Egyetértetek, hogy a tankötelezettséget 16 évről 14-re kellene rakni?
A magyar kormány állandóan sivalkodik,hogy kevés a szakmunkás, jaj mi lesz így.
Meg, persze a vállalkozók lobbija is üti állandóan a fejüket.
A szakmunkásképzés több sebből vérzik.
Azok a szakoktatási intézmények, ahova általános után kerül a diák, rendkívül alacsony színvonalúak.Az alacsony színvonalat nagyrészt a kisebbségiek okozzák, akiket máshova nem vesznek fel csak oda és ott kitöltik a tankötelezettségüket.
Természetesen végzettséget nem szereznek.
Ezt nyilvánvalóan, a szülők is tudják és ha vért izzad a gyerek, akkor is gimnáziumba, szakgimnáziumba küldik, ezek az intézmények, szinte mentesek az "indiánoktól".
A mi városunkban, hetente fordul a rendőrautó ezeknél a szakiskoláknál, rengeteg a rendőrségi ügy.
Épeszű szülő nem rakta ilyen gettóiskolába a gyerekét.
Ezért lenne jó a tankötelezettségi határt 16 évről 14-re csökkenteni.Egyből emelkedne a szakiskolák színvonala, ugyanis a kisebbségiek nem lennének rákényszerítve az oktatásra.
Az, hogy az embertársaid okosak legyenek, a te érdeked is.
Még akkor is, ha te átaludtad a szakiskolát és irigy vagy arra, hogy erre megy el közpénz.
Amikor pedig a kisebbségekről írtál, azt gondoltam, rasszista patkány lehetsz.
Nálunk a suliba is ez a menő most már pár éve... mondják a tanárok, hogy milyen jó, hogy Ramszeszt ki lehet már tenni, nem tanköteles, igen ám, de arra senki nem gondol és ezt is csak én a tanuló foghatja fel, ha nincs Ramszesz a drogos majom akkor nem megy senki szakgimibe meg szakmunkásnak mert a Hunorka a magyar gyerek gimibe megy, nem fog ácsnak tanulni, mert nehéz munka. A Ramszesz félék meg csak eleinte a pénzt látják a szakmába "németbe 600at keres a sógor én is oda meek majd" aztán rájönnek, hogy sokat kell tanulni, de már az első héten... és marad az eredeti életforma, a spártaiság meg a feszítős képek facebookon és a gyengébb inzultálása.
Én tanáraimnak azzal érveltem , hogy üaradhatna a 18 éves kórhatár, mert megjön üajd az esze a tanuláshoz, de ez nem így van, már visszaszívtam, Ramszesznek nem jön üeg az esze, addigra elissza...
Nem,szerintem az lenne a minimum,hogy 18 éves kort vissza kellene állítani.
Így is sok az olyan szülő,aki kirakja 18 évesen a gyereket,nem kellenek ide fiatalkorú dolgozók.
6-os sajnos ez nagyon rossz,amikor a tanárok is így gondolkodnak.
Abba bele sem gondolnak,hogy a jövőben "Ramszesz" is a társadalom része lesz,ergo valamiből neki is meg kell majd élnie.
Inkább vizsgálni kellene az olyan gyerekek családját,ahol többször megbuknak a gyerekek,hogy mi az oka.
Nagyon felelőtlen a társadalom hozzáállása az ilyen gyerekekhez.
Ők is itt élnek közöttünk,és bizony az oktatás is felelős (lenne) értük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!