Fidesz szavazók! Miért szavaztatok a fideszre?
Kedves 40es!
Láttam Eu plakátot igen.
egészen eddig.
De remélem te meg olvastál külföldi sajtót, amikor az Eu képviselői mondták,hogy tolvajoknak nem lesz innentől pénz!
Szarba lesz a haza! Készüljön azis aki tegnap narancsot evett!
41!
Gondolom te még most is 36(38)% szja-t fizetsz, nem kaptál 13.havit, családi adót!
Az elmult 12 évben nem kaptam bizony!
Most, 2022ben a választás évében kapta,csak veled ellentétben engem nemlehet lefizetni.
44!
Értem!
Visszasirod a fiatalságod.
Hát azt még mzp se tudja visszaadni.
45!
Ennyi a válasz?
Ha már bele kezdtél a fidesz nyalásba, mondd el kérlek miért csak idéntől vannak ezek a “pénzosztàsok”?
tényleg érdekel
46
Vitátokba nem kívánok beleszólni, csak emlékeztetőül: a 13. havi nyugdíj visszaadását nem most kezdték.
46!
Nekem nem osztott semmit!
Az szja az egyetlen amiből részesültem. Na meg a tao.
Na meg az áfa!
De még így is jobb!
És ez nem idei "pénzosztas"!
A szovjetúnió széthullása utáni gazdasági szétesés ennél talán kicsit árnyaltabb. Cukoriparunk eladása is nagy hiba volt, az éppen pont nyugati kézbe került. Viszont ez már egy harminc éves sztori. Miért éppen oroszországban keresi a gazdaságépítés lehetőségeit Orbán?
A gázvezeték egy szükséges dolog, az hogy a gázfüggőség egy országhoz köthető már nem annyira. Ennek most éppen van jelentősége. Litvánia már nem használ orosz gázt, mivel megtehetik, de eddig használt. Most, hogy problémás nem vesz onnan gázt. Erre magyarország is képes lett volna, hosszútávú tervekkel 10es évvel ezelőtt.
A paksi bővítést és az atomenergiát szintúgy támogatom. Nem a több erőművel van a baj, hanem a körülményekkel. Az orosz hitellel, orosz fővállalkozóval és a vitatható kivitelezéssel. Nagyon jó francia erőművek vannak a piacon. Vélhetőleg drágábban, de jobb minőségű konstrukciók érthetőek el az usából. Csakhogy a pontos körülményeket nem is tudjuk, mivel titkosak. Ez sem szimpatikus.
Égyébként ha már energia. Gyurcsány 2008-ban állapodott meg az oroszokkal a gázvezetékről amit önkényesen hozott meg. Akkor Orbán is felszólalt ez ellen. Majd 2014-ben ugyan ezt csinálja paks 2-vel, miután beállt az orosz vezeték mögé.
Összességében gazdasági lehetőség sok felé van, de Orbán pont Putyinhoz ment. Ezt butaság lenne szétválasztani a politikától, mert nyilván van politikai tartalma. Ha viszont szétválasztjuk, akkor a Brüsszeli hülyítés és a nyugati téves eszme ellenére, ott is kapirgálhatnánk.
49
Valóban összetettebb a téma, ráadásul abban az időszakban nagy szüksége volt bevételre az államháztartásnak, hogy mérsékelni lehessen a többkulcsos szja-rendszert. A magyar ipart is fejleszteni kellett volna, de nem volt hozzá erős honi befektetői tőke, így hát maradtak a gyáreladások, a külföldi tőkések bevonása a gazdaságba.
Államtitkok ismerete nélkül elég nehéz válaszolni a miért az oroszokkal és miért a kínaiakkal kérdésre, csak következtetni lehet, hogy diktatórikus megoldásokat nem importáltunk tőlük az ellenzék felé. Ha elkezdődnek újságírók és ellenzéki aktivisták gyilkolása és bebörtönzésük, akkor valóban baj van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!