Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kormányváltó hangulat van?

Kormányváltó hangulat van?

Figyelt kérdés

Ez alatt azt értem, hogy a környezetben ki hogy áll a szavazáshoz.

Mondok egy példát, nekem a (volt)fideszes szüleim nem mennek el szavzni (apam mi hazankra akart de inkabb nem megy, a barataim (5) motiváltak es mind osszefogasra szavaznak, apai agon a család másik fele fideszes 4bol3 a 4. ellenzeki. Munkatarsam 1 van ellenzeki.

Ti mit tapaszaltok, a fideszes ismeroseitek motivaltak? Ellenzekiek motivaltak? Vannak meg bizonytalan ismeroseitek?

2022. márc. 31. 11:03
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
41%
Én csak arra tudok hivatkozni amit érzek a levegőben, én igen, azt érzem, le lesz váltva. Egyszerű megérzés, na meg némi matematika, ami alátámasztja ezt az érzésemet
2022. márc. 31. 11:13
 12/49 anonim ***** válasza:
61%
Én a környezetemben ( nyilván nem reprezentatív) inkább azt érzékelem, hogy a Fidesz nyerni fog ismét....
2022. márc. 31. 11:14
 13/49 anonim ***** válasza:
64%
Az én környezetem nem 8 általános végzettségű, így nem tudom megítélni. Ilyenformán vélemény-buborékban élek. A választást a tömeg dönti el.
2022. márc. 31. 11:15
 14/49 anonim ***** válasza:
67%
Itt a Gyakorin abszolút. Van néhány Fideszes, de szerintem azok közül sokan ugyanazok a személyek, mert jellegzetes stílusuk van.
2022. márc. 31. 11:18
 15/49 anonim ***** válasza:
100%
#14. Ebben igazad van, de nekem is az az érzésem, hogy ide nem írogat több, mint harminc ember rendszeresen. Igen, itt totál ellenzéki túlsúly van, csak ebből bárminemű következtetést levonni felesleges.
2022. márc. 31. 11:23
 16/49 anonim ***** válasza:
56%

#11. "Egyszerű megérzés, na meg némi matematika,"

Utóbbira lennék kíváncsi. :))

2022. márc. 31. 11:24
 17/49 Demion ***** válasza:
46%
Már a 2014-es és 18-as választásokon is 50% alatt kapott a fidesz, így kijelenthető, hogy már akkor is kormányváltó hangulat volt. Most is 50 alatt fognak kapni.
2022. márc. 31. 11:25
 18/49 anonim ***** válasza:
53%

Fejezzétek már ezt a kormányváltó hangulat szöveget. Egyszerűen felidegesít az emberek butasága.

Kormányváltást akartok? Oké, én is. Eddig még rendben lenne a dolog.

De mire váltsunk? Van bármilyen elképzelésetek arról, hogy mit akartok? Tudtok egyetlen konkrétumot is mondani, hogy milyen változásnak örülnétek? És ne, nekem ne gyertek azzal, hogy "ne Fidesz!". Nekem konkrétan mondjátok meg, hogy miben változtatnátok, és hogy melyik párttól várjátok el.

Maga a tény, hogy sokan képesek leszavazni a baloldalra, amelyiket sok pártból öntöttek össze tényleg úgy, mint a moslékot; amelyik hazaáruló elveket vall; amelyiknek normális programja sincsen; amelyik konkrétan a nemzethalált jelentené... na ez qrvára kibhassza a biztosítékot!

Ez nem normális, hogy mindegy mire, de váltsunk. Az a normális, ha különböző nézőpontokat és értékrendeket képviselő pártok között szavazunk. A "bármi csak ne a Fidesz" számomra nem elfogadható. Éppen ezért fogok Toroczkaira és a Mi Hazánkra szavazni. Nekik legalább van valódi programjuk, és egyetértek az értékrendjükkel, nézeteikkel.

És nem, ez nem elvesztegetett szavazat. Elvesztegetett szavazat a baloldalra szavazni. Ha veszítenek, akkor azért. Ha nyernek, akkor meg pláne azért!

2022. márc. 31. 11:25
 19/49 A kérdező kommentje:

Olyan 300 - 400 valtakozo felhasznalora tippelnek a politika kategoriban idosavonkent valtozva, abbol indulok ki h van itt egy folyamarosan kiemelt kerdes h ki nyer es van rajta kb 200 szavazat.

De ha van itt moderator adhatna kis inside infot ha merik.

2022. márc. 31. 11:28
 20/49 anonim ***** válasza:
87%

#9. "Konkrétan nincs fideszes ismerősöm értelmiségi körökben."

Ezekben a körökben úgy szokott ez lenni, hogy jellemzően kizárólag a balok nyilatkoznak politikai kérdésekben, nyíltan hangoztatva álláspontjukat (akár ők vannak kormányon, akár nem). A fideszesek jellemzően csendben végighallgatnak, esetleg még meg is erősítenek vagy látszólag egyetértenek veled egy sor dologban, majd behúzzák a szavazólapon a Fideszt, te meg azt hiszed, hogy nincs is Fidesz-szavazó ismerősöd egy sem. Így torzul a valóságérzékelés.

2022. márc. 31. 11:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!