Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek, hány évre kellene...

Szerintetek, hány évre kellene állítani a tankötelezettség felső határát?

Figyelt kérdés

2022. márc. 23. 08:43
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
87%

"miért adják meg a magántelefonszámukat, amikor ott van az iskolai"

Milyen iskolai telefonszámról beszélsz?

"ha meg is adták: miért veszik fel a telefont?"

Mert a szülő szeretné tudni, hogy miért bántják a társai, vádolják az iskolában, miért vitte el a mentő, miért fosta össze magát, stb

Elvált szülőknél meg van, hogy mindkettővel beszélni kell a problémás (agresszív, kezelhetetlen, bántalmazott) gyerekről.

2022. márc. 26. 22:19
 32/45 anonim ***** válasza:
0%

"Milyen iskolai telefonszámról beszélsz?"

Minden iskolának van telefonszáma. Arról. Azon lehet elérni a tanárokat, amikor épp nem tartanak órát. Legyen elég annyi, ha nem kapnak céges telefont és nem fizetnek nekik rendelkezésre állási díjat.

"ha meg is adták: miért veszik fel a telefont?"

Mert a szülő szeretné tudni, hogy miért bántják a társai, vádolják az iskolában, miért vitte el a mentő, miért fosta össze magát, stb.

Elvált szülőknél meg van, hogy mindkettővel beszélni kell a problémás (agresszív, kezelhetetlen, bántalmazott) gyerekről."

Nem az a kérdés, hogy a szülő miért hívja a tanárt, hanem hogy a tanár miért veszi fel a telefont, amikor otthon keresi őt szülő. Ha nem akarja, hogy még otthon se hagyják őt békén, akkor eleve ne adja meg a magánszámát, hanem az oktatási rendszer által biztosított elérhetőségeken tárgyaljon csak a szülőkkel: az iskola telefonszámán meg fogadóórán. Slussz.

2022. márc. 27. 08:12
 33/45 anonim ***** válasza:
78%

"Minden iskolának van telefonszáma. Arról. Azon lehet elérni a tanárokat, amikor épp nem tartanak órát."

LOL

Ezt te komolyan is gondolod?

.

Az iskolai telefon kb a titkárságon van, esetleg portán oszt cső, a tanár meg fizikailag kb csak akkor van ott, mikor befizeti a kajapénzt.

Vagy rohanjon a tanár a telefonhoz több száz métereket, emeleteket, ha keresik?

Egyébként meg az ideje döntő többségében órát tart, helyettesít, napközit felügyel, akkor sincs ideje, mikor ott van az iskolában.

Fogadóóra?

Be sem mehetett az iskolába, csak aki ott dolgozik és a gyerekek.

Online meg nem lehet ennyi gyerek problémáját elintézni a megadott szülői értekezlet idején belül.

Azért veszi fel az a hülye a telefont, mert van benne empátia, szeretet, felelősségérzet, elhivatottság ....

De egy fideszpropagandistának nem hinném, hogy el lehet magyarázni, hogy nem csak a pénz körül forog a világ.

Szerintem te nem láttál iskolát közelről.

2022. márc. 27. 12:13
 34/45 anonim ***** válasza:
0%

"Az iskolai telefon kb a titkárságon van, esetleg portán ... órát tart, helyettesít, napközit felügyel, akkor sincs ideje, mikor ott van az iskolában"

Hát nem is úgy kell odatelefonálni, hogy egyből arra számítani, hogy a tanár ugrásra készen várja, hogy megcsörrenjen a telefon...

"Fogadóóra? Be sem mehetett az iskolába, csak aki ott dolgozik és a gyerekek."

