Miért nincs Magyarországon szabad eutanázia?
"yes.. szépen..az orvos nem hóhérnak készül, az esküje nem úgy szól"
nem értem, hogy miért lenne hóhér. A hóhér nem olyan embereket segít a halálba, akik önként mennek, hanem akiket odakényszerítenek.
nem értem, hogy miért nem tudnak egyesek különbséget tenni a kettő között.
Persze, hogy vállalnék. Legyen meg az emberek szabad akarata.
Itt nem lenyakazni, ledarálni vagy szétvagdosni kell valakit, csak beadni neki egy injekciót, amitől elalszik. Nem értem, hogy ez miért para.
Azért nem lehet, mert sokan visszaélnének vele.
Ennyire egyszerű az egész.
Gondolj bele. Amikor az öreg ott fekszik az ágyban, a betegsége annyi hogy lebénult, így ágyhoz kötött. Igaz pelenkát kell ráadni, esetleg nyáladzik, lehet beszélni sem tud már, de még elélhet akár 5-10 évig is. Jön a gyereke akinek kell az öreg háza, vagyona.. Mit is tegyen?? Ja hát majd ő mint gyám aláírja a papírt, hiszen az öreg már írni sem tud, de tudja így nem akarna élni....(a fenét nem... még a legsivárabb helyzetben is ragaszkodnak az élethez az emberek, és itt nem az unatkozó öngyilkosjelöltekre kell gondolni)..
Aki véget akar vetni az életének, annak nem kell injekció. Bevesz egy marék altató/nyugtatót, és kész. Ostobaság.
Más kérdés, hogyha valaki kiköti, hogy ha gépek tartják életben, kapcsolják le. Na ilyenkor mi lenne?
Azért, mert ilyen félkegyelműek vannak vezető pozícióban, mint az itt látható idióták.
"Jaj hát ki fogja kivégezni?Az orvos??"
"Jaj hát vissza fognak vele élni!?"
Szerinted?
És kajak elhiszik ezek után magukról, h ők mennyire ott vannak a topon, h ők átlátják azt amit sokan nem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!