Fideszesek! Ti kilépnétek az Európai Unióból?
Szoktam követni a Ti médiátok is, néha belenézek a Hír Tévébe, meg a Pesti Tévébe is, a megafonos harcosokat is megszoktam időnként hallgatni. Azt tapasztalom, hogy szidják Brüsszelt, Gyurcsányt, a melegeket, a migránsokat, az USA-t, MZP-t, a zöldeket. De elég Orbánt meghallgatni, amikor bele áll Brüsszelbe, mert minden beszédében beszól az EU-nak. Akkor most miről beszélünk? Szerintem most fel se vennének az EU-ba, ha most akarnánk jelentkezni.
Na mindegy, sziasztok!
17:27
Pont ez az, mindenkit szidnak. De az ottani kommentelők szinte csak Putyinnak adnak igazat, így Putyin ú r meg amúgy 🥶
Nekik Putyin az etalon, a hős nemzetvezető.
Mini Sztálin.
A Fidesz-szavazók nem egy homogén tömb, így sok mindenről sokféleképpen gondolkodnak. Én is a Fideszre fogok szavazni. Nem bánnám, ha kilépnénk az unióból, mert kiakasztó, ahogy az ideológiájukat ránk akarják erőltetni. Putyinért sem vagyok oda, elég volt nekünk a sok szovjet katona eddig is. De azzal sem értek egyet, hogy most akkor eltörlik az orosz kultúrát is, meg az orosz embereket támadják, vegzálják, a kollektív bűnösség elvét alkalmazzák. És azzal sem értek egyet, hogy orosz oligarchák magántulajdonát csak úgy kisajátítják egyes országok, szerintem ehhez nincs joguk. Ilyen alapon bármidet bármikor elvehetik. Én személyesen is érintett vagyok hasonló dologban, mert német származású vagyok, és a világháború után ugye a németajkú magyar lakosság vagyonát elkobozták, és kitelepítették nagy részüket Németországba. A dédszüleimet is kitelepítették NDK-ba, a nagyszüleimet végül leszállították a vonatról, és maradhattak, csak éppen semmijük sem maradt, úgy kellett új életet kezdeni. Pusztán a származás miatt.
Zelenszkij meg nagyon kiakasztó, mindenkit is utasít, hogy mit csináljon, mintha mindenki alá lenne rendelve neki. A magyar kisebbséget semmibe vette mindig is, bevezette a durva nyelvtörvényt, hogy még csak nem is használhatják az anyanyelvüket. A magyar kormány hiába próbálta jobb belátásra bírni, egy jottányit nem engedett. Aztán most a háborúban úgy akar nekünk dirigálni, mintha mi lennénk a lekötelezettjei. Rengeteg segítséget nyújtunk, befogadjuk a menekülteket, humanista segítséget nyújtunk itt is, meg Ukrajnába is küldünk segítséget, adományt. Egy köszönömöt nem bír rá mondani, csak hajtogatja, hogy kötelesek vagyunk fegyvert küldeni, meg lemondani az orosz gázról, olajról. Ha fordítva lenne, és minket támadnának, tutira eszükbe se jutna segíteni, mert már eddig is csak elnyomni tudták a magyarokat.
Kis ország vagyunk, nekünk az a jó, ha nem egy oldaltól függünk. Ezért is volt jó, hogy Orbánék nyitottak kelet felé (Oroszország, Kína), a gazdaságunk fellendült, az egész EU-ban nálunk a legalacsonyabb a rezsi. Ennek a fellendülésnek most a háborúval meg az öngyilkos szankciókkal vége lett.
Szóval igen, a baloldal most ugyanazt szajkózza, mint amit Zelenszkij mondott, hogy választani kell kelet és nyugat között, Orbán meg azt mondja, hogy ő nem választ, mert Magyarország érdekeit nézi. Értem én, hogy MZP bármit megtenne, amit Brüsszel mond, amit a NATO mond, amit Zelenszkij mond, az orbáni hozzáállás viszont nem az, hogy merjünk mindenkinek a csicskája lenni, hanem képviseljük az érdekeinket az EU-n belül, a NATO-n belül, és kelet felé is. Nekem ez utóbbi szimpatikusabb.
Ha annyira nagy lett volna itt a fellendülés, olyan szuper gazdaságunk lett volna, akkor nem ott tartanánk életszínvonalban, ahol az emberek nagy %-a valóban tart. Vagyis lefelé a még nagyobb nyomor felé. Aki azt harsogja, hogy nálunk a legalacsonyabb a rezsi, az mindig elfelejti, hogy ugyan mihez, kihez képest. Mert lehet, hogy átszámolva a nyugati ember 2x annyit fizet, de a fizetése meg 3x annyi a magyar emberek többségéhez képest. Az élelmiszerárak is totálisan elszálltak. És ez nem most a háborúval kezdődött, amiatt majd csak még rosszabb lesz. Orbánék a beömlött pénzt, amit a gazdaságra lehetett volna fordítani, ellopták. Az nem gazdasági fejlődés, hogy jöttek külföldi autós és egyéb cégek, akiknek a magyar csak kiszolgálója lett, miközben ilyen-olyan kedvezményeket kaptak és hordták ki a pénzt. Ezek holnap kivonulnának, itt lenne halomra a munkanélküli. Tehát miközben azt mondjátok, hogy ne függjünk nyugattól, valójában nyugattól és kelettől is függővé tette Orbán az országot. Csak azért az sem mindegy, hogy az ember diktátorokkal és elmebetegekkel haverkodik-e, a végén meg az ország a két szék közé esik. Itt élünk Európában és egy barátunk, szövetségesünk sincs már.
"végén meg az ország a két szék közé esik"
Ha ez ne adja ég megtörténik, teljesen megfogja ez a nép érdemelni. Ezerszer lehetett volna jelezni a kormánynak, hogy eddig és ne tovább. Egyetlen egyszer sikerült, a netadókor, meg a Momentumnak a nolimpia.
Érdemes ezt a cikket elolvasni a magyar gazdaság alakulásáról a Fidesz alatt. Gondolom, a Telexet csak nem fogjátok elfogultsággal megvádolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!