött, nem leszünk homofób ország. Jobb ha beletörődsz.
#26 a sokféleségbe beletartoznak a pedók, zoofilek, kannibálok, pszichopaták, kéjgyilkosok, tehát őket mind el kell fogadni. Gratulálok az "értékrendedhez".
#27 remélem, a választási eredményre is azt mondod, hogy a nép döntött és szépen elfogadod, hogy marad a "homofób" törvény. A népszavazás érvénytelensége ugyanis senkit nem kötelez semmire. :D
" a sokféleségbe beletartoznak a pedók, zoofilek, kannibálok, pszichopaták, kéjgyilkosok, tehát őket mind el kell fogadni. Gratulálok az "értékrendedhez"."
Igen, ezt terjesztik a szélsőjobbosok az LMBTQ emberekről. Pedig nem így van. De ti betegesen szerettek hazudni. Megszoktuk.
"remélem, a választási eredményre is azt mondod, hogy a nép döntött és szépen elfogadod, hogy marad a "homofób" törvény. A népszavazás érvénytelensége ugyanis senkit nem kötelez semmire. :D"
És egy ilyen felesleges dologra MILLIÓKAT költöttek, miközben a tanárok bérére nem jut. Erre szavaztatok. Ennyire értenek hozzá.
"remélem, a választási eredményre is azt mondod, hogy a nép döntött és szépen elfogadod, hogy marad a "homofób" törvény"
Természetesen a választási eredményre is ezt mondom.
Ennek persze a homofób törvényhez semmi köze.
"A népszavazás érvénytelensége ugyanis senkit nem kötelez semmire"
Nem kötelez, de ha egy normális ország lennétek az lenne a minimum egy ilyen volumenű blama után, hogy eltörlik a homofób törvényt. De hát ugye ti nem egy normális ország vagytok, hanem egy balkáni putri diktatúra, így erre nyilván nem fog sor kerülni. Jó sz@r lehet amúgy ilyen sötétben élni, de hát ti tudjátok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!