Magyarországon miért nincs aktív eutanázia?
Adott egy 90 éves ember, aki alig tud már mozogni. Előrehaladott dementia, parkinson kór, és áttétes csontvelő rák.
A család gondozására van bízva, akiknek nem kevés erőforrás, és érzelmi befektés kell, hogy ellássák. Akiről szó van, tiszta éveiben sem akart így élni.
Mégis minek az ilyen embert/embereket a társadalomra hagyni, hogy kínlódjon még 1-2 évet a halála előtt?
Gyógyíthatatlan betegségekről beszélünk...
Ezt egyébként ki döntötte el? A KDNP? A képmutató kereszténység? Mi közük van mások életéhez?
Tévhitben élsz a gyógyszer túladagolással kapcsolatban. A tájékoztató egyben felelősség kizárás is a gyártó részéről, mindenre rá fogja írni, hogy nagy dózis végső soron halál. Annyit azonban ismerek ezekről, hogy a gyógyszer túladagolás nem jelent instant halált. A klasszikus eset az altatók szoktak lenni, nos az sem öl meg instant, hanem ált. a hányásodba fulladsz meg. Ami vagy összejön vagy nem, vagy még rosszabb állapotba kerül a beteg.
A kérdés témája nem az öngyilkosság, és a higyan öljük meg a családtagot, hanem az eutanázia.
19. Ez egy kérdezős beszélgetős oldal.
Te mit tudsz erről a témáról? Úgy látom semmit, mert csak a témához nem kapcsolódó kommenteket írod. Szerintem ne is beszéljünk semmiről, mert úgyis van egy ember a világon, aki 40 éve ezt tanulja, oktatja, és a PHD-t is ebből szerezte. Nevetséges az érvelésed.
Nem vagyok gyógyszerész, de dolgoztam parkinsonosokkal okkal, és tudom hogy legtöbb esetben mit szednek. A hatásmechanizmust is ismerem.
Konduktor vagyok, a parkinson tétel volt az államvizsgán is, ha már annyira a szakértelem lett számodra irányadó.
Egyébként a cselekvőképes, nem gépeken logó emberek számára Svájcban is az "assitated suicide" eljárást ajánlják fel.
Konkrétan kapnak egy tablettát, amit ők vesznek be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!