Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértetek, hogy a tankötele...

Egyetértetek, hogy a tankötelezettséget 16 évről 14-re kellene rakni?

Figyelt kérdés

A magyar kormány állandóan sivalkodik,hogy kevés a szakmunkás, jaj mi lesz így.

Meg, persze a vállalkozók lobbija is üti állandóan a fejüket.

A szakmunkásképzés több sebből vérzik.

Azok a szakoktatási intézmények, ahova általános után kerül a diák, rendkívül alacsony színvonalúak.Az alacsony színvonalat nagyrészt a kisebbségiek okozzák, akiket máshova nem vesznek fel csak oda és ott kitöltik a tankötelezettségüket.

Természetesen végzettséget nem szereznek.

Ezt nyilvánvalóan, a szülők is tudják és ha vért izzad a gyerek, akkor is gimnáziumba, szakgimnáziumba küldik, ezek az intézmények, szinte mentesek az "indiánoktól".

A mi városunkban, hetente fordul a rendőrautó ezeknél a szakiskoláknál, rengeteg a rendőrségi ügy.

Épeszű szülő nem rakta ilyen gettóiskolába a gyerekét.

Ezért lenne jó a tankötelezettségi határt 16 évről 14-re csökkenteni.Egyből emelkedne a szakiskolák színvonala, ugyanis a kisebbségiek nem lennének rákényszerítve az oktatásra.

2018. aug. 22. 10:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%
14 évesen, azaz 8. után kiraknád a gyereket iskolából. aztán mehetne a sok támogatás nekik, mert csak 8 általánosuk van... hát inkább köszi de nem. így is túl sok pénz megy az ingyenélőkre. értem a problémádat, de ez nem megoldás rá.
2018. aug. 22. 10:28
 2/13 anonim ***** válasza:
48%

Az, hogy az embertársaid okosak legyenek, a te érdeked is.

Még akkor is, ha te átaludtad a szakiskolát és irigy vagy arra, hogy erre megy el közpénz.

Amikor pedig a kisebbségekről írtál, azt gondoltam, rasszista patkány lehetsz.

2018. aug. 22. 10:37
 3/13 anonim ***** válasza:
38%
Ez aztan logika. Teged is megvertek az indianok a faluban?
2018. aug. 22. 10:38
 4/13 anonim ***** válasza:
87%
Abba igazat adok, hogy emelni kellene a szakiskolák színvonalát, de talán nem így.Meg nem csak a cigány családoknál fordul az elő, hogy csak a családi végett jár a gyerek iskolába.Meg szerintem ez nem csak a diákokon múlik.Sok olyat hallottam, hogy szakmunkásban nem is nagyon foglalkoznak a minőségi tanítással.Alapból leírják a diákokat, hogy úgyse érdekli őket.Meg sok helyen nincs is normális gyakorlati tanár illetve gyakorlati hely sem.Szóval elég sok mindenen kellene változtatni ahhoz, hogy újra színvonalas szakmunkás oktatás legyen.
2018. aug. 22. 10:45
 5/13 anonim ***** válasza:

Nálunk a suliba is ez a menő most már pár éve... mondják a tanárok, hogy milyen jó, hogy Ramszeszt ki lehet már tenni, nem tanköteles, igen ám, de arra senki nem gondol és ezt is csak én a tanuló foghatja fel, ha nincs Ramszesz a drogos majom akkor nem megy senki szakgimibe meg szakmunkásnak mert a Hunorka a magyar gyerek gimibe megy, nem fog ácsnak tanulni, mert nehéz munka. A Ramszesz félék meg csak eleinte a pénzt látják a szakmába "németbe 600at keres a sógor én is oda meek majd" aztán rájönnek, hogy sokat kell tanulni, de már az első héten... és marad az eredeti életforma, a spártaiság meg a feszítős képek facebookon és a gyengébb inzultálása.

Én tanáraimnak azzal érveltem , hogy üaradhatna a 18 éves kórhatár, mert megjön üajd az esze a tanuláshoz, de ez nem így van, már visszaszívtam, Ramszesznek nem jön üeg az esze, addigra elissza...

2018. aug. 22. 11:17
 6/13 anonim ***** válasza:
64%

Nem,szerintem az lenne a minimum,hogy 18 éves kort vissza kellene állítani.

Így is sok az olyan szülő,aki kirakja 18 évesen a gyereket,nem kellenek ide fiatalkorú dolgozók.

2018. aug. 22. 12:48
 7/13 anonim ***** válasza:
30%
Nem értek egyet. Szerintem teljesen el kellene törölni az oktatást. Ha belegondolok, hogy akár a kérdezőhöz hasonló színvonalú tanárok is lehetnek, beleborzongok. Legyen igaza a többségnek, töröljék el a tankötelezettséget. Bár szerintem ezzel együtt a segélyezést is fel kellene számolni, különben csődbe jut az ország. Vagy lehet hogy nem jut. Van.
2018. aug. 22. 14:43
 8/13 anonim ***** válasza:
49%
Aki nem akar tanulni, az nem is fog. Akkor sem, ha bekényszerítik az iskolába ÉS még véletlenül be is jár. A tankötelezettség csak ennyi. Kötelezettség. Most sem hajintanak ki senkit, aki elérte a 16-ot. Mire valaki betölti a 14-et már rájön, miért érdemes tanulni, esetleg már egy elképzelése is van, milyen téren akar szakirányú jártasságot szerezni. Ő akkor is fog tanulni, ha nincs kötelezve. Aki meg nem jön rá, annak 20 év is lehetne a korhatár, akkor is hülye marad.
2018. aug. 22. 14:58
 9/13 anonim ***** válasza:
Miért kéne csökkenteni? Nem mutat jól a kis 27 éves Makula Gazsika az 5.-es gyerekek között?
2018. aug. 22. 16:01
 10/13 anonim ***** válasza:
53%

6-os sajnos ez nagyon rossz,amikor a tanárok is így gondolkodnak.

Abba bele sem gondolnak,hogy a jövőben "Ramszesz" is a társadalom része lesz,ergo valamiből neki is meg kell majd élnie.

Inkább vizsgálni kellene az olyan gyerekek családját,ahol többször megbuknak a gyerekek,hogy mi az oka.

Nagyon felelőtlen a társadalom hozzáállása az ilyen gyerekekhez.

Ők is itt élnek közöttünk,és bizony az oktatás is felelős (lenne) értük.

2018. aug. 22. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!