Amikor a legdurvább volt a járvány. Azóta már nem úgy van. És: a járvány kapcsán már e-mailben is elérhetőek a tanárok (nyilván arra se fognak pár percen belül reagálni, de mindenesetre írni is lehet nekik, nem csak telefonálni), tehát ha telefonon épp nem elérhetőek, csak a portás vagy az iskolatitkár, akkor is lehet nekik üzenetet hagyni telefonon, hogy legyenek szívesek, nézzenek rá az iskolai e-mail címükre, és így össze lehet hozni egy fogadóórát - akár virtuálisan is, ha a tanárnak is meg a szülőnek is jobban megfelel úgy.

"Online meg nem lehet ennyi gyerek problémáját elintézni a megadott szülői értekezlet idején belül."

Hát azon belül személyesen se... Ezért mondom, hogy fogadóóra. Nem ugyanaz. A szülői az, amikor az összes szülő egyszerre van ott, a fogadóóra meg az, amikor egyesével mennek a szülők a tanárhoz.

"Azért veszi fel az a hülye a telefont, mert van benne empátia, szeretet, felelősségérzet, elhivatottság ...."

Oké, de akkor meg ne játssza a mártírt, ne panaszkodjon, hogy még ekkor meg akkor is keresik, hiszen a szeretet mindent elvisel, meg ilyenek, nem?

"Szerintem te nem láttál iskolát közelről."

No comment. :)

2022. márc. 27. 12:27
 35/45 anonim ***** válasza:
100%

Oké, szerinted sokkal egyszerűbb időpontot egyeztetni munkaidőbe, amikor folyamatos a tanítás, helyettesítés, ügyelet, mint délután 17 után vagy hétvégén felvenni a telefont.

Hát nem.

És online is van folyamatos kapcsolattartás messengeren, de a "problémás eseteket" nem lehet írásban...

2022. márc. 27. 15:39
 36/45 anonim ***** válasza:
0%
Onnan indult az egész, hogy valaki panaszkodott, hogy a szülők még este is hívják őt telefonon. Ha neki úgy egyszerűbb, akkor vegye fel a telefont, nincs megtiltva. De akkor ne panaszkodjon, hogy még este is hívják, hanem örüljön neki, hiszen neki így könnyebb.
2022. márc. 27. 15:47
 37/45 anonim ***** válasza:
0%

"De akkor ne panaszkodjon, hogy még este is hívják, hanem örüljön neki, hiszen neki így könnyebb."

A legegyszerűbb dolog sem mindig jó.

És nem ő csinál magából mártírt, hanem nekem fáj, hogy nincs valódi szabadideje a páromnak.

2022. márc. 27. 16:25
 38/45 anonim ***** válasza:
68%
12 lenne az ideális. Akik 18-at mondanak, nem tudom miért akarják agyonveretni a negyedikeseket egy kifejlett cigánnyal.
2022. márc. 27. 17:11
 39/45 anonim ***** válasza:
0%

"nem ő csinál magából mártírt, hanem nekem fáj, hogy nincs valódi szabadideje a páromnak"

Magyarázd el neki, hogy mennyire fáj neked, és hogy hogyan lehetne máshogy. Én úgy csinálom, ahogy leírtam. És nem én vagyok az egyetlen. Még kollégáknak is csak akkor vagyok elérhető, ha épp olyanom van, nem hogy szülőnek :D (azoknak eleve meg se adom a saját telefonszámomat), de ha a családnak jobban kellek épp (pl. egyszerűen azért, mert már este van vagy hétvége), akkor esélytelen, hogy elérjen akár szülő, akár kolléga: leszaromtabletta. Ha annyira fontos, megírják e-mailben, amit majd akkor olvasok el, ha épp olyanom van. Szépen néznénk ki, ha az amúgy is siralmasan alacsony tanári fizetések mellé rendelt munkaidőt kitolnánk minden nap este 10-ig... Milyen óradíj lenne már az? Ennyire becsüli csak saját magát a párod?... Magyarázd el neki, hogy annál sokkal többre kell értékelnie a saját munkáját is, meg főleg a családját!

2022. márc. 27. 20:03
 40/45 anonim ***** válasza:
Neked van osztályod?
2022. márc. 27. 20:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